• Anonym (Linn)
    Thu 10 Jun 2021 08:46
    1289 visningar
    50 svar
    50
    1289

    Påverkas av andras syn på mig

    Ts, du måste lämna. Han bryter ner dig totalt. Det är psykisk misshandel han håller på med.

    Han mår inte bra i sig själv och istället för att ta itu med det själv, lägger han allt på dig. Du ska se till att han mår bra. Du ska finnas till för honom, jämt. Mår han det minsta dåligt, så är det du som har gjort fel enligt hans tankesätt. Då är det du som har brustit.

    Detta är fruktansvärt destruktivt och det kommer att sluta med att du går in i väggen. Det går inte att ändra på honom. Han förstår inte hur fint och pedagogiskt du än förklarar. Du måste rädda dig själv.

  • Anonym (Linn)
    Fri 11 Jun 2021 06:05
    #36
    Anonym (I) skrev 2021-06-10 23:19:47 följande:

    Tack. Behöver höra det pga dåligt samvete. (som han är bra på att ge mig)

    Jag har skrivit mycket om honom, jag skriver om mina känslor liksom, och ofta om honom. Jag har bara känt något liknande en gång tidigare och det har jag sagt till honom. Jag känner att jag varit väldigt tydlig och gett mycket kärlek, förståelse etc etc så hans klagande på icke kärleksfullhet, icke engagemang etc etc är ett riktigt mysterium. Det finns enligt mig absolut ingen grund i något han pratar om och ingen anledning för honom att tvivla på mig etc. Han har gjort bra sämre saker mot mig för att JAG ska tvivla, som att vara kall, undanhålla all närhet i veckor, silent treatments, upprepade dumpningar som han sen ångrat etc. Jag har gjort ingenting av det, ändå är det jag som blir anklagad för saker och får höra att han inte kan lita på mina känslor etc.


    Vad är det som gör att du stannar hos honom?
  • Anonym (Linn)
    Fri 11 Jun 2021 16:20
    #42
    Anonym (I) skrev 2021-06-11 14:20:30 följande:

    Jag har sagt precis det till honom, att han aldrig kommer att bli nöjd så länge han inte tar tag i sina problem. Han fortsätter upprepa att allt är pga mig, att han är osäker pga mitt beteende.

    Jag har sagt till honom rent ut att han behöver gå till en psykolog. Jag har föreslagit parterapi men han tycker att vi ska kunna lösa det själva genom att prata MER (när egentligen långa meningslösa diskussioner, där han inte respekterar ett nej jag vill inte diskutera mer nu, är ett av problemen). Jag har försökt leda alla samtal till att bli mer konstruktiva, punktat upp, gått till kärnan etc. Jag är utbildad i samtalsmetodik så jag har verktyg också. Men utan resultat. Han vill fortsätta sitt ändlösa babbel som leder ingenstans.

    Så nu är det supertydliga gränser som jag testar, kanske som en sista utväg. Att inte gå in i hans destruktiva diskussioner, inte acceptera hans negativa skräp som han slänger på mig, inte svara på hans vanföreställningar etc. Inte försvara mig, inte förklara.


    Men om han säger att allt beror på dig och du säger att det inte är så och att du inte kan göra mer, så står ni ju still just nu. Då måste ni ha hjälp.

    Jag säger det igen: Du kan inte ändra honom. Du kan inte få honom att förstå. Hur pedagogiskt du än lägger fram det, hur du än argumenterar emot. Han är inte intresserad av att känna efter inåt, att söka inom sig själv. Han vill hitta felet någon annanstans. Hos dig. Om du bara är lite mer kärleksfull/omtänksam/hänsynsfull osv osv så kanske han slipper känna de där tunga känslorna ibland. Därför fortsätter han att trycka på dig.

    Dessutom tror jag att det är en ventil för honom att få ut oro och irritation genom att trycka ner dig. Får han dig att må dåligt, så mår han lite bättre en stund.

    Släpp honom.
  • Anonym (Linn)
    Mon 14 Jun 2021 14:29
    #45
    Anonym (I) skrev 2021-06-14 13:01:07 följande:

    Tack!

    Ja dock blir det ju jobbigt i längden att sätta gränser och sätta gränser igen, säga nej etc. Jag kan ju aldrig slappna av på det sättet, för så fort jag gör det börjar han med något igen, och jag måste sätta upp mina gränser igen. Partnern är ju den som man tänker ska vara förstående, som man inte ska hålla på och gränsa, som man kan slappna av med. Blir lite ledsen av att det inte är så.


    Du är väldigt klarsynt i hur det är och hur det borde vara.

    Nu gäller det att omsätta detta i handling. Jag förstår att det är jättejobbigt. Man vill inte inse hur det faktiskt är. Man har något hopp om att det ska bli bättre. Man tycker ju om honom.

    Men du måste förstå att ju längre du stannar, ju mer nedbruten blir du. Ju mer normalt blir det att ständigt vara ifrågasatt. Att ständigt få höra pikar som tar på självkänslan. Man börjar mer och mer ifrågasätta sin verklighet och hur man ser på saker. Man slutar lita till sig själv, till sitt eget omdöme och magkänsla.

    Till slut finns man inte mer. Och han kommer fortfarande inte att vara nöjd.
  • Anonym (Linn)
    Sun 27 Jun 2021 15:02
    #47
    Anonym (I) skrev 2021-06-27 11:41:58 följande:

    Nu har han gått med på att prata med psykolog. Saken är den dock att han verkar gå in för att få gehör för att hans problem inte beror på osäkerheter, bevisa mig fel alltså, utan det är bara hur han är som person. Så frustrerande.


    Visst är det ett litet framsteg att han kan tänka sig att gå till psykolog. Men går han dit med ett öppet sinne? Vill han verkligen ha hjälp? Kommer han att ta emot psykologens tankar och råd?

    Nej. Så varför slösar du din tid?
  • Anonym (Linn)
    Sun 27 Jun 2021 22:15
    #49
    Anonym (I) skrev 2021-06-27 15:14:27 följande:

    Han går nog dit enbart för att jag sagt det. För att visa sig duktig. Inte för att han själv insett att han har problem som han måste göra något åt. Öppet sinne, nej. Han är fast besluten att han INTE har problem med osäkerhet fast det är så övertydligt för mig som varit tillsammans med honom i 2år och upplevt alla hans konstigheter (tester, silent treatments, ifrågasättanden, upprepade dumpningar, påpekanden av saker etc). och med sitt sätt kan han nog utan problem få psykologerna att tro honom.

    Känns hopplöst. Ja, jag slösar nog min tid.


    Precis. Genomskådar psykologen honom och säger som det är, så kommer han bara att slå ifrån sig och säga att det är en dålig psykolog som inte kan nånting. Går psykologen på hans snack så blir han väldigt nöjd och kommer bli än mer jobbig.

    Det är någon av de två som det kommer att bli. Det är inte värt att stanna kvar för någon av dom.
Svar på tråden Påverkas av andras syn på mig