• Spucks

    Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?

    Inga. Jag hade själva gärna haft fler barn (har 2). Många för mig är mer än 3.

  • Spucks
    Anonym (Ej ego) skrev 2021-06-10 21:14:06 följande:

    2 barn tycker jag är maxantal. Världen är redan överbefolkad. Varför sprida sina gener som en egoist? Var det något fel på de två första ungarna eftersom en del föräldrar inte slutar yngla av sig? Varför nöjer de sig inte med två?


    Varför är det egoistisk att få mer än 2 barn, men inte med 2? Borde man inte skaffa vartenda barn av egoistiska skäl, dvs. för att man vill ha barn? Även ett eller två barn bidrar till överbefolkning och har en dålig påverkan på miljön. Om det är det som är viktigt, borde man inte skaffa några barn alls. 
  • Spucks
    StudierKemi skrev 2021-06-11 10:15:16 följande:
    Det ska handla om rättvisa. Tycker Du det låter rättvist att en inte tänker på hur många barn det är Ok att skaffa, och därför skaffar många, samtidigt som andra av den anledningen får miljöångest och avstår då helt från att skaffa barn, trots att de egentligen ville ha 2 barn från hela början? Därför är det egoistiskt att skaffa många barn, jämfört med att skaffa 2 barn. Många andra påverkas negativt psykiskt.
    Alltså nu blir det väl rätt löjligt! Du menar folk med "miljöångest" blir psykist påverkat av att andra har fler än 2 barn och vågar därför inte att skaffa några barn? Bra! Sådana mönniskor ska inte skaffa barn! Barn har rätt till föräldrar som kan tar hand om dem, och jag tvivlar på att människor som är så labila att de får psykiska problem pga antalet barn främmande människor får klarar den uppgiften.
    Och för folk som inte f
    år en psykisk kollaps för varenda prutt, som vill gärna vara föräldrar men som samtidigt tänker på miljöpåverkan av att producera nya människor finns en enkel lösning: det finns massor av barn i världen utan (närvaranda/lämpliga) föräldrar, som kan bli älskande föräldrar åt.
Svar på tråden Vad har du för fördomar om de som har/vill ha många barn (och hur många är många enligt dig)?