Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Påverkas av andras syn på mig

  Ons 9 jun 01:46 Läst 0 gånger Totalt 50 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (E) - Visa alla inlägg
 • Anonym (E)
  Återställ
  Ons 9 jun 01:46 #5
  Anonym (I) skrev 2021-06-08 21:07:04 följande:

  Ja han säger att han bara vill göra mig uppmärksam på det. Men det har ju bara kass och negativ effekt. Så nu har jag satt paus på negativt kommenterande i 2 veckor. Det går sådär. Bara idag har jag fått kommentar på att jag pratar lite, och insinuering om att jag är deprimerad på något sätt.


  Stå upp för dig själv! Om du känner att du bara ?är dig själv? och han ändå hackar på dig genom att du ?pratar för lite? etc, så vill han bara ändra på dig och respekterar dig inte som du är. Stå upp för dig själv då! Hade tagit jätteilla vid mig om en partner påpeka att jag är för tyst som att det är något som är fel och jag inte ?bör vara?, är indirekt som att säga att jag inte duger. Jag som blyg lite reserverad person är tyst ibland och så är det bara, väldigt elakt att trycka på något som man inte direkt kan rå för.
 • Anonym (E)
  Återställ
  Ons 9 jun 13:05 #14
  Anonym (I) skrev 2021-06-09 12:59:26 följande:

  Jag skulle säga att det han säger inte stämmer. Han gör hönor av fjädrar. Jag beter mig som människor vanligtvis gör mest. Jag får höra andra saker av andra människor, rena motsatser ibland, att jag är allmänt positiv etc

  Och när han klagar på att jag pratar för lite, berättar för lite, är för otydlig etc så försöker jag ändra på det först, men det räcker inte ändå. Då återkommer något, eller något nytt tillkommer så att det känns som att det enda jag gör är att anpassa mig efter honom. Och han kan få de mest normala grejerna till något "fel och konstigt". Att jag glömde av att pussa på honom direkt en gång för att jag höll på att laga mat = något är fel och jag är mindre kärleksfull.

  Nu efter att ha fått höra massa saker upprepade gånger så ligger det något i det han säger, för han har ju fått mig sån, mer tyst, mindre engagerad, mindre kärleksfull etc. Så han har framkallat eller förstärkt något som inte ens fanns från början.


  Berätta för honom hur du blir av att han ständigt påpekar negativa saker om dig. Sen blir man ju till slut nedtryckt ifall man alltid ska få höra sånt ifrån sin partner, måste vara skitjobbigt. Tror han är olycklig i sig själv och lägger över det på dig.
 • Anonym (E)
  Återställ
  Ons 9 jun 20:15 #18
  Anonym (I) skrev 2021-06-09 13:09:45 följande:

  Ja jag har berättat för honom effekten av hans kommentarer men han kan inte ta till sig det. Han tycker att jag klagar.

  Jag tror att han projicerar mycket ja eftersom jag inte får höra dessa saker från någon annan och inte känner igen mig i sakerna han säger. Förutom att jag inte pratat mycket t.ex men det är ju inget nytt. Jag pratar inte i onödan liksom. Ingen annan ser något problem. Bara han.


  Fyfan vad jobbigt. Att han inte ens kan ta till sig när du ändå berättar hur det får dig att må. Vadå ?att du klagar?- vad gör inte han isåfall? Han klagar på dina personliga egenskaper och det enda du gör är att berätta hur du känner kring det, och ändå får han det till att det är du som gör fel. Nej Fyfan. Säg ifrån riktigt ordentligt och ställ ultimatum till honom. Eller börja bete dig precis likadant tillbaka. När han pikar dig om något, pika själv direkt tillbaka om något, stå på dig och var hård! Det är ju lite småsint men kanske får honom att fatta hur hans beteende upplevs.

  Men det bästa vore ju att kasta honom.
 • Anonym (E)
  Återställ
  Fre 11 jun 13:54 #38
  Anonym (I) skrev 2021-06-11 10:29:40 följande:

  Ja just nu är det svårt att veta det, när han håller på så här. I de lugna perioderna kan jag se det. Jag har sagt till honom att det är vad jag vill ha. Det lugna, normala, där det inte blir extrema diskussioner av ingenting. Vad är grunden nu liksom? Mitt beteende, som enligt honom är allmänt konstigt. Jag hade förstått det om jag verkligen hade betett mig konstigt, typ ignorerat honom, inte velat träffas på månader, varit kall och otrevlig etc. Då kanske reaktionen som är nu hade varit i nivå. Men så är det ju inte.


  Tycker han känns jättetoxic och har dig lindad runt lillfingret. Du borde lämna honom
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll