Inlägg från: Tildasafira |Visa alla inlägg
  • Tildasafira

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    God morgon! Uppdatering från mig, sk iväg och ta blodprov nu vilket egentligen känns rätt lönlöst. Är i upplösningstillstånd då mina starka plus som stegrat plötsligt blivit svaga igen och idag tog jag ett nytt digitalt som visade inte gravid. Pallar verkligen inte mer, vid nästa mens ska jag dessutom på praktik så känns svårt att få igång en ivf-omgång och springa på massa läkarbesök. Fyfan, ångest i hela jävla kroppen. Och som ett hån på det så mår jag så illa och har ont i brösten. Frågan är då om det är något som inte kommit ut som det ska. Förlåt för ett deppigt inlägg, men känns som jag nått min gräns för vad jag pallar med.

  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-11-03 09:31:47 följande:

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    Mirabilis89, BIM 3/11, 32 år (17:e försöket)

    Vickan31, BIM 16/11, 32 år (18:e försöket, godkänd remiss och inväntar IVF)

    Soff, BIM 26/11, 33 år (21:a försöket, 2:a med progesteronkräm)

    Hellow0rld, BIM 27/11, 29 år, (18:e försöket. Remiss till IVF skickad, inväntar godkännande i januari)

    RH93, BIM 2/12, 28 år (16:e försöket)


    Soff! Jag har gått lös på internet om progesteronbrist och känner igen mig något otroligt. Och nu när jag självdiagnostiserat mig själv i brist på tålamod och ork till att gå via vården har jag beställt och fått hem progesteronkräm i tanken om att motverka mina tidiga missfall. Kanske dumdristigt men jag tänker att det är värt ETT försök innan nu sista cykeln innan min IVF.

    Till mina frågor; är det kräm du också kör med? Och isåfall vilken dos? Börjar du med krämen dagen efter bekräftad ägglossning eller hur funkar det för dig?(förstår att det inte är samma för alla men tänker att du kanske har någon indikation på hur man går till väga). Och sedan slutar man med progesteronet dagen innan BIM va?

    <3
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-11-03 17:46:22 följande:

    Åh, jag tror verkligen att det är något för dig! <3 Sen är jag inte heller specialist på detta eller så, men man har ju satt sig in i detta ganska så mycket dessa månader... Och det är ett faktum att om man får missfall gång på gång så är det många som blir hjälpta av progesteronkräm! 

    Precis, jag använder kräm. Men vart beställde du om jag får fråga? och är det bioidentisk? jag trodde inte det var möjligt att beställa i sverige utan recept nämligen. Jag tar 1 kryddmått morgon och kväll (smörjer på innerarmen på den tunna huden) från att äl skett (jag började på CD16) fram till att mensen börjat. Min mens började på morgonen och då slutade jag helt enkelt med krämen från den dagen. Viktigt är just att man inte börjar med den för tidigt, då det ger signal till kroppen att äl redan skett, och då sker ingen äl alls. 

    Kram!! <3 hoppas verkligen detta funkar för dig <3


    Ja men jag tror verkligen det med, mycket som stämmer in i symptom och jag tänker att det inte kan skada supermycket? Det är ju liksom inte farligt!

    Jag beställde från moodmama.com, ingen svensk sida, tror den är från usa, men förvånad över den snabba leveransen(2 dagar). Japp det är bioidentiskt! Den kostade ca. 500kr med frakt men vad gör man inte? Redan lagt ut en massa pengar på detta oavsett hahh!

    Okej, toppen tack! Då ska jag vänta in en temphöjning! Mådde du bättre på det? Eller kände du av någon ?bieffekt??
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-11-03 20:13:10 följande:

    Ja men precis, det låter verkligen som att det skulle kunna hjälpa dig! Nej men precis! Så länge den är bioidentisk så är det absolut inget farligt, det är ju som kroppens egna progesteron.

    Aaah förstår, toppen ju! Jäklar vilken snabb leverans! :O Det är ju sååå värt det om det kan hjälpa <3 va spännande! Jag håller verkligen tummarna!! <3 

    Ja men gör det! <3 :D Jag vet faktiskt inte, jag märkte ingen direkt skillnad tror jag..hade huvudvärk som vanligt innan mens, pms, har blött rikligt och (ursäkta) klumpigt/levrat etc. fortfarande, så vet inte, men kanske tar ett tag för kroppen att ställa om sig!? Något gör det ju säkert, men bara att jag kanske inte märkt något av det än. 


    Ja men precis<3

    Okej, men då kanske det tar ett par cykler innan man märker någon effekt! Hoppas du slipper din huvudvärk och så med hjälp av progesteronet! Läst att det ju ska hjälpa med massa saker så som exempelvis bättre sömn och mindre ångest och pms! Håller tummarna för dig med<3 denna cykel blir ju minst sagt speciell för mig, jag märker att min kropp är lite ur balans sen plussen och hormonsprutor. Svårt att veta var i cykeln jag befinner mig och har för första gången fått ganska mycket mellanblödningar. Jag räknar ändå den första blödningen som cd1 då jag inte fått någon mer ?mens? och igår hade jag dom kraftigaste äl-känningarna jag nog någonsin haft. Samtidigt blir jag ändå osäker på vad det är jag känner, det nu är ägglossning eller bara spök från missfallet. Säkert menopuren som spelar en roll i detta!
  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-11-12 11:07:21 följande:

    Hej allihopa,

    Jag kan berätta om mitt första äggplock. Natten till äggplocket så fick jag så fruktansvärt ont i högra sidan av magen, precis där äggstocken är. Smärtan gick inte att lindra, varken med vetekudde eller Alvedon. Vi bestämde oss för att åka till gyn akuten. Där fick jag morfin och blev tillsagd att det kan vara så att min äggstock vridit sig runt sig själv och jag behöver opereras. Jag sa emot ganska bestämt eftersom jag inte ville att äggplocket skulle ställas in. Bad dem att vänta tills jag fått tag på min IVF läkare. Läkaren svarade på mitt mejl 6 på morgonen och sa att äggplocket ska bli av och att jag får komma dit för undersökning. Ingen var gladare än mig. Smärtan hade blivit bättre med hjälp av all morfin jag hade fått under natten. Klockan 9 hämtade maken upp mig från kvinnokliniken avdelning och vi begav oss mot äggplocket. Vi fick ut 23 ägg. Jag var så lycklig. Vi fick åka hem och jag vilade hela kvällen och natten gick bra. Dagen efter äggplocket (onsdag) så känner jag att samma smärta som jag hade på måndagen innan äggplocket började komma tillbaka. Kl 22 var smärtan så outhärdlig så jag fick åka till gyn akuten igen. Denna gång blev jag akut opererad under natten och fick tömmas på 3 L blod som hade samlat sig runt äggstockar och livmoder. På morgonen hade jag tid med IVF läkaren som skulle ge oss besked om hur många ägg som blivit befruktade. Jag låg illamående och yr från nedsövningen och fick veta att endast 7 av 23 blivit befrukade och de 7 som blivit befrukade var avvikande. Hela min värld rasade. Nu ligger jag nyopererad med de sämsta nyheterna man någonsin kan få. Hur tar man sig upp från något sånt här? Jag ville bara ha bra fina ägg, inget mer. Fick info om att de ska försöka odla alla 7 och på tisdag nästa vecka så vi tillbaka och diskutera nästa IVF och även få veta hur de 7 ser ut men jag skulle inte ha höga förhoppningar enligt min läkare. Fick order om att börja äta Q10. Har ni några tips? Vad gör man för att förbättra kvalitén?


    Men vilken mardrömsstart med akut operation, var det pga. Överstimulering? <3 hoppas så att dom kommer med bättre besked och att dina befruktade utvecklar sig till det bättre<3 eller på vilket sätt var dom avvikande? Har du fått någon ordentlig förklaring i det? Fy, tänker på dig <3
  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-11-12 11:59:42 följande:

    Jag vet inte riktigt vad det berodde på. Om smärtan var på grund av överstimulering eller på grund av blodet som hade fastnat runt äggstockarna. Och VARFÖR blod hade samlats där. Fick ingen riktig förklaring. Får höra med min läkare på tisdag igen.

