• Anonym (oooo)

    Kan man polisanmäla skolan för bristande skolresultat?

    Anonym (Missnöjd mamma) skrev 2021-06-09 09:04:37 följande:

    Har precis fått veta att min dotter inte kommer få godkänt i en rad ämnen, bland annat i engelska. 

    Tycker det är så dåligt. Barnen går väl för sjutton i skolan för att lära sig saker? Då måste man kunna ställa vissa krav på skolan. Vi har ju skolplikt i Sverige och det kommer sig av en anledning. 

    Jag tycker det känns som de brustit i sitt uppdrag.


    Vad har skett innan? Vilken årskurs går barnet i?

    Om elever riskerar nå målen så pratar man om det under året på utvecklingssamtalen, där du som förälder kan delta. Om eleven har någon form av svårighet ska skolan sätta in stöd, efter pedagogisk kartläggning.

    Ibland handlar det tyvärr om "lata" elever också, och då är det väldigt svårt för skolan. Arbetar själv som specialpedagog och man får väl inte säga att elever kan vara "lata", men ibland blir det så. Då jobbar man ändå stenhårt för att stötta på olika vis. I år med distans och pandemi så kan det ha drabbat vissa elever på sätt man inte kunde räkna ut innan. 

    Så, rannsaka dig själv: vad är gjort, vad är sagt, vad finns i mail/dokumentation mellan förälder och skola. 
    När du tänkt igenom detta  så funderar du över vad som är rimligt. Du kan alltid kontakta mentor + rektor för att boka ett möte för att diskutera igenom detta. Är det riktigt allvarligt och skolan verkligen brustit (för ibland är det ju så) gör du en anmälan till skolinspektionen men det gör man inte förrän man själv tagit reda på allt man kan. 
Svar på tråden Kan man polisanmäla skolan för bristande skolresultat?