• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Melsson skrev 2023-01-09 07:24:37 följande:

    Gick in och kikade i den tråden nu Malin, guud vad segt. Men på ett sätt skönt att mensen kom nu? Då är det bara att ta nya tag och hoppas på denna ÄL...Även om mensen alltid är jobbig när den dyker upp.. 

    Jag är lite i samma båt som dig, blöder idag igen på CD19 så förstår ingenting haha.. Vill nästan också bara att denna cykel ska vara över...SUCK...Är så segt när kroppen ska börja krångla?!!


    Vad söt du är, men ja det är inte kul när den kommer ur sin fas för jag kan inte min kropp nu, jag verkar inte kunna gå på min vanliga menscykel nu och det känns så konstigt.

    Men jag hoppas att den blir som den var innan allt ledsamt Som hänt. Vi får se :)

    Men jasså, när brukar du få mens?

    Ja jag vågar inte säga något för jag kan inte ens tracka min egna just nu 🙈

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-09 12:41:20 följande:
    Nej det är ju jäkla skit alltså...Har läst någonstans att det är oftast en cykel/år man inte ägglossar, tänker kanske kan vara något sånt som gör att kroppen ballar ur? 

    Jag brukar få mens CD29 annars så är 10 dagar för tidigt haha. Men hade lite problem med massa mellanblödningar i somras...så tror det kan vara någon obalans eller något i kroppen igen... 

    en fråga till er som tempar mkt : Jag har ju börjat tempa nu..Dock vaknar jag ibland på natten och vaknar ofta kanske en halvtimme innan klockan ringer på morgonen....Måste man ta tempen direkt man vaknar? Tänker jag ibland kanske råkar ta temp kl 03 av misstag ibland då haha. Eller räcker det med när klockan ringer 06?

    Ja så kanske det är? Bra fråga. 
    Jag brukar inte ens ha mellanblödningar, aldrig haft. Detta var första gången om det var en sådan, känns inte som det eftersom det kom med uvin och sen slut. Men vad vet man. 


    Jag skulle precis gå in och skriva till dig, glömde svara dig ang din fråga om tempning förut 🤣 så detta blir ju bra :) 

    Man ska tempa varje morgon samma tid och innan du går upp, direkt när du vaknat. Men skulle du vakna en timma innan lr efter så kan man dra av 0.1 lr lägga på 0.1 i temp beroende på om det är före lr efter.
    Finns också någon sida som räknar om temp efter tiden lr något. Aldrig provat den.

    Sen tror jag det är typ 20-30min som gå att ta för att det inte ska påverka tiden (triangel istället för en ring) i sin graf då. 


    Hoppas du fattar.
    Och det jag skulle svara dig var också att jag tycker du ska prova och tempa rakt av, visst man blir ledsen när det visar sig inte gå bra men samtidigt tycker jag det känns bättre och se ungefär sin temp i grafen och då sen också kunna jämföra. 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-10 07:44:51 följande:

    Kanske hörde samman med uvin då om du inte brukar ha det? Känns som en uvi kan ställa till det en hel del!! Brukar du få det ofta? 


    Ahh är ju smart man kan dra av eller lägga på om man råkar vakna en timme tidigare men ligger och vrider på sig, ska läsa på om det, tack!!! Nu försöker jag tempa Direkt klockan ringer på morgonen så att det blir samma tid iaf! 


    jag trodde ju att jag inte hade haft någon ÄL eller att jag missat den, men visst ser det ut på grafen nedan (även om det är extremt få mätningar hehe) som jag ev kan ha haft det? 


    Ja jag tycker det ser ut som tur du haft äl, tydligen dipp där och som sedan gått upp rejält. Riktigt fint.

    Nu får vi hålla tummarna för att det går bra.
    Nästa dipp är när ägget fäster 😉
  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-10 13:08:43 följande:

    Jag har btw roat mig på jobbet med att sitta och läsa i extremt många trådar här på FL och blev sugen att testa lite bisolvon nästa cykel haha :P 


    Ja det är konstigt, visst en liten blödning kan ske vid fästningen men det brukar vara 1-2 dagar som mest har jag läst. Konstigt. Jag håller tummarna 😃

    Bisolon, läst om det men inte direkt vad man gör lr vart dom köpt det. Haha
    Låter spännande, känns som jag är öppen för förslag också. Nu är min cykel fuckt up iaf så skadar inte 🤣
  • MalinJ

    Ja den kom till slut, min flo app sa igår men ff söndag och den borde ha kommit söndag om man ska gå på min 28dgr cykel.

    Men den kom jag, mensvärk som fan bak i ländryggen också, andra gången nu med det, hade förra gången med.
    Mår bättre idag, mindre flöda i denna omgång men sånt kan såklart vara olika. 


    Då fick du din 2 dagar före mig så vi fortsätter och tajma varandra hyfsat samtidigt Vickan.

    Blir väldigt lugnt nu, har en 5 dagar period så fredag blir sista dagen då.
    Börjar skolan imorgon igen också efter lovet (studerar halvtid) till att bli hundföreståndare (jobba på hunddagis lr starta eget).

    Sen jobb hela helgen så förhoppningsvis kommer dagarna gå lite snabbare nu. Haha

  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2023-01-11 09:25:58 följande:
    Ahaa, vad frustrerande när den är sen och man inte riktigt känner igen kroppens mönster! Och extra taskigt att få så ont! Hoppas att den här cykeln blir en stabil och bra cykel för dig, och som du säger fortsätter vi att följas åt :)

    När blir din nästa ÄL och BIM? Min nästa ÄL blir cirka 21/1 och BIM 4/2. 

