• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2022-12-30 11:02:51 följande:
    Jag tycker att det är lite svårt med tempen för även om det bara diffar typ en halvtimme så får jag de där pilarna xD Men jag har försökt att ställa väckaren på samma tid trots att jag är ledig och tempa. Känns inte bra med mim temp, jag har legat ganska lågt efter ägglossning tre cykler i rad nu :( Det får mig liksom att tappa hoppet redan nu. 

    Vad spännande, då kan det ju vara ett lovande tecken att de ömma brösten inte kommit än, vi hoppas på det Glad

    Angående flytningar, jag vet ju en del om fertila flytningar innan ägglossning men jag har lite dålig koll på vad de betyder efter ägglossning?

    Här kommer min graf också:

    Fast du har hög temp, eller tempar du vaginalt?
    Jag tempar i munnen och ligger lägre så därför jag undrar.

    Jag brukar inte ha flytningar efter ägglossningen isåfall dagen efter inte såhär så det börjar efter att ha varit torr.

    Vid mens så får jag spottings ca 1-2 dagar innan mens och mensvärk på mensdagen.

    Kan inte direkt jämföra med förra månaden heller eftersom den var helt kokobäng då lr så var det en kemisk.

    Nu känns den normal förutom flytningen då, haha

    Visar min graf också, 20-30min har jag fått höra inte spelar någon roll men man ska väl försöka ändra tiden rätt eftersom den annars gör dom där felen.

    Jag själv fick ändra lite förut.

    Här kommer min temp, förutom den så var jag väldigt uppblåst och gasig igår, huvudvärk (migrän) men tror det är för att man kanske ätit massa skit. Haha

  • MalinJ

    Melsson vart har du tagit vägen? Julfirande delux?
    Hoppas allt är bra och att du snart är tillbaka här hos oss 😃

    Jag vet inte om det är nödvändigt men här är dagens graf, ligger högt fortfarande och det börjar ge mig lite hopp men så blir jag livrädd för att den snart kommer gå ner drastiskt. Hualigen vad detta tar död på en ibland haha

    Det gör det oavsett tempning alltså, varje månad mellan äl och mens, så himla jobbigt alltså. Vill bara få ett plus igen och att det håller sig fast och frodas, är det för mycket och önska sig? 🙈

    Igår var en luhm dag fram tills jobb, riktigt stressigt på jobbet bara vilket gör mig orolig för hur det påverkar detta men hoppas det går bra. Försöker hela tiden tänka på det, ta det lugnt. 


    Nåja, här kommer den.. 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-02 12:07:43 följande:
    Hej på er <3 Och god fortsättning!!

    Ja det har blivit firande och resor, varit borta över både jul och nyår men är nu på hemmaplan igen :D 

    Så kul att ni båda fick ÄL på självaste julafton, är inte det ett tecken så säg?? ;)  När har ni BIM?? 

    För mig närmar sig ägglossning, fick såna sjuka äggvitesekret igår? Aldrig varit med om något liknande, bara rann ut på toan och fick typ torka mig 3 ggr (sorry för information haha). Tog ett ÄL test igår men det visade inte positivt, enligt appen ska jag ha ÄL på torsdag...Men brukar man få mkt såna flytningar redan 4 dagar innan? tror kanske min äl kommer tidigare denna cykel....Dock inte lika mkt flytningar idag...kroppen alltså, blir knäpp haha :P 

    Heeej, och god fortsättning till dig!
    Låter som du haft en bra jul och nyår iaf.

    Oj jag vet inte? Jag brukar inte få så mycket så vågar inte säga något där. Men låter som du kanske borde få tidigare, du får hålla koll morgon och kväll kanske. Och försöka få till lite extra mys redan nu kanske.

    Här hos mig så funderar jag på om jag ev fick en nidis igår för jag hade sådan mensvärk och även lite lite rosa flytninga, mest när jag torkade mig. Men ändå, långt kvar till min mens, 6 dagar kvar idag, är på äl +8 idag och min menscykel är 28 dagar och brukar få äl på cd 14 sen mens 14 dagar efter.

