Inlägg från: Anonym (Mellanutbildad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mellanutbildad)

    Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?

    Personlig erfarenhet JA! Rent generellt är det lite så utifrån mina observationer men undantag finns såklart åt båda hållen. Klart det finns gnälliga bland högavlönade.

    Tror också att man är van vid den egna gruppens jargong och mer uppfattar och reagerar på andras gnäll också. Men generellt ja!

  • Anonym (Mellanutbildad)

    Rent generellt så har ju utbildat folk lite mer förståelse för hur samhället ser ut i stort. Store insikt i hur allt hänger ihop och funkar. Varför vissa saker är på ett visst sätt. Inte samma sak som att man tycker allt är okej, utan mer man förstår bakgrunden och varför vissa saker blivit på ett visst sätt. Man ser den röda tråden bakåt i utvecklingen lite.. Inser att allt var inte bättre när det var på ett annat sätt heller.. Typ..

    På mitt jobb sitter folk ideligen och gnäller på arbetsgivarens snålhet. Samtidigt vet alla att företaget har haft det kämpigt med ekonomin sedan mars 2020. Men man verkar inte kunna lägga ihop ett och ett och dra några slutsatser av detta och förstå varför arbetsgivaren vill spara in lite här och där. Det är cheferna som är dumma i huvudet av hävd och tradition bara rakt av..

Svar på tråden Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?