    Men vad roligt, jag som är en stor hundnörd och jobbat med djur tidigare tycker att det låter som en fantastisk utbildning! :D Finns det redan något bra hunddagis du skulle vilja jobba på efter utbildningen, eller skulle du vilja starta eget? Har du egen hund/hundar? :) 

    Väldigt frustrerande!
    Men bara hoppas jag får tillbaka min cykel igen, gillade den.

    Borde få min äl 22a och sen mensen den 6e lr något va? Haha 

    Men seriöst, jag funderar på och prova bisolvon denna gång, men hur gör man? tablett lr flytande? Hur mycket och flera ggr/dag? Och sen hur länge? 


    Jaha där ser man, ja här i Göteborg behövs det fler dagis absolut och min dröm är att starta eget men det är kanske inget man börjar med så kommer nog då söka mig in på ett först. Så långt har jag inte kommit än 🙈

    Vi ska ut på 8v praktik i mars/april och hoppas jag får där jag vill och att man ev får jobb där efter. många som får det men vet att dom inte sökte någon förra året. 


    Själv har jag 3 shih tzu, 2 tikar och en hane på 1år som jag behöll från min ena tik. Tyvärr blev hon sjuk så har nu två kastrerade tikar.
    Vill pyssla lite med liten skara uppfödning men går inte just nu eftersom jag inte har någon tik.

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-01-11 11:52:23 följande:
    Åhh så typiskt..Man blir ju verkligen lika deppig varje gång man får mens..Men skönt att ni är på G med utredning. Visst var det i februari ni hade tid där sen? Vi ska faktiskt på vårt första möte idag kl 13!!!!!! Så nervös!!

    Smart det där med att lägga till eller ta bort 0,1 grad, på helgen skuttar jag inte direkt upp kl 06 haha :P 

    Jaa som jag förstått är det bra om båda tar bisolvon, för tjejens del är det ju bra för att spermierna lättare ska kunna simma i sekretet, och för killens del att sperman blir lite lösare eller vad man säger :P Har kikat runt en del på tiktok om detta nu också och där säger dom att man ska ta det totalt en vecka, 4 dagar innan ÄL och sen 3 dagar efter... Tänker det skadar ju inte att testa, man börjar ju bli lite smått desperat haha. 

    Spännande med din utbildning Mali :D Drömjobb ju!!!!

    Hoppas det går bra idag, du får uppdatera oss sen 😃

    Själv väntar jag fortfarande på min kallelse, skulle få den under januari, men snart har halva månaden gått så den borde komma tycker jag.

    ang Bisolvon, ja jag läste också att det är bra om båda tar det men vettefan hur jag ska framföra det. Han tycker jag stressar om detta redan och så kommer jag med att vi ska prova detta. 


    Okej, ja men då borde det vara bra och börja när min monitor visar hög det brukar den göra 3-5 dagar innan äl. 
    Men ska man ta som det står då, som att man har hosta liksom 🙈🤣

    Gud känns knasigt och göra det men ska fan prova, skadar inte så att säga och jag har läst många som skrivit att det funkat för dom, om det varit det vill säga. 


     

  • MalinJ

    Oj här har jag missat minsann.
    Får se om jag svarar på allt haha

    ang bisolvon så är det en tablett om dagen verkar det som, och jag kommer väl börja köra med det nästa vecka, får se hur gubben gör, han tycker jag ska sluta och följa saker haha
    Onödigt liksom, men jag känner hopplöshet och vill gärna prova då.

    Tog idag också dubbel D-vitamin dos och likaså av Q10, tydligen kan man äta 600mg av q10 enligt någon annan tjej. Men på min burk står det 1 tablett och ska inte tas mer liksom, och en tablett är 100mg. 


    Vet än inte hur hans sperma är eftersom han inte kollat den.

    Jag hörs till västra Götaland tillhör jag. 

  • MalinJ

    Ligger lite ur fas känner jag, mått så dåligt igår och idag. Inte för denna delen utan för annat som jag är stressad över.

    Jag får köpa hem tabletter så får vi se hur det går.

    D vitamin började jag två tabletter av igår så bara andra dagen, men det tar man bara dubbel av fram till äl om jag fattade rätt.
    Detta med Q10 har jag inte vågat ta fler än 2 av också 🙈🤣

  • MalinJ

    Jaha godmorgon tjejer 😃

    Hoppas ni haft en bra helg! Min har gått fort för jag har jobbat hela helgen. Ledig idag innan det börjar igen. 


    Inte mycket här som händer, CD 8 idag och börjat testa me monitorn idag (gör man vid dag 8). Men bör väl få ägglossning söndag/måndag tycker jag.

    Frågan är när man ska börja med bosolvonen, den är köpt iaf. Och man skulle ta 1 tablett om dagen eller? Har man hosta så skall man ta 3 om dagen men man följer inte den va? 


    Tror det borde bli bra och börja typ imorgon kanske med den eller om man ska börja onsdag? Vad vågar man, äl brukar hamna på cd 14, 15 ibland så tidigare bör inte ske! 


    För lite skojsskull slänger jag in min graf också, från denna månad och förra. Kul och se lite skillnad. 


Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet