• Anonym (Emma)

    Påverkas av andras syn på mig

    Anonym (I) skrev 2021-06-08 18:48:01 följande:

    Jag vet inte om han menar att vara elak direkt. Han bara är så. Han ser inte de sakerna som negativa. De bara är, enligt honom. Och han vill yttra det han observerar. Jag tycker att det är synd att han bara observerar då att jag är icke kärleksfull, negativ, oengagerad, kall etc etc eftersom han inte kommenterar motsatsen. Alternativt så är det konstanta tillstånd hos mig (vilket det kommer bli iallafall om jag fortsätter få höra dessa saker utan att få veta motsatsen).


    Jag tycker att avsikten är ganska ointressant om det man säger får en annan person att bli ledsen. Om den jag älskar blir ledsen av det jag säger fortsätter jag ju inte att säga samma sak bara för att min avsikt inte var att personen skulle bli ledsen. Det är ett väldigt egocentriskt resonemang av din partner, och inte särskilkt snällt.

    Ska man lyfta negativa saker om den andre ska det ju vara för att man är intresserad av en förändring, och därmed ett samtal kring om det vore möjligt. Då gör man det vid ett specifikt tillfälle för att prata igenom en situation man inte e mår bra i.

    Man går inte omkring och beskriver sin omgivning som nån form av sportkommentator.
  • Anonym (Emma)
    Anonym (Lisen) skrev 2021-06-09 12:43:48 följande:

    Det är svårt att avgöra vad det är som händer rent psykologiskt mellan er då man inte har träffat er. Är det han som beter sig knäppt, eller är det du som är svår?, det går licksom inte att säga. Jag kan berätta att jag har i allafall stor erfarenhet av att leva nära en person som var "svår" Dvs den hade mycket negativ utstrålning ville inte prata, visa engagemang, bettede sig kallt osv. Vad ska man då göra för att rädda relationen? Jo man påpekar såklart detta-med intentionen att få en vändning i relationen. men personen blev bara ännu mer  kall och sur. Men jag ska inte bedöma dig TS , eller din partner, jag ska ställa en fråga- om du är riktigt uppriktig, ligger det något i det din kille säger om dig? Och i så fall, vad tycker du själv att han ska göra annat än att påpeka detta? 


    Fast att gå runt och pika och när ts frågar säga att han bara observerar och att hon är bra som hon är låter inte som att det finns ett reellt problem i ts beteende som han vill lösa. I så fall hanterar han det väldigt dåligt oavsett. Anser han att ts har ett beteende som han mår dåligt av får han ju ta up det i ett seröst samtal. Man löser inte evntuella relatiosnproblem genom att bete sig som ts beskriver att partnern gör. Det låter mer som att han har behov av att pika och kommemtera än att lösa något. Eller att han helt enkelt fastnat i något vanebeteende och inte tänker på vad han gör,
Svar på tråden Påverkas av andras syn på mig