• Wed 30 Jun 2021 22:50
    362722 visningar
    3955 svar
    3955
    362722

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Emmalucy skrev 2021-06-30 00:16:54 följande:
    beklagar att mensen kom för dig :( ang. äl för mig så är det typ 30% att jag känner lite stickande känslor, 30% får jag ömma bröstvårtor? och typ 40% av tiden känner jag ingenting :/ men jag tror att jag har lite svag äl och har redan dålig med progesteron (pga det troligtvis)
    Soff skrev 2021-06-29 21:36:01 följande:

    Aaah okey! Tänkte väl!... Men återigen.. så sjukt att man till viss del ska behöva leda sin egen utredning....! 


    Förstår jag helt klart!


    <3 <3 Tack för att du bryr dig. Mitt binjuretest (DHEAS) var inom referensintervallet..så alltså "normalt". Vet inte om det är värt att ta kortisolprov då, men kanske det är... funderade ju på att ta det också, +progesteron/östrogen, via gettested.se. Blir uppgiven om alla dessa prover inte visar på något, för då känns det hopplöst på nåt sätt, att det inte blir något trots att allt ser bra ut. Men får väl se, har ju inte tagit alla tester än. Nu ska vi åka bort på Torsdag på lite obestämd tid så då känns det som att jag får avvakta nu dock... vi ska åka och hälsa på svärföräldrarna. Så får väl bli att jag testar mig om det inte blir något detta försök. 



    Asch, det är ju jobbigt att vara inom referensintervallet... man kan vara ?lite för högt/lågt? om värde men ändå inom ramen så ingen kommer att ta tag i det :/ skulle tycka att det var interessant med progesteron/östrogen men mer för din egen curiosity, det finns iaf progesteronkräm att köpa från iHerb om man inte kan få det via recept, men klart det blir mer risky att ta tag i det själv. Kram!
    Aa man vill ju så gärna ha svar på varför det inte blir nåt, och då hoppas man ju på något avvikande, som går att rätta till. Jag låg typ i mitten av referensintervallet dessutom...ja verkligen, ska nog testa det om det inte blir något denna gången. Vet inte om jag vågar laborera med det själv, när jag inte vet hur det står till. Kram!
  • Wed 30 Jun 2021 22:52
    Emmalucy skrev 2021-06-30 08:35:11 följande:

    God morgon, liten skugga, hoppas du inte försvinner i upplåsning pga kass upplösning har... Ändå bara en 10miu test och jag är äl +10,jag har haft många kemiska graviditeter och en under tiden jag har använt progesteron, but we take the wins anyway, right?


    Men åh grattis <3 <3 såklart det är en win! <3 jag håller tummarna för att det håller i sig nu<3 ! 
  • Wed 30 Jun 2021 23:01
    Ericky skrev 2021-06-30 11:53:43 följande:
    Förstår precis... man vill ju hellre (iaf jag) att det ska vara något man "kan ta på", så att det förhoppningsvis finns något att göra åt det. Som i mitt fall, där ja hoppades att det skulle finnas en polyp eller något som kunde förklara det. Nu hoppas jag ju fortfarande att det var den som var problemet även till barnlösheten (att mellanblödningarna berodde på det tycker jag att jag fått fastställt iom att jag sluppit de i 2 månader), men är förstås rädd att det inte är det. 

    Jag kommer också ta progesteron/östrogen-prov om det inte blir något denna cykel. Så att jag kan leverera mina resultat direkt när vi träffar vården efter sommaren och kanske skynda på medicinering med Letrozol och/eller progeseronvagitorer. 

    Kanske är det så att du behöver en extra boost på din äl av Letrozol? Verkar ju vara många som blivit förklarade som ofrivilligt barnlösa, men som blir gravida med den boosten :)

    Ja precis! Jag tror definitivt att det var polypen som satte käppar i hjulet för dig. Jag är ingen expert men känns ju helt rimligt med tanke på att du blev gravid direkt när den var borta... så jag har en känsla av att det inte kommer dröja länge innan du är gravid igen <3


    Låter klokt tycker jag. Är ju skönt att förbereda det man kan förbereda. Alla vi här inne har väntat tillräckligt liksom... så kan man skynda på något så vill man ju göra det helt klart! 


    Ja kanske det! Har inte läst så mycket om det faktiskt. Trodde man tog det om man hade problem med att man inte fick äl. Jag får ju äl, men det kan alltså vara så att man kan få en starkare äl med hjälp av detta? så att man utsöndrar mer progesteron? 

  • Thu 1 Jul 2021 10:23
    Emmalucy skrev 2021-07-01 08:45:30 följande:
    Har du kollat maca någon gång? Säger inte att det är en miracle product men går hört att den ska typ jämna ut hormonerna, så kanske det blir lite mer naturlig hjälp för kroppen :) jag köpte pulvret för jag orkade inte svälja en till tablett hahah, jag tror att jag bär en hel apotke i kroppen nuförtiden! Men då glömmer jag alltid det i mina smoothies eller yoghurt >.
    Nääe det har jag inte. Det ska jag kolla :) tack för tips <3 haha jag har också en hel cocktail med tillskott så man blir lagom less >< haha... 
  • Thu 1 Jul 2021 12:11
    Ericky skrev 2021-07-01 10:33:38 följande:
    Jag hoppas och tror också det, men en del av mig är ändå ärrad av resan hittills och pessimistisk och tänker att det kanske bara var en tillfällighet och att det visar sig ändå i slutändan att jag har för dåligt med progesteron och därför har svårt även framåt. 

    Jag tycker du ska kolla på det och be att kanske få testa det framåt. Om vi kommer till utredning kommer jag be om det direkt. Har läst historier från en massa här på FL som fått det trots att de har egen äl, bara för att få en extra knuff. Den extra knuffen skulle ju innebära starkare äl och i och med det högre progesteron = lättare att bli gravid + behålla graviditeten <3 

    Det förstår jag verkligen, skulle nog tänka och känna precis likadant i din sits.


    Ja, det ska jag verkligen göra. Tack för att du säger det <3 Det är något man behöver få utskrivet va? inte något man kan testa på eget bevåg. 

  • Thu 1 Jul 2021 12:23
    Ericky skrev 2021-07-01 10:45:16 följande:

    Hej på er, 

    Ville bara tipsa er om att kolla upp SMEP-metoden om ni inte känner till den. Tänker att det kanske är fler än jag som behöver lite förnyad pepp och strategi framåt såhär 10, 11, 12, 13, 14, 15 månader in i verkstan ;)

    SMEP står för Sperm meet egg och handlar om att se maximera chansen varje äl genom att se till att det alltid finns spermier i äggledarna redo när ägget väl släpper, och att dessa är nya, fräscha och pigga. 

    Den går ut på att man börjar ha sex CD 8 och har det sedan varannan dag fram tills dess att man får positivt ÄL-test. Då ligger man 3 dagar i rad. Sedan pausar man en dag och ligger sedan en dag till. Sen är det klart. 

    Den här metoden har jag läst har funkat för flera som försökt under lång tid. Har också egen erfarenhet av det sedan cykeln jag blev gravid. Då låg ungefär (!) enligt ovan. Varannan dag under äl-veckan, när jag fick positivt äl-test låg vi 2 dagar i rad, hoppade över en dag och låg sedan en dag till.  Jag kan inte ligga 3 dagar i rad för då får jag rubbningar i PH-balansen där nere tyvärr, så jag har fått modifiera metoden lite för att passa oss. 

    Men skillnaden den cykeln jag blev gravid var, förutom att jag precis opererat bort en polyp, att vi låg varannan dag innan äl och sedan även ett par dagar EFTER. Alla andra månader har vi kört på fram till äl, legat dagen för positivt äl-test och dagen efter men sedan slutat. 