    Hade lite känningar i mina boobs igår också men känns inte riktigt lika idag, lite mer spända iaf. Ingen mensvärk idag men hade lite smått med flytning nu, kunde dock inte avgöra om det är rosa lr vita, var så lite. 


    Min temp dök igår men ökade upp idag igen så det låter ju verkligen som att det kanske hände något igår. Jag hoppas det!

    Slänger in min graf också :) 

  • MalinJ

    Vickan, okej då är jag med. men tycker ändå du har väldigt högt Jämfört med mig. Min har legat högt som 36.70 några ggr men oftast runt 36.50 lr lägre. 


    Men alla är vi iof olika, jag var vanligtvis väldigt låg temp tex.

    Men jag tycker din graf ser intressant ut! Och du ligger en dag före mig dessutom, men spännande. Vad tror du? Jag menar den är hög din temp, den ligger fint.


    Ja nej precis, den var lite kokobäng förra gången och nu ja, vi får se. Men jag hoppas det var en nidis igår.

    Idag har jag städat och halvstressat med en del saker så har haft lite känningar i magen och sen någon konstig flytning. Vit, lite rosa och sen jag vet inte, krämig/torr, lite knottrig kanske. Vet inte hur jag ska förklara den faktiskt. Hahaha 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-02 19:03:02 följande:




    Åh så spännande att ni båda har BIM till helgen!! 


    MalinJ åhhh låter ju som det skulle kunna vara en nidis, håller verkligen alla tummar för det <3 Går det att jämföra din graf nu från när du var gravid tidigare? 


    så spännande att se båda era grafer! blir så sugen att börja jag med! Kanske borde sätta igång med tempandet igen! 


    Vickan din graf ser ju väldigt spännande ut som Malin skriver! Ser ju ut som den går, och håller sig uppåt!  


    Jag skulle precis ta ett ÄL-test men så var mina vanliga (med gubbe) slut, och tycker såna här med streck är SÅ svåra att tyda? någon av er som är duktiga på det? Ska försöka få med en bild här haha (bilden verkar hamna överst inte under här som jag ville haha) 


    Jag har aldrig tagit sådana där test men visst ska ägglossningstest vara så att det andra sträcket ska vara starkare än kontrollsträcket? Lr som det. 


    Har för mig jag läst något om det, men ser ju nekerligen ut som att det närmar sig för dig. Spännande! 


    Och JA börja tempa, skulle vara kul och följa Ännu en graf.

    Ang mig, jag började ju tempa under min förra äl, på +9 så jag har ingen graf och jämföra med. Lite synd nu när detta händer för mig.

    Men det är bara och hoppas på att detta var en sådan, borde kunna testa typ onsdag torsdag va? Jag ska ha mens på vad blir det söndag va? 


    Nu kommer dagarna som man är orolig för, om tempen ska sjunka drastiskt.

    Här är min graf från förra månaden så kan ni iaf se kommande dagarna som blir på min nya. Haha 
    Jämföra med alltså. 



    och sen bara för att detta är nu..

  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2023-01-03 10:57:09 följande:
    Det är just temperaturen efter ÄL som jag vill ska ligga högt och din temp har ju hittills legat över 36,5 efter ÄL, varje dag utom en - men om du kollar på mina första sex dagar efter ÄL så ligger de under 36,5 så därför tycker jag att jag ligger lågt xD 

    Idag höjdes tempen lite jämfört med igår, och BIM är inte förrän lördag så jag ska försöka att inte ge upp riktigt än :) Hur var din temp idag? Håller ju tummarna för att det var en nidis du hade!

    Det där med flytningar efter ÄL har jag så dålig koll på, undra vad det betyder om den är så som du beskriver? Har du samma idag?

    Jaha du menade så, hahaha.. Jag är lite trög med andra ord. Men du ligger ändå högt jämfört med ditt sträck och runt 36.55-36.50 ändå. 

