• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Janni91 skrev 2021-06-23 18:49:38 följande:
    Emmalucy skrev 2021-06-23 11:24:30 följande:
    Stor kram! Beklagar :( hatar att man aldrig kan bli av med hoppet, det skulle underlätta så mycket att inte tro, hoppas eller bryr sig men tyvärr vill vi det här så mycket att det gör ofta ont i hjärtat :( ta hand om dig!Skickar en stor kram! Just in time för att dricka och festa vid midsommar om man har lust/ork. Jag tycker att jag alltid blir så ledsen innan mens att när den väl kommer så bryr jag mig inte om själva upplevelsen, vilket är skönt. Hoppas du mår hyfsat ok!
    Tack fina ni <3 Jag mår bättre nu, tycker också det är värst precis när man inser att mensen är på gång! Jag har tagit ledigt imorgon så vi ska mysa med vårt lilla "pälsbarn" och gå på hundcafé haha. Blir även gött med ett par drinkar på midsommar :) Hoppas ni kan njuta av midsommarhelgen! :) 

    Skönt att du mår bättre <3 tycker också det är absolut värst när man inser att mensen är på g.. sen går man liksom vidare till nästa steg och bygger upp sig inför nästa försök. Det låter mysigt <3 ha det så fint du med! <3 
  • Soff

    Hoppas ni alla haft en skön midsommar ni med! 


    Vi var också bara hemma och tog det lugnt. 


    Jag har funderat lite fram och tillbaka på det här med Labrix-test (saliv-hormontest), och har inte kommit fram till något beslut än.. vill liksom undersöka alternativen först eftersom det är så satans dyrt. Har ju tänkt på om jag bara skaulle ta progesterontest via blodprov istället men där var ju problemet att labbet måste ha öppet 1 vecka efter ägglossning, vilket dom inte har för det hamnar på helgen, så där spricker ju det. Sen har jag tänkt att om nu min långvariga stress påverkat/påverkar mina kortisol- och därmed progesteronnivåer så kanske ett binjuretest skulle vara intressant att ta. Så har faktiskt bokat ett sådant test via werlabs som jag kommer ta nästa vecka. Så börjar där och ser vad det säger. 


     

  • Soff
    Janni91 skrev 2021-06-26 10:24:00 följande:
    Spännande med tester! När vi gjorde vår utredning stod det att jag skulle ta progesterontest "6-8 dagar efter positiv ägglossningssticka", så det kanske inte måste vara exakt en vecka? :) Vulverine har ett webbinarium om blodprover, jag har inte sett just det men hennes webbinarier brukar vara väldigt informativa!

    På tal om tester...under utredningen visade det sig att vi har mykoplasma, vilket tydligen är som klamydia!!?? Jag har aldrig haft en könssjukdom och alltid varit noga med att testa mig, men de testar sällan just mykoplasma. Det kan tydligen leda till infertilitet och barnet kan drabbas om man har infektionen vid födseln. Hoppas alla fertilitetskliniker testar det, men bra att veta tänker jag.

    Verkligen! Och smidigt att man bara kan köpa det och gå och ta, och inte behöva gå via vårdcentralen. Ah okey! Vulverine själv tyckte jag läste att hon sa ganska exakt 7 dagar, annars är det missvisande, men tänker att de dagarna iallafall säger någonting (6-8 dagar efter)..är ju väldigt svårt att veta exakt när man haft äl. Får se om jag kanske bokar det sen ändå då. Men man vill ju vara säker på att det inte är missvisande.


    Ahaa, oj?! intressant.. :O 


     

  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-06-26 10:27:54 följande:
    Lite off topic kanske men ordet kortisol och binjurar fick mig att tänka på om det kan vara orsaken till mina missfall kanske.

    För 3 år sedan diagnostiserades jag med binjurecancer. Det var en lång resa där jag som genom ett under överlevde och idag är jag NSD (no signs of desease) men har opererat bort stora delar av bägge binjurarna. Jag har svårt att reglera just kortisol men medicineras inte för detta.. bara en fundering.