    Chattade med en tjej igår som hade samma erfarenhet, att det tog sig först när hon körde såhär. Så bara ett tips och kanske lite ny energi till er mina vänner <3


    Tack för att du berättar <3 


    Testade faktiskt SMEP-metoden i början av våran resa, 2 försök tror jag, men det tog för mycket på oss så vi fick sluta. Är ju lite olika hur sexlivet ser ut men för oss vid den tidpunkten det ganska ansträngt och krystat... det har dock blivit mycket mer avslappnat nu, mycket tack vare denna process faktiskt. Det har liksom blivit mer avdramatiserat vilket underlättat för oss. Så tänkte faktiskt detta försök att vi mer naturligt skulle kunna gå efter denna metod (på ett ungefär), och se vad som händer, utan att uttala att vi egentligen går efter en metod, och kommer heller inte ta äl-test.. 


    Intressant det där med sex ett par dagar efter.. man tror ju att det är försent då, men kanske kan vara avgörande, om ägget släpper lite senare än man tror! 

  • Tue 6 Jul 2021 10:09

    Hej på er. Känner mig besviken och ledsen då jag tänkte att denna gången skulle jag och min sambo ha sex ett par dagar till än vad vi brukar, men då min sambo lider av ångest så hamnar han ibland i svackor och såklart så hamnar han i en sån svacka nu de sista dagarna och då hade han ingen lust och kände inte att han kunde. Sista gången med sex blev därför på cd13. Bara hoppas att det räcker, men tappar återigen hopp när det blev så. Man blir uppgiven när sånt hamnar i mellan. Jag har dessutom haft bra lust de senaste dagarna så det har krockat helt mellan oss.

  • Tue 6 Jul 2021 17:05
    +1
    Vickan31 skrev 2021-07-06 10:30:22 följande:
    Hej fina du! Jag förstår verkligen din besvikelse, jag tror att många av oss - inklusive jag själv - upplevt den stressen när man av olika anledningar känner att man inte fått till så många försök som man hade velat. Om det någon månad ligger hos båda, att ingen har lust, tid eller ork att försöka var och varannan dag kring ägglossning så är det ju i alla fall ett delat beslut, men jag håller med om att det är väldigt frustrerande när man själv är redo för att maxa antalet försök den här månaden och så är ens partner inte alls sugen. Som du säger, det blir ju en krock. Jag vet inte vilken dag du brukar ha ÄL, men jag tänker att cd13 ändå kan ge en bra chans och man hör ju om vissa som försökt länge som inte blivit gravida den månaden de hade sex sjutton gånger utan den månaden som det bara blev en eller två gånger och kanske inte ens på själva ÄL-dagen. Så jag förstår såklart din besvikelse men hoppas och tror att försöket cd13 ändå kan leda till något väldigt bra <3 
    Tack för ditt svar <3 ja precis, jättefrustrerande! jag brukar väl senast få kring cd14 och vi har haft sex varannan dag från CD 8, så ja det borde ju räcka men tänkte att vi denna gången skulle lägga till lite extra men det sket sig. Men vill ju inte pressa honom när han mår dåligt. Och som du säger så finns det många historier där det krävs betydligt mindre, så jag får bara hålla tummarna <3 
  • Tue 6 Jul 2021 17:10
    Carina82 skrev 2021-07-06 10:35:13 följande:
    Åh det är som att läsa nåt skrivet av mig själv, det är exakt samma sak här. Din sambo kan ju inte hjälpa det, men det blir ändå så jobbigt när man befinner sig på olika platser och ser ytterligare en månad ticka iväg :( Jag tänker ändå att ett försök är bättre än inget, håller tummarna för er <3

    Här har jag konstigaste månaden. Min cykel är alltid 29-30 dagar och mensen är generellt väldigt pålitlig. Förutom den här månaden, är på dag 34 nu och bara pms'en har kommit. Har testat en miljard gånger känns och är inte gravid. Däremot tog jag coronavaccin runt ägglossning den här månaden, nån som vet om det kan påverka cykeln?
    Näe precis, jag måste ju ha förståelse för det, samtidigt som man går sönder lite inuti.. väldigt jobbig situation. Vi hade sex varannan dag från cd8 fram tills dess så blev några gånger, men hade velat lägga till lite extra på slutet för en gångs skull men det sket sig.. 

