• Anonym (ts)
    Fri 11 Jun 2021 12:37
    290 visningar
    21 svar
    -1
    21
    290

    Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?

    Sverige är ett gnällig folk. Gör någon minsta fel gnälls det hysteriskt. Man har noll överseende med att de flesta i sitt jobb gör sitt bästa och man har noll förståelse för att hur saker och ting går till i en demokrati och med statens pengar osv. Man vill bara att allt ska vara fixat igår och till ingen kostnad alls.


    Jag bor också i en förort till Stockholm som har en relativt lågutbildad befolkning. Och nivån på folk i diskussioner på FB är helt absurd. Det är totala upplopp för minsta grej, alla chefer bör alltid få sparken direkt, kommunen ska bara ha resurser att göra allt åt alla, det saknas helt förståelse för att politiken handlar om prioriteringar (som man ju kan påverka genom sin röst eller genom att engagera sig politiskt).

    När hela befolkningen inte var vaccinerad omedelbart igår så bör alla ansvariga genast få sparken (trots att det handlade främst om leveranserna inledningsvis och nu när vaccinationen löper på supersnabbt så är det inga hurrarop direkt).

    Min bild av diskussionerna man läser är att lågutbildade är så vansinnigt mycket snabbare att döma alla andra. Det är alltid fel på chefer, på myndigheter, på regeringen osv osv. Man själv har inte gjort minsta försök att förändra något den regelrätta vägen (medborgarförslag, engagera sig politiskt eller ens gå på föräldramöten) men gnälla och döma folk kan man till förbannelse. Hur jag kan dra den slutsatsen är ju för att det finns socioekonomiska skillnader mellan bostadsområdena i kommunen och de som uttalar sig väldigt negativt och kategoriskt bor oftast i de lite sämre områdena. Är det allt man vill lära sina barn - sitt på rumpan och gnäll så kommer ingenting bli bättre...      

  • Svar på tråden Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?
  • Anonym (ts) Trådstartaren
    Fri 11 Jun 2021 14:50
    #9
    Anonym (lika) skrev 2021-06-11 14:04:59 följande:
    Jag bor i ett område med relativt mycket högutbildade och upplever precis detsamma. Stor trångsynthet och intolerans och precis allt är dåligt om det inte gagnar precis den som skriver inlägget. Jag tycker att de flesta verkar rätt dömande och reagerar hårt på minsta lilla. 

    De vanligaste klagomålen/inläggen handlar om:
    - trafikförseelser: du i vita Audin som inte blinkade i rondellen på....
    - cyklister: du långsamma tant på cykel som stoppade upp all trafik! Du snabba racercyklist som nästan körde på min tre-åring!
    - helikoptrar: vad har hänt, hörde en helikopter???
    - vita skåpbilar: såg en vit skåpbil, säkert en skummis som ska stjäla allt jag har.
    - mystiska män: såg en/flera mystiska män, de är säkert ute efter att stjäla allt jag har.
    - ungdomar: det står ungdomar och dräller, säg åt dem! Det finns ungdomar i min närhet, kan nå ta bort dem! Ett lite gäng ungdomar står på ett ställe, de gör säkert nåt dumt, nån borde ta tag i dagens värdelösa ungdom!
    - återvinning: titta så skräpigt det är här! 
    Haha, vi måste bo i samma kommun!
  • Anonym (ts) Trådstartaren
    Fri 11 Jun 2021 19:06
    #18
    Anonym (lyckligt lottad) skrev 2021-06-11 18:10:55 följande:
    Långvarig smärta gör ingen människa snäll eller glad, och det är många som biter ihop mer än man begriper. Sitter på rumpan gör man ibland för att man inte orkar annat. Jag hade covidrester i många månader förra året och fick känna på hur det är att inte orka mer än ca 85% av en arbetsdag vissa dagar, och sen orkar man inte röra sig ur fläcken kl 17-23. Det var nog nyttigt för mig, ur vissa perspektiv.

    Sen är det lite som att vissa bara förväntar sig negativt bemötande av myndigheter, de tjurar så att det nästan blir självuppfyllande. Eller bara kommer ihåg när de blir dåligt bemötta. Man fäster sig mer vid det som stämmer med de fördomar man har och filtrerar bort när det bara går smidigt- läkaren skriver ut rätt saker, FK beviljar ersättningen, hojen går igenom besiktningen, PostNord slarvar inte bort ens paket. För när man redan bär på ett berg gör varje liten extra sten att det blir omöjligt att fortsätta. Och så kanske man dessutom jämför med de som verkar ha det så mycket lättare. Och livet är ju orättvist-det går inte att säga annat.

    Själv har jag inte ett problem i världen jämfört med de flesta människor, så jag försöker att vara så tacksam jag kan och lyssna på de som gnäller.

    Du har verkligen en poäng i att många lågutbildade är mer utslitna, och så klart därför har rätt att gnälla över saker relaterade till det. 


    Men däremot kanske inte mer rätt att gnälla på att sopbilen är sen eller att något annat inte är som de förväntar sig i skick eller service. 

    Men sen är det verkligen precis så som du skriver i nästa stycke. Känns som att folk bara letar anledningar att gnälla på myndigheterna. en miljon rätt hanterade ärenden så är det ändå det där enda som blir fel som hamnar i media...

Svar på tråden Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?