    Oj, okey! Vad du har fått kämpa dig igenom mycket!!..Fantastiskt att du nu är frisk<3 Ja, den kopplingen är ju väldigt intressant faktiskt, med tanke på att progesteronet kan bli "nedprioriterat" om jag förstått det rätt, ifall kortisolet tar över. Jag kanske inte ska spekulera för mycket, är ju inte läkare eller så, men man gör ju en del forskning själv som man inte får hjälp med ><.... 


     

  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-06-27 08:29:51 följande:
    Tack. <3 intressant ändå, ingen läkare har någonsin tagit upp det med mig och under min sjukdomstid blev jagverbjuden nedfrysning av ägg men med orden "vi erbjuder alla fertila cancerpatienter detta men din behandling kommer inte att påverka fertiliteten. Det skulle vara om cancern sprider sig till reproduktionsorganen då". Så jag gjorde aldrig det cirkel jag kan ångra lite idag då jag är ett par år äldre förstås.

    Det spred sig till utsidan av livmodern, äggstockar och urinblåsa. Tumörerna opererades bort i sin helhet och än så länge har jag ingen ärrvävnad heter det. Men det kan komma med tiden. Går på kontroller var 6:e månad än.

    Visst är det så stt man gör det! Tycker som sagt det är märkligt att inte en enda läkare har gjort den kopplingen bara? De kollar inte ens mina kortisolnivåer längre.. slutade för 1 år sen.

    Jag tror tyvärr de flesta läkare inte har någon större koll när det kommer till hormoner, utan mer det "som går att ta på"... det är det intrycket jag fått iallafall. 


    Okey! Ja det är märkligt faktiskt tycker jag... jag håller verkligen tummarna för dig nu iallafall att allt går bra <3 <3 <3 !! (läste ditt senare inlägg också) 

  • Soff
    Ericky skrev 2021-06-27 12:38:43 följande:

    Hej tjejer! Här kom mensen igår för 11e gången. Med en mf på 10e försöket då. Så nästa försök blir vårt 12e. Hade aldrig trott detta när vi började. Hoppas innerligt på att det ska gå. Men om inte så kommer vi att starta utredning I augusti. Efter överläggning tillsammans och med en vän som gått igenom IVF kommer vi inte berätta att vi blivit gravida en gång. Tänker inte riskera att inte få utredning av den anledningen. Även om jag tror och hoppas att pilyoen varit vårt problem, så har man också varit inne på att jag har för lågt progesteron och hamnar vi på utredning kommer de ju kolla bla detta. Då tar de täta prover kring dag 7 efter äl så man får ordentligt resultat.

    Men vi hoppas vi slipper detta och får plussa igen nästa cykel <3


    Fan också! :((( <3 <3 <3 kramar till dig! Tycker jag du gör helt rätt i. Hade inte jag heller berättat. Tycker det är förjävligt att man ska behöva "börja från början" för att man får missfall. Jag tycker att, har man inte lyckats på 1 år, missfall eller ej, så ska man få hjälp!! <3 


    Jag hoppas för dig <3

  • Soff
    Ericky skrev 2021-06-27 12:38:43 följande:

    Hej tjejer! Här kom mensen igår för 11e gången. Med en mf på 10e försöket då. Så nästa försök blir vårt 12e. Hade aldrig trott detta när vi började. Hoppas innerligt på att det ska gå. Men om inte så kommer vi att starta utredning I augusti. Efter överläggning tillsammans och med en vän som gått igenom IVF kommer vi inte berätta att vi blivit gravida en gång. Tänker inte riskera att inte få utredning av den anledningen. Även om jag tror och hoppas att pilyoen varit vårt problem, så har man också varit inne på att jag har för lågt progesteron och hamnar vi på utredning kommer de ju kolla bla detta. Då tar de täta prover kring dag 7 efter äl så man får ordentligt resultat.

    Men vi hoppas vi slipper detta och får plussa igen nästa cykel <3


    Glömde skriva en sak. Ingår progesterontest  i utredning där du bor? Där jag befinner mig så ingår inte detta, vilket jag tycker är enormt konstigt då det är en avgörande sak... :/ 
  • Soff
    Emmalucy skrev 2021-06-27 14:55:51 följande:
    Har du hittat svar om du kan ta någon av dessa online tests till en läkare för att undersöka vidare eller få recept? Tror att stresset påverkar en stor del av oss och det blir en ond cirkel man kan inte komma ur. Jag har ångest så har säkert dåligt med stresshormoner men jag hoppas att progesteronreceptet kan iaf förlänga LP och övertyga ägget att fästa nån gång!
    NatMar005 skrev 2021-06-27 08:31:31 följande:

    Känner mig lite mörbultad.