    Åh okey, va jobbigt. När man testat negativt och känner sig säker på att man inte är gravid vill man ju bara att skiten ska dra igång så man kan gå vidare, kan jag känna iallafall >< ja kanske, vågar inte säga det. Hoppas det klarnar snart <3 kram
  • Tue 6 Jul 2021 17:27
    Ericky skrev 2021-07-06 13:36:47 följande:
    Hej Soff, 

    Jag förstår verkligen din besvikelse. Man är ju så inställd och laddad för dessa viktigaste dagar så kommer det något emellan kan man helt tappa det. Jag blev ju helt orimligt arg på vår stackars valp tex, som en gång kom in och avbröt oss på självaste äl-dagen och min sambo kom helt av sig och klarade inte av att komma efter det. Jag var verkligen så jävla arg inombords på honom!

    Sen, som en som själv lidit av ångest, så vet jag hur pissigt det är. Hur skör jag är och hur jag inte klarar av några åtaganden alls. Tänker på hur det skulle vara för mig att prestera en orgasm i en sådan svacka- omöjligt. Det som räddar mig ur de svackorna och som gör att de inte blir lite djupa är bland annat en förstående sambo. Lägger jag på press på mig själv blir svackan djupare och det tar längre tid för mig att repa mig.

    Jag säger det inte för att jag tror att du har dåligt med förståelse för din sambo, för det tror jag alldeles säkert att du har. Men besvikelsen känner man ju ändå vilket är helt ok. Men jag försöker själv tänka när min sambo inte orkar, att de har en annan press i det än vad vi har. Jag kan ligga där och komma eller inte komma- det spelar liksom ingen roll. Men han måste (!) "prestera" för att det ska bli något. Sedan har vi ju pressen med den biologiska klockan så den spär ju på vår press i sin tur och bidrar i mitt fall iaf till att min ilska/besvikelse kan nå nya höjder för varje gång det händer. 

    Sen när det inte blir som tänkt av olika anledningar: valp som avbryter sexet, återkommande ph-rubbningar med illaluktande flytningar, mellanblödningar eller något av allt annat jag dragits med sista året, så försöker jag tänka som någon annan skrev; att det absolut viktigaste är ju att man legat innan ÄL. Man måste inte ligga äl-dagen, utan spermier lever i snitt i 3 dagar i kvinnan. 5 dagar som högst. Så chanserna är fortfarande goda <3
    Åh ja det kan verkligen kännas lite som på liv och död kring äl? >< så kommer något eller någon emellan så väcks det starka känslor.. 

    Ja hemskt är det. Tycker jättesynd om honom som ska behöva känna så. Han känner allt annat än lust i det läget, och det förstår jag. Samtidigt som jag då brottas med mina egna känslor kring detta, det är svårt. Men försöker bara vara öppen med mina känslor samtidigt som jag säger att jag förstår honom också. Man får liksom ha förståelse från båda håll tänker jag, lyssna på varandra. Viktigt att ventilera.

    Jo så är det ju. Usch, inte alltid enkelt detta, för någon i denna situation?och det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig alltså?denna gången kändes det så bra först så blev liksom glad att allt gick så lätt. Men så hamnade min sambo i detta och allt liksom ?dog?. Gjorde mig lite extra besviken då på nåt sätt. Men försöker verkligen inte lägga det på honom utan försöker tänka att vi trots allt fick till det från CD8 varannan dag fram tills dess, och hoppas på det bästa.. tack för ditt stöd <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet