• Anonym (Endo)
    Mon 7 Jun 2021 13:47
    649 visningar
    10 svar
    10
    649

    När man inte blir tagen på allvar, Endometrios

    Jag har också endometrios och det tog mig många år innan jag fick hjälp, om än dock knapphändig. Jag brukade också svimma av smärta sedan jag fick min mens när jag var 10 år och ingen reagerade!

    Mitt landsting erbjuder inte operation så jag får naproxen och en stark Alvedon utskrivet utöver hormontabletterna, jag måste ta båda samtidigt. Om din läkare inte vill skriva ut din tidigare medicin kanske du kan i alla fall få liknande?

    Min man kommer ifrån ett land där de tar endometrios på allvar, så jag funderar på att åka dit för att få ordentlig vård...

  • Anonym (Endo)
    Mon 7 Jun 2021 16:04
    #9
    Anonym (Viol) skrev 2021-06-07 13:48:10 följande:

    Var i landet bor du?

    Jag har endometrios, dock lider jag inte av det i form av smärtor, däremot har jag cystor som måste kontrolleras regelbundet, och jag går hos ett särskilt endometriosteam på sjukhuset. De är otroligt hjälpsamma och hyfsat tillgängliga, får varje gång visitkort och instruktioner om att bara ringa så fort det skulle vara nåt. Jag bor i Skåne. Jag fick kontakt med dem efter att en cysta inflammerats och jag blev så dålig att jag blev inlagd, vet inte om det ska till så "stora" saker för att få in en fot. Hoppas du får mer hjälp!


    Jag bor också i Skåne, får jag lov att fråga var du går?
Svar på tråden När man inte blir tagen på allvar, Endometrios