• Anonym (Lara)

    Påverkas av andras syn på mig

    Anonym (I) skrev 2021-06-10 12:40:21 följande:
    Ja han är väldigt osäker och behöver konstant bekräftelse. Samtidigt som han säger att han inte alls behöver det, och inte alls är osäker. Evig motsägelsefullhet.

    Lättare vore om han bara erkände saker. Och kunde erkänna att problemet ligger hos honom själv, inte i vad jag gör eller inte gör. Han lägger över sina problem på mig att lösa hela tiden. Om jag bara visade mer kärlek, om jag bara berättade mer saker, om jag bara förklarade bättre, om jag bara kunde ta bort hans känsla, om jag bara bevisade, om bara om bara. Jag har gjort allt, fullkomligt öst bekräftelse och kärlek på honom men det rinner av som vatten på att en gås, samtidigt som minsta negativa lilla sak sätter sig som en oändlig tagg för honom att älta för alltid.

    Det som gör mig frustrerad är att ingenting nånsin blir löst, att jag aldrig är tillräcklig för honom för att sluta kommentera, vilket får mig att tänka att jag är allt det som han säger, och i längden bli mer sån. Jag är absolut ingen icke kärleksfull person t.ex utan snarare motsatsen, men han gör mig till det.
    Åh, jag hade aldrig orkat vara tillsammans med en sådan i längden och jag misstänker att ditt tålamod också tar slut.

    Jag hade en pojkvän när jag var 18-19 som var narcissist - en sak han gjorde var att han varvade kärleksförklaringar med kritik mot mig, och kunde berätta hur folk inte tyckte om mig, tyckte jag var kall, för tyst, konstig eller andra saker. Detta visste han på något sätt och berättade så "snällt" för mig efter ett möte med t.ex. hans vänner, eller nya bekantskaper till oss båda. Sedan gick det vidare med att han sa att mina vänner inte heller tyckte om mig av ovan nämnda orsaker. Men jag behövde ju aldrig oroa mig för HAN älskade ju mig trots alla mina brister och jag var ju fantastisk i hans ögon, fast inte då.

    Kör samma stil mot honom - om han kritiserar dig så negga som han gör - "konstigt, det är bara du som tycker så, får många komplimanger för att jag är så varm" osv, och kritisera honom tillbaka och om han neggar så säg att det ju bara är för hans eget bästa.

    Men det är ju bara om du har tålamod att stå ut med honom ett tag till förstås. Om de övriga sidor han har väger upp emot den tunga blöta yllefilten som hans bekräftelsebegär representerar...
  • Anonym (Lara)
    Anonym (I) skrev 2021-06-10 21:27:11 följande:

    Ignorerar honom nu pga att han inte kunde respektera mitt nej. Är det elakt och dåligt av mig?


    Vad tror du själv? Tycker du resonerar väldigt väl annars så jag tror absolut du kan svara på den frågan själv. (Men nej, det är inte elakt eller dåligt att markera gränser mot en narcissist, eller någon annan som beter sig som din pojkvän heller för den delen.)

    Lite nyfiken - varför skrev du en kärleksdikt till honom? Var du genuint inspirerad att skriva en eller kände du dig pressad att skriva en dikt för att han är så krävande? Du behöver självklart inte svara men tänk igenom detta och var ärlig mot dig själv. Kanske är det så att du vill intala dig själv att du gjort saker för honom av egen vilja, men att du egentligen går som på nålar hela tiden för att försöka göra honom till lags...
Svar på tråden Påverkas av andras syn på mig