• Wed 9 Jun 2021 21:28
    15283 visningar
    170 svar
    +1
    170
    15283

    Badar du ute i sommar?

    Visst gillar jag att bada när det är varmt och soligt väder och dessutom varmt i vattnet MEN jag gör det för det är skönt och inte för visa upp mig. Jag badar i bikini eller baddräkt, inte naken.

    Gillar du att bada, TS? För isf hoppas jag du ska kunna övervinna din rädsla och faktiskt ta ett skönt dopp. Alla möjliga människor badar på en vanlig badstrand du vet gamla, unga, tjejer, killar, män, kvinnor, korta, långa, överviktiga, smala osv och vet du folk har det bra och bryr sig inte hur andra ser ut och så. Det är chill och du kommer ha en fin upplevelse där på stranden. Försök övervinna din rädsla, du har allt att vinna!

  • Fri 11 Jun 2021 18:42
    #71
    Anonym (Badbollen) skrev 2021-06-10 07:41:14 följande:

    Jag brukade älska att bada men det har blivit mindre för varje år.

    Jag har blivit alltför självmedveten och självkritisk efter alla kommentarer genom åren.

    Det är något som många kan tänka på, att inte hela tiden kommentera barn och ungdomars utseende och kroppar.


    Så sorgligt att andra genom elaka och/eller tanklösa kommentarer kunnat sabba din självkänsla och glädjen i att bada. Människor kan verkligen va såna idioter ibland. Jag har själv vart mobbad och utsatt för saker så kan relatera även om det inte gäller just det här med att va på stranden i bikini. Vi människor och det gäller alla borde försöka va snällare och mer toleranta mot varandra och även då att inte kommentera allt möjligt.

    Men även om det förstås är lättare sagt än gjort måste vi ändå försöka sätta oss över sånt som andra sagt och gjort mot oss och inte låta det begränsa oss. Du duger deffo som du är precis som alla andra och har en plats i sommarsolen på en badhandduk på stranden. Jag hoppas sååååå du ska kunna våga steget och komma ner till sjön eller havet du med. Det är så skönt!

    Kanske skulle du kunna ta hjälp av en psykolog? Utan att nu va expert skulle jag kunna tänka mig att kognitiv beteendeterapi (KBT) skulle kunna hjälpa dig.
  • Fri 11 Jun 2021 18:50
    #72
    parnordqvist skrev 2021-06-11 00:24:10 följande:

    Nej jag har inte badat ute sen tropiksommaren 1994 (så vitt jag kan minnas). Då var jag inte i länge heller. Jag är inte intresserad längre. Nu har jag påtagligt stor mage också så det är inte kul ur den aspekten heller. Men det spelar kanske mindre roll. Ingen vill ha en när man närmar sig 50 och kanske somnar på stranden ganska omgående. 


    Det finns deffo plats för dig med på stranden. Det finns plats för ALLA. Inga undantag. Om du skulle villa och tycker det är skönt förstås.

    Och det kan va skönt att chilla på stranden och sova lite med (även om man är 23 som jag). Kom igen, livet är väl inte slut för man närmar sig 50. Hell no!
  • Sat 12 Jun 2021 22:02
    #76
    parnordqvist skrev 2021-06-11 19:49:47 följande:

    Nej slut är det väl inte men många saker blir lätt patetiska om man i den här åldern beter sig som om man vore typ 23 eller kanske ännu yngre. Somna på stranden är farligt för mig eftersom jag har en hudtyp som inte tål mycket sol. Jag är fräknig här och där och blir sällan brun. Får inte bränna mig. Minns att jag var sur över det här när jag var i din ålder, att jag inte kunde bli brun, men nu spelar det ingen roll alls.Då ville man vara åtminstone lite läcker, eller vad man ska säga.

    När jag var 23 var jag för "gammal" då också, 30 var alldeles för nära. Då ville jag vara 16-17. 25 var nästan en dödsryckning. Efter 30 blev det lite bättre att fylla år men nu närmare 50 så river åldersångesten i en igen. 

    Ja vi får väl se hur det blir. Ska jag till stranden får gå, cykla eller jogga. Har varken bil eller moped. Minns när man var liten när hela familjen cyklade iväg till Bollegården här utanför Bollnäs och badade i de tempererade utomhuspoolerna. Ljuva 80-tal! I alla fall första halvan.


    Det kan jag väl hålla med om att det är patetiskt med människor som försöker framstå som nåt annat än dom är, mycket yngre tex. Mycket mer värdighet med en 50-åring som vågar va just det dvs en man med livserfarenhet och pondus. Tycker själv ärligt talat att lite äldre män ofta kan va betydligt intressantare än män i min egen ålder.

    Och att dra till stranden för en simtur och chilla lite i solen (eller skuggan) är ju inte alls åldersbundet. Det är för alla. Och oavsett om man som du inte har så mycket melanin eller som jag mycket melanin (svart) bara att man förstås får se till att skydda sig så man inte skadas av solens strålar (jag måste också tänka på det).

    80-talet är långt före min tid men låter härligt att ni alla i familjen tog er iväg för att bada sådär. Tycker du ska se till att återuppleva hur ljuvligt det kan va med en badtur!
  • Fri 25 Mar 2022 20:16
    #96
    +1
    Anonym (Solklart) skrev 2022-03-22 08:26:08 följande:

    att man visar upp sig, när man tar av sig på stranden.
    Det är båg när folk säger att man inte blir granskad.


    Klart jag inte har nåt emot om andra tycker jag ser bra ut men i absolut första hand besöker jag stranden för det är så skönt med sol och värme och att svalka sig lite i vattnet emellanåt. Och visst tittar jag också på andra som är där men dömer absolut inte människor för dom kanske har typ övervikt eller så. Tycker tvärtom det är skönt att olika typer av människor besöker stranden. Solig


    Dom absolut enda jag stör mig på är såna som saknar folkvett och saknar hänsyn till andra. Dom kan jag fan va utan! {#emotions_dlg.djavulsk}


    Nu längtar iaf jag till sommaren som jag hoppas blir varm och solig och med många tillfällen till bad!

  • Fri 25 Mar 2022 20:35
    #98
    Anonym (Kfkf) skrev 2022-03-25 20:29:26 följande:

    Visa upp vet jag inte. Men jag gillar att bada och struntar i vad folk tycker. 


    Du struntar i alla beundrande blickar och uppskattande busvisslingar menar du?!  :P
  • Sat 26 Mar 2022 02:40
    asdfgh skrev 2022-03-25 21:27:14 följande:

    Jag badar för att det är skönt och för att jag knappast kan släppa barnen (kommer vara 8 resp 11 år i sommar) till stranden själva, speciellt inte som närmaste stranden är 9km cykling bort.

    Vad folk tycker om min kropp skiter jag högaktningsfullt i. Vill någon titta får de väl göra det. Tycker de om vad de ser? Grattis till dem. Tycker de inte om vad de ser? Not my problem. Så länge JAG tycker om min kropp bryr jag mig inte om vad omgivningen anser.


    Min kommentar till dig va enbart skämtsamt menad.
    Jag tänker väl typ ungefär som du kring mitt strandliv.
Svar på tråden Badar du ute i sommar?