• Lör 12 jun 2021 16:55
  1417 visningar
  23 svar
  Inlägg från Magical Visa alla inlägg
  23
  1417

  Är Sex jämnlikt?

  Nutid skrev 2021-06-12 16:31:30 följande:

  Jag befinner mig i ett läge i förhållandet med min fru där det inte fungerar.
  Vi har inte haft sex på över fem år och som ett sista försök går vi nu hos en parterapeft. Jag försöker få fram någon sorts vision över hur vårt förhållande kan bli om vi ska fortsätta attt vara ett par. Jag frågade henne om hur hon upplevede vårt första år tillsamman innan vi fick barn (vi hade sex ca. en gång om dagen).

  Svaret gjorde mig mycket ledsen, nej på det kommer det aldrig att bli det var allt för stor fukus på min (Mannens) njutning. 
  Min följdfråga, men det var nästan alltid du som var drivande och tog intitiativ till sex? (Hon är den dominatnta i vårt förhållande och min upplevelse är att hon kan kan få mig tänd på fem sekunder, medan jag har fått jobbat hårt och knappt vet vad som funkat ju mer jag försökt ju sämre går det)
  Då svar hon: Ja men det gjorde jag för att jag tänkte att det förväntades av mig, genom den samhