Inlägg från: Anonym (krims) |Visa alla inlägg
  • Anonym (krims)

    Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?

    Jag flyttade nyligen från ett väldigt rikt, välbärgat område till ett mer socioekonomiskt blandat där det är ca 50/50, båda områdena har varsin lokal facebookgrupp och oh boy om det är skillnad. Det rika området gnäller om precis ALLT och det är mycket "ska ha", dessutom verkar dom mycket ängsligare och rädda för utomstående eller allt som är udda. Exempel:
    - Varför kan inte kommunen sanda bara ena halvan av gång och cykelvägen?! Det blir så jobbigt att dra pulkan/åka spark när dom grusar hela gångbanan, hur svårt ska det vara att fixa?! Vem ringer jag på kommunen som kan fixa detta?!
    - Skum man i blå jacka cyklar omkring, setts här och här, håll koll på var ni har barnen. 
    - [bild från överfull återvinningsstation] Vem är det som håller på och svinar ner i vår fina stadsdel?! Titta så skräpigt och fult! SKÄRPNING!
    - Soptunnan låg omkull på gården när jag kom hem från jobbet, är det något nytt knep som stöldligorna börjat med? Obehagligt!
    - Föräldrar! Prata med era barn! Såg ikväll några ungdomar sladda i gruset på fotbollsplanen, dom stökade och levde om. Det blev fult i gruset! Inte okej!
    - Misstänkt skåpbil körde genom vårt kvarter idag kl 14.30, den var vit! Håll ögonen öppna! Någon annan som sett den? 
    - Vi vill att kommunen kommer och röjer lite träd så vi får bättre havsutsikt, vem ringer vi?
    - Ett företag stänger i området-> "Det är då själva fan att kommunen ska dra in på allt!" [30 kommentarer om hur sämst kommunen är på att sköta saker]
    - Jaha. Nu har kommunen varit och klippt dikena IGEN. Är så himla förbannad! Jag och flickorna brukar vara där och plocka blommor på kvällarna och nu är allt nedklippt och fult! Lillflickan gråter över att hennes "lilla blomsteräng" är borta. Varför kan kommunen inte bara låta dikena vara oklippta?!?!?!!?!?

    I den andra facebookgruppen för det mindre rika området är det mer "tomatplantor säljes, 20 kronor styck" eller "vi anordnar den här aktiviteten, alla är välkomna" eller "stöd vår förening, köp hembakt fika vid vårat bord utanför Coop".

    Jag är bara kvar i rikemans-facebookgruppen för att den är så sjukt underhållande. Det är popcorn-läge minst en gång i veckan. Medelklass/övre medelklass som är rädda för "okända bilar", tror det värsta om allt och alla, och som gnäller om precis allt! ALLT. Haha. Spontant tänker jag att rika människor anser sig ha mer rättigheter och en benägenhet att försöka tjata sig till förändringar som bara gynnar dom själva (även sånt som inte går att förändra). Medan många (inte alla) i mer socioekonomiskt utsatta områden är upptagna med att leva sina liv och inte har tid att gnälla om bisarra saker som att bara halva gång och cykelvägen borde sandas så ungarna lättare kan dras på pulkan till förskolan eller att någon trimmat ett dike. 

Svar på tråden Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?