• Thu 10 Jun 2021 15:56
    243 visningar
    18 svar
    +1
    18
    243

    En stor fet jäkla lögn!

    Anonym (Amanda) skrev 2021-06-10 09:56:06 följande:

    Träffade en man för ca 1,5år sedan. 


     


    Hade tidigare haft ett dysfunktionellt förhållande med vad jag tror är en doldNarc och hade en hel del att behöva läka ifrån, särskilt psykiskt. 


     


    Men så träffade jag den här mannen, som var så olika han jag hade tidigare. Vi hade roligt tillsammans, allt kändes sådär magiskt och bra. 


    Jag började öppna mig om vad jag varit med om och han med. Det slutade med att hans historia tog över, han berättade om ett ex till honom som misshandlat honom fysiskt och psykiskt. Hon hade brutit hans revben, spräckt hans ögonbryn, han hade hamnat på psykakuten, försökt ta sitt liv. 


    Jag fanns där, lyssnade tröstade, övertalade honom att återuppta kontakten med psyk för att få hjälp att bearbeta allt. Stoppade undan mina egna känslor och fanns för honom. 


    Hörde på historier hur hon mer eller mindre förgripit sig på honom, att han fått sova på soffan, saker som att han var rädd för att göra fel, rädd för att laga mat fel, köpa fel saker etc. För det hade fått henne att trigga igång. 


    Hon hade blivit dömd för misshandel av honom. 


    Men nu... Hela den där historien är falsk, det har aldrig hänt. Hon finns inte ens! Han har aldrig varit till psyk, blivit misshandlad etc. Han har ljugit för mig hela den här tiden och det känns som att jag inte alls känner honom längre. Jag älskar honom, men jag skäms. Skäms över att folk vet att han lurat mig. 


    Skäms över att jag gått på det. 


     


    Om det inte vore för denna enorma lögn hade ju allt varit bra. 


     


    Vet inte nå vad jag ska ta mig till, hur hanterar man något sådant här?


    Du bör omedelbart avsluta förhållandet. Han är ju helt knäpp.
Svar på tråden En stor fet jäkla lögn!