    Varför dom var avvikande fick jag heller inte veta... Läkaren sa bara att embryologen hade sagt att de 7 befrukade var avvikande. Får se till och få klarhet i allt på tisdag. Känns bara piss just nu. Tack för dina ord <3


    Tråkigt att du inte fått någon vidare förklaring, och hoppas att du får fram allt du önskar på tisdag! Det måste ju undersökas för att veta vad man kan göra annorlunda till nästa gång! Tog du menopur?(har glömt) jag kan säga att jag blött så mycket sen några dagar efter att jag fick avbryta med dem - såpass att jag börjar bli orolig.

    Jag förstår verkligen att det känns piss, och det är okej att känna så. Finns här ifall du behöver ventilera<3
  • Tildasafira
    Vickan31 skrev 2021-11-17 13:50:47 följande:

    Hej alla kämpar! <3 

    Här kom mensen igår kväll, och även om det känns jobbigt eftersom detta var vårt 18:e försök eller något så finns en liten ljusglimt: när jag ringde kliniken idag och meddelade om mensen så sa de att jag får köra igång med första IVF-behandlingen nu! Så jag kommer att börja med första sprutan imorgon kväll, på måndag ska jag addera en andra spruta och på tisdag blir det första ultraljudet för att se hur behandlingen funkar på just mig. Sjukt spännande - och nervöst, läskigt, hoppfullt, jobbigt och alla andra känslor som bara kastar sig över mig på en gång! Ska försöka uppdatera er om hur allt går :) Håller som alltid tummarna för er alla! <3 


    Men så kul, äntligen är du igång <3 hoppas på fina resultat för dig! <3
  • Tildasafira
    Vickan31 skrev 2021-11-17 14:05:21 följande:

    Tack fina du för att du hejar på mig! <3 Hur mår du? <3 


    <3 jag mår bra, tror jag haha, min cykel är minst sagt konstig sen allt som hände med avbrytandet av behandlingen och missfall. Men går och väntar på mensen så att jag kan starta upp en ny IVF-omgång! Den borde komma nu i dagarna, men haft så galet mycket mellanblödningar att jag knappt vet vad som är vad just nu, suck! Blödde så mycket efter missfallet att jag kämpar med järnbrist och grav trötthet, men det går åt rätt håll iallafall! Hur mår du? Taggad? <3
  • Tildasafira
    Vickan31 skrev 2021-11-22 15:14:11 följande:

    Så frustrerande när man känner att kroppen inte beter sig som den brukar, men jag hoppas att ni får starta upp ett nytt försök snart <3 Har mensen kommit nu kanske? Låter otroligt jobbigt att behöva blöda så där mycket!

    Jag var jättetaggad i en dag, haha, sen fick jag svar att mitt cellprov som jag gjorde för 3 månader sedan inte såg helt bra ut, så nu kämpar jag med den oron och ovissheten. Ringde kliniken och sköterskan jag pratade med såg inget hinder i nuläget för att slutföra IVF-behandlingen, men jag får ändå se vad läkaren säger imorgon när jag har inbokat första ultraljudet för att se hur sprutorna har verkat på äggstimuleringen. Stor kram! <3 


    Ja men visst är det, så jobbigt! Nej mensen lyser med sin frånvaro och jag har dessutom börjat få svaga plus på stickan? igen!! Dock vet jag inte om det kanske kan vara rester från missfallet, men känns som att ett så tidigt missfall borde vara ute ur kroppen nu mer än 4 veckor senare..värdigt oklart iallafall, hoppas nästan bar på en blödning så att jag kan få påbörja ivfen istället.

    Men nej?? Vad jobbigt, förstår din oro :( sa dom någonting om ?hur? det såg ut? Mer än ? inte så bra?? Jag tänker att det finns olika graders cellförändringar? Hoppas att du kan få fortsätta din ivf nu när du äntligen fått börja! Och håller tummarna för att det inte ser allt för illa ut med cellprovet! Massvis med kramar till dig<3
  • Tildasafira
    Carina82 skrev 2021-11-24 21:20:05 följande:

    Ojoj helt i chock här! Vi skickade in remissen för ivf första oktober, och idag kom ett brev i posten om att remissen är godkänd!! Det tog alltså under två månader, jag hade räknat med minst tre :o

    Så.. nu undrar jag om ni som kör ivf i Stockholm har tips på klinik? :)


    Wohooo! Äntligen! :D skönt att det gick snabbt! Jag går på eliva clinic och har hittills ett bra intryck, men hr ju inte hunnit så långt! Annars har jag hört superbra om Sofiahemmet!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet