• Hyllemor

    Älskar inte mina barn

    Barnen behöver verkligen inte bli omhändertagna för att du ska få hjälp. Om du pratar med socialtjänsten så kan du få hjälp med alltifrån städhjälp och avlastning kring barnen till samtalskontakter och liknande. Ring socialtjänsten redan imorgon och berätta tydligt vad du behöver hjälp med, så kan de hjälpa - kanske tar det lite tid eftersom det nu är sommar, men om du själv ber om hjälp så finns de där för att hjälpa dig.

  • Hyllemor

    Jag vill tillägga att barnen inte blir omhändertagna av socialtjänsten enbart för att de är oälskade. Däremot kan du få avlastning och hjälp och stöd.


    Jag har sett många föräldrar som har fått en otroligt bra och trevlig hjälp från socialtjänsten enbart på grund av att föräldern helt enkelt är slutkörda och där de säger att de inte älskar sina barn eftersom de inte orkar mer. Dessa personer har, efter min erfarenhet, fått bäst hjälp av socialtjänsten.


    Jag har också sett barn som har varit högt älskade, men där i princip all omvårdnad har brustit men där socialtjänsten inte kan göra ett skit, eftersom föräldern "inte sammarbetar." Det ska otroligt mycket till för att ett barn ska bli omhändertaget. Om föräldern inte vill att barnet ska bli omhänertaget, så spelar i stort sett inga som helst missförhållanden någon som helst roll, om det inte är så att barnet i praktiken håller på att dö.


    Du är inte den andra föräldern i mitt exempel, utan den första föräldern. Ring till socialtjänsten. De hjälper dig och jag lovar att ingen kommer att ta dina barn ifrån dig, utan att de istället ger dig stöd och hjälp - oavsett vilken stöd och hjälp du behöver.

Svar på tråden Älskar inte mina barn