• Kexsmula

    Stannade pappan på BB vid andra barnet också?

    Ja, pappan stannade på BB med andra barnet också. För oss fanns det inget alternativ, varken han eller jag hade velat missa den första mysiga tiden med bebisen.

  • Kexsmula
    Anonym (oooo) skrev 2021-06-09 17:47:58 följande:

    Hur menar du att man skulle missa första tiden om man åker hem lite grann? 

    Som jag vet så får man väl inte bestämma själv om man ska stanna heller. Det är efter behov. Första barnet var vi inskrivna en vecka pga jobbig förlossning, barnet låg i kuvös osv. Om din man stannade så måste det bero på att man bedömde det som vettigt. 


    Jag och min man anser att den där första tiden med nyfött barn på BB är väldigt speciell och vi vet att man dessvärre inte får bestämma om pappan ska vara med i Sverige, men vi anser ändå att det är självklart och att det vore riktigt hemskt att behöva lämna bebisen och sova borta.

    Min mam fick vara med eftersom vi insisterade på det.
  • Kexsmula
    Anonym (L) skrev 2021-06-10 00:42:11 följande:

    Alla gör såklart som de vill, men jag förstår inte resonemanget att det vore "riktigt hemskt" för en nyfödd bebis att pappan inte sover på BB, utan istället sover hemma med det äldre syskonet?

    Den nyfödda känner sig knappast lämnad, särskilt som mamma är kvar tätt intill och nära...

    Eller är det dina egna känslor du syftar på?


    Nej, syftar inte att det vore hemskt för det nyfödda barnet, men jag och min man tycker att det är en så mysig tid att han inte vill missa den. Jag vill också ha honom där som stöd så att han också kan ta några blöjbyten och matningar (vi har valt ersättning till bägge barnen). Men vi förstår givetvis att andra kanske tänker annorlunda och jag tycker inte att det är fel att göra på ett annat sätt om man vill.
  • Kexsmula

    Finns det några andra som också flyttade sängarna så att de stod ihop som en dubbelsäng nästan? Det gjorde vi bägge gånger, personalen på det första sjukhuset sa att de aldrig sett någon som gjort det tidigare. Haha, men det är ju så mysigt! BB-tiden ska handla om mys anser jag.

  • Kexsmula
    Anonym (nej) skrev 2021-06-10 11:41:45 följande:

    Eeh, fattar inte ens vad som skulle vara ovanligt med det? 

    När vi fick första barnet så var pappan kvar hela tiden och då hade vi sängarna ihop så, med nåt skydd mellan så att bebisen kunde ligga mellan oss. Ingen verkade tycka att det var konstigt, var ju tom BM som ordnade så till oss. 


    Jag tycker inte att det är konstigt, det var barnmorskorna på det första sjukhuset jag födde som blev förvånade. Det borde väl vara självklart egentligen tycker jag.
  • Kexsmula
    Jemp skrev 2021-06-10 11:58:42 följande:

    Första hade vi varsin säng och flyttade inte ihop vad jag kan minnas. Tror de var för omaka för att det skulle funka.

    Andra hamnade vi på bb-hotell och hade dubbelsäng.


    Åh, en riktig dubbelsäng är ju perfekt! Det borde alla i familjerum ha.
  • Kexsmula
    Brumma skrev 2021-06-10 20:45:28 följande:

    Jag tånker att han kanske stannar för sin egen skull också?

    Det är en rätt fantastisk och omvälvande tid de första dygnet, när man precis fått en liten människa i sitt liv :) Som tur är har vi kommit såpass långt att det på de allra flesta ställen verkar vara självklart att pappan får stanna om önskan finns.


    Pappan stannade definitivt för sin egen skull i vårat fall, han ville verkligen inte missa den första tiden med bebisen.
Svar på tråden Stannade pappan på BB vid andra barnet också?