    Åkte in till gynakuten igår pga smärta i nedre delen av magen och blödningar. Klart ljusrött blod men ändå. Allt var bra med bebis dock tack och lov. Men emotionellt är det tufft. Blöder fortfarande lite men har inte ont längre.

    Ännu svårare att stressa ner nu såklart. Alltid livrädd. :(



    Beklagar att du börjat blöda! :( hoppas att det är något som kroppen kände att den behövde rensa lite, och att den slutar asap, kram! och fyfan vad du har kämpat med cancer tidigare! :( helt otroligt att läkarna inte ta bättre hand om dig :( <3

    Det tror jag att man kan! Läste så mycket att jag är lite snurrig av allt haha! Men jag vill minnas att du kan kontakta läkare om du skulle ha avvikande provsvar. Så får se vad som händer. Tänkte jag skulle ta testet imorn! 


    Åh okey, ja det hoppas jag med!!! <3 

  • Soff
    NatMar005 skrev 2021-06-27 19:24:34 följande:
    Det är så lustigt för nu minns jag saker jag tyckt var oviktigt där och då för det har varit så mycket i hela den här processen. Men min husläkare, en afrikansk man i 40-års åldern som idag arbetar som ST-läkare på VC sa till mig när jag sökte för ledstjärna och trötthet i december att hannskulle skicka remiss till gyn pga mina hormonvärden (minns ej idag vilka som togs, men de togs i samband med att vi utredde en knöl i bröstet samt hudrodnad på bröstet där mammografi kom tillbaka neg). 3v senare fick jag mitt utomkveds och opererades. Nästa gång vi hördes var jag redan inskriven där för missfallsutredning så VC:s utredning avslutades. Jag bara antog att gyn höll koll på min journal iom att han hade skickat remiss. Mina provsvar togs aldrig upp i samtal med mig och jag glömde bort det i chocken och sorgen. Ska se om jag kannse dem i 1177.

    Tack Soff, du är så fin och snäll jämt. <3
    Shit alltså, det är ju jätteviktigt! Men det är inte konstigt att saker försvinner i allt det du gått igenom! Men va bra att du kom på! <3 !! Ja kolla det!! Kram <3 <3 <3 du förtjänar det bästa <3 
  • Soff
    Ericky skrev 2021-06-28 12:20:11 följande:
    Nejnej, inte ska du tro att det ingår här heller. Progesteronproverna har de sagt på förhand att de ska ta för att JAG sa en gång att "jag kanske har progesteronbrist eftersom jag har de här och de här symtomen". Så när man tog bort polypen sa man att "om du hamnar i utredning så får vi ta mer progesteronprover" då ett till lågt resultat (hade ju typ 6 när jag tog det vilket är på tok för lågt) kan indikera att jag har för svag ägglossning.

    Kan säga att jag kommer ta diverse prover själv via Werlabs om jag upplever vanliga utredningen bristfällig. Tänker inte vänta mer än ett år på medicinering för att få till en graviditet. Tycker ditt binjuretest lät intressant! Du får gärna återkoppla när du tagit det. Resultat och vad du kan läsa ut av det <3

    Aaah okey! Tänkte väl!... Men återigen.. så sjukt att man till viss del ska behöva leda sin egen utredning....! 


    Förstår jag helt klart!


    <3 <3 Tack för att du bryr dig. Mitt binjuretest (DHEAS) var inom referensintervallet..så alltså "normalt". Vet inte om det är värt att ta kortisolprov då, men kanske det är... funderade ju på att ta det också, +progesteron/östrogen, via gettested.se. Blir uppgiven om alla dessa prover inte visar på något, för då känns det hopplöst på nåt sätt, att det inte blir något trots att allt ser bra ut. Men får väl se, har ju inte tagit alla tester än. Nu ska vi åka bort på Torsdag på lite obestämd tid så då känns det som att jag får avvakta nu dock... vi ska åka och hälsa på svärföräldrarna. Så får väl bli att jag testar mig om det inte blir något detta försök. 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet