• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Här kom mensen idag, sån fin julklapp...Ja som vanligt första mensdagen, den är ju skit och man känner sig så nere...Men sen några dagar senare brukar man ju kunna få upp hoppet igen... 

    Jag blir lite sugen på att tempa när jag ser att ni båda gör det, kanske borde börja igen men inte ha så höga krav på det där med tider osv och se hur det känns :)

    Hihi lite klurigt för er som ska sova borta under ÄL - men kan ju vara lite spännande med ;) 

    Vi är borta över jul också, men eftersom jag har mens så lär det ju inte direkt bli något ligg haha!!

  • Melsson
    MalinJ skrev 2022-12-22 13:51:00 följande:
    Åh nej, vad tråkigt och ha mens över jul men som du säger du behöver inte oroa dig för något ligg då 🤣🙈

    Ja men gör det, min gick upp lite idag men ligger fortfarande lågt, 36.30. 
    Visst är det 3 dagar med hög temp så vet man att ägget släppt? Minns inte, det kommer ni märka av på mig, sämsta minnet så kan säkert både säga och fråga om saker som jag redan sagt lr frågat 🙈🙈

    Väntan är spännande, vi har haft lite mys varannan dag nu och senast igår. Julafton blir det garanterat med men isåfall innan man åker liksom. 

    Ja nu snart är det verkligen julafton, här i Göteborg är det regn liksom. Som alltid tyvärr 😢
    Jaa så sjukt tråkigt...För någon vecka sen fantiserade man om hur man skulle kunna dölja att man var gravid osv...Nu får man dölja tampongen på väg till toan istället, inte lika kul haha!!

    Oj, jag är jättedålig på det :P Men har för mig när jag hade NC att det var två eller tre dagar iaf! Jag är också sjukt glömsk så du är inte ensam haha! 

    Hur gör ni runt ÄL? Har ni sex varje dag? Funderar på om vi har för lite sex, blir typ varannan/var tredje dag....
  • Melsson

    @MalinJ Åhh jaa det hade också varit drömmen! Nästa år hoppas jag dock att vi alla har en liten bäbis med oss på julafton!!! 


    jag brukar alltid få lite ont i magen när jag har ägglossning, brukar bli lite arg och sur med, det är ju inte så bra när man ska ligga hahhaha. Eller menar du ont ?där nere?  


    ja det där med sex är svårt alltså, vissa säger ju att det är bra varannan dag för spermierna. Men tänk om simmarna är dåliga på att simma då vill man ju verkligen försöka pricka ägget när det lossar? Jag har iaf cirka 11 dagar på mig innan det är dags hehe. Hoppas både du och Vickan får till det ordentligt nu!!! 

  • Melsson
    MalinJ skrev 2022-12-31 10:11:25 följande:

    Melsson vart har du tagit vägen? Julfirande delux?
    Hoppas allt är bra och att du snart är tillbaka här hos oss 😃

    Jag vet inte om det är nödvändigt men här är dagens graf, ligger högt fortfarande och det börjar ge mig lite hopp men så blir jag livrädd för att den snart kommer gå ner drastiskt. Hualigen vad detta tar död på en ibland haha

    Det gör det oavsett tempning alltså, varje månad mellan äl och mens, så himla jobbigt alltså. Vill bara få ett plus igen och att det håller sig fast och frodas, är det för mycket och önska sig? 🙈

    Igår var en luhm dag fram tills jobb, riktigt stressigt på jobbet bara vilket gör mig orolig för hur det påverkar detta men hoppas det går bra. Försöker hela tiden tänka på det, ta det lugnt. 


    Nåja, här kommer den.. 


    Hej på er <3 Och god fortsättning!!

    Ja det har blivit firande och resor, varit borta över både jul och nyår men är nu på hemmaplan igen :D 

    Så kul att ni båda fick ÄL på självaste julafton, är inte det ett tecken så säg?? ;)  När har ni BIM?? 

    För mig närmar sig ägglossning, fick såna sjuka äggvitesekret igår? Aldrig varit med om något liknande, bara rann ut på toan och fick typ torka mig 3 ggr (sorry för information haha). Tog ett ÄL test igår men det visade inte positivt, enligt appen ska jag ha ÄL på torsdag...Men brukar man få mkt såna flytningar redan 4 dagar innan? tror kanske min äl kommer tidigare denna cykel....Dock inte lika mkt flytningar idag...kroppen alltså, blir knäpp haha :P 
  • Melsson




    Åh så spännande att ni båda har BIM till helgen!! 


    MalinJ åhhh låter ju som det skulle kunna vara en nidis, håller verkligen alla tummar för det <3 Går det att jämföra din graf nu från när du var gravid tidigare? 


    så spännande att se båda era grafer! blir så sugen att börja jag med! Kanske borde sätta igång med tempandet igen! 


    Vickan din graf ser ju väldigt spännande ut som Malin skriver! Ser ju ut som den går, och håller sig uppåt!  


    Jag skulle precis ta ett ÄL-test men så var mina vanliga (med gubbe) slut, och tycker såna här med streck är SÅ svåra att tyda? någon av er som är duktiga på det? Ska försöka få med en bild här haha (bilden verkar hamna överst inte under här som jag ville haha) 

  • Melsson

    Åhh detta med temperatur är ju en riktig huvudvärk alltså hehe! 

    båda ni skulle ju kunna testa strax innan helgen med testa tidigt? hur känner ni inför testa innan? Jag har struntat i det till och från för att man oftast bara blir besviken.. men nu ser ju era temp kurvor så intressanta ut så till och med jag vill att ni båda ska ta ett testa tidigt test hehe! 

  • Melsson

    Åh Malin du ligger fortfarande högt, gud så spännande :D När det är en vecka innan BIM blir man ju på riktigt knäpp med att känna av alla symptom med..Pratar du mycket med din partner om symptom osv? Min sambo pratar jag aldrig med om just sånt (han tkr inte man ska överanalysera bla bla), dom skulle ju bara veta hur mkt tankeverksamhet detta tar haha :P 

    Vickan, åhh ja då var nog inte mitt positivt, igår tog jag ett som var svagare? det var lite skumt, ska ta ett idag med (CD14) och hoppas på att det är starkt..Smart att lägga dom brevid varandra som du gjort, vilken app är det? :D 

  • Melsson

    då är våra sambos lika med andra ord Malin haha. men hur ska man inte kunna överanalysera allt liksom. Och jag håller med Vickan, kan vara alldeles för tidigt så deppa inte ihop! Grafen ser ju fin ut. jag har flera kompisar som fått Neg innan BIM och sen efter fått positivt. du kanske egentligen ska hålla dig från att testa fram till BIM? Även om det är sjuuuukt svårt hehe. 


    Din graf ser ju också ut att bara gå uppåt Vickan? Känner du något i övrigt eller är det menssymptom? Man blir ju tokig när man googlar med för många mens-symptom kan ju även vara gravid symptom haha. 


    Själv blir jag inte riktigt klok på vad som sker denna månad, både igår och idag har jag fått såhär svaga test? Mitt test för 3 dagar sedan var ju mkt starkare? Kanske fick en väldigt tidig ÄL denna månad? Segt för då fick vi kanske inte riktigt till det ordentligt??

  • Melsson

    Smart med en app som kan tolka sånt. Men ska göra som du säger och testa igen idag lite senare:) Blir lite rädd att jag inte kommer ägglossa denna månad, har ju blivit lite väl mkt god mat och dryck som kan ha påverkat. Jag är på CD 14 idag och brukar få glad gubbe CD14 eller CD15. 


    blir ju alltid lite dubbelt sånt där, såklart du blir glad för din syrras skull men man blir ju så ledsen över sin egen situation när man får reda på närståendes graviditeter. Jag fick reda på att den sista av mina vänner som inte har barn är gravid förra veckan, satt i bilen och grät efteråt. Inte för att man missunnar någon annan, men man undrar ju bara när det ska hända en själv <3 

    Men vem vet Vickan, fortsätter din graf sådär så kanske det är du som får berätta en glad nyhet för din syrra snart <3 

    MalinJ du får hålla ut till helgen och testa igen :D

  • Melsson

    Ja jag har också hört det där med snabb stegring, brukar känna av min ÄL rätt så bra, men tror faktiskt den kan ha varit tidigare. Tog ett till test som också var tvärblank, men ska testa imorgon igen just in case. 


    åh jag förstår precis, och man får gråta och vara ledsen. Det ÄR ju faktiskt orättvist att det ska ta år för vissa medan det tar sig på första försöket för vissa. Men du är inte ensam<3 Blir ju lite extra känsligt också när det är i ens egen familj, även om du såklart kommer vara en jättestolt moster! Tur att man har er två att prata av sig lite med, man känner sig ju så ensam i det här annars!! 


    Jag håller ju SÅ tummarna för båda er två nu inför helgen!! (och mig själv om två v hehe) tänk om man kunde följas åt alla tre i en graviditet med, dröm!!! 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet