Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Påtvingat föräldraskap verkligen jämställt?

    Du glömmer en sak.... Mannen valde att ligga med kvinnan, han hade kunnat låta bli. Det finns inget skydd som är 100 % i dagens läge, bara nästan. Då får man räkna med att kvinnan kan bli gravid. Det är en risk som båda tar, på goda grunder, om man skyddar sig. Om man inte skyddar sig får man stå sitt kast.

    Självklart är det då 100 % kvinnans val vad som ska hända med HENNES kropp. Vänd på det: ska en kvinna ha rätt att tala om för en man att han ska göra kroppsliga ingrepp? Nej, naturligtvis inte.

  • Anonym (K)

    Det finns iofs en möjlighet till "juridisk abort" och det är om någon annan man (t ex om mamman träffar någon ny) som är villig att adoptera barnet.

  • Anonym (K)
    Anonym (Hmm) skrev 2021-06-10 13:25:05 följande:

    Håller delvis med dig! Jag tycker att det borde finnas en mellanväg, till exempel möjlighet att registrera fadern som frånvarande eller liknande hos Skatteverket för att markera att han inte har några rättigheter eller skyldigheter gentemot barnet. Samt att underhållsstödet betalas ut av Försäkringskassan istället för den registrerade fadern. Det hade även stärkt den ensamstående kvinnan eftersom pappan inte kan dyka upp efter flera år och kräva rätt till umgänge eller delad vårdnad.


    Varför ska staten och skattebetalarna stå för männens misstag? Det går redan att skriva avtal att pappan avsäger sig rättigheter, det görs dagligen iom de som kommer överens om enskild vårdnad och männen kan frånsäga sig umgänge också.
  • Anonym (K)
    Anonym (Hmm) skrev 2021-06-10 14:06:46 följande:
    Försäkringskassan betalar redan ut underhållsstöd för oansvariga män som inte kan eller vill betala för sina barn. Även i de fall när det inte finns någon pappa.
    Ja men de kräver männen på betalning i vilket fall, det kan gå till Kf i värsta fall. Om man vet vem som är pappa alltså.
  • Anonym (K)

    En liten fråga... Vad gör vi med de kvinnor som vill göra juridisk abort? Eller om båda föräldrarna vill göra det? Vem ska ta hand om ungen då? Staten, på nåt slags barnhem...?

Svar på tråden Påtvingat föräldraskap verkligen jämställt?