    Tror inte du ska noja så mycket över det, går den neråt och under så är det nog mer.
    Hur känner du dig då? Du är på +10 idag, du borde kunna testa dig typ nu ändå.

    Min temp ligger kvar på 36.70 även idag och ja jag mår bra, jag hoppas också det var så. Men jag vet inte.
    Jag ska nog ha mens på lördag med, då är det 28 dagar vilket min cykel brukar vara, men enligt ff så har dom satt den på söndag. Så får se vad som blir rätt.

    Jag är bara på +9 idag, får se hur det går. 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-03 12:48:53 följande:

    Åhh detta med temperatur är ju en riktig huvudvärk alltså hehe! 

    båda ni skulle ju kunna testa strax innan helgen med testa tidigt? hur känner ni inför testa innan? Jag har struntat i det till och från för att man oftast bara blir besviken.. men nu ser ju era temp kurvor så intressanta ut så till och med jag vill att ni båda ska ta ett testa tidigt test hehe! 


    Jag har tre stycken testa tidigt hemma, från graviditetskontrollen, vet inte hur dom är. Brukar använda mig av stickor och sedan digitala. Men provade dessa nu, funderar på och prova imorgon men tror det kommer vara för tidigt. 

    Men ja det är sjukt spännande med våra tempkurvor, jag blir också sjukt besviken när det visar blankt.
    Dessa tester ska visa från 10, min monitor tror jag visar från 25 och testade med en sån idag och det visade nix. 


    Men som sagt, vissa plussar inte ens på äl +11 och +12 så jag vet inte. Men nog är jag nyfiken 🤣

  • MalinJ

    Vickan Ja jag kan inte säga så mycket eftersom jag bara har en halv graf och följa från förra månaden.

    Ja det låter verkligen lurt, om din kan hålla sig hög hela vägen fram till mens så blir det jobbigt för då tror man ju såklart att det är för annat.

    Jag börjar typ tro det själv om min, gjorde ett test nu på eftermiddagen för jag kunde inte låta bli, men det var negativt. och såhär tidigt tror jag inte att jag skulle se något heller.

    Haft lite känningar idag, nu på eftermiddagen. Stickningar lr något på vänster sida. Lite lite flytningar nu sist när jag var på toa men inte mycket. 

    Jag vet inte, efter det som hände i förrgår så blir man ju hoppfull men ändå tveksam. 


     

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-04 09:59:49 följande:

    Åh Malin du ligger fortfarande högt, gud så spännande :D När det är en vecka innan BIM blir man ju på riktigt knäpp med att känna av alla symptom med..Pratar du mycket med din partner om symptom osv? Min sambo pratar jag aldrig med om just sånt (han tkr inte man ska överanalysera bla bla), dom skulle ju bara veta hur mkt tankeverksamhet detta tar haha :P 

    Vickan, åhh ja då var nog inte mitt positivt, igår tog jag ett som var svagare? det var lite skumt, ska ta ett idag med (CD14) och hoppas på att det är starkt..Smart att lägga dom brevid varandra som du gjort, vilken app är det? :D 


    Haha ja jag gör det, men vet inte om det är bra eller dåligt faktiskt. Hela morgonen har jag haft en ja molande värk på vänster sida men inte direkt värk heller men något som händer där.

    Känns även som att jag ska få min mens stup i ett, som ett lock/tryck för ner liksom. Men den borde inte komma än för min mens håller sig alltid och sen ligger tempen på tok för högt. 


    Nej jag pratar inte med min sambo om sånt här han tycker precis som din, han säger händer det så händer det 🙈🤣

    Men ja, för oss blir det verkligen påverkat och som nu med min höga temp så blir man otroligt hoppfull och jag försöker att inte tänka så mycket på det men ah. Sen blir det som molande värken i magen och så går hjärnan igång.

    Tog ett testa tidigt idag, inte direkt på morgonen och en stund så tyckte jag mig se något mer på andra sidan men sen blev det total blankt så mjaaaa? +10 idag, känns som det inte är min tur denna gången heller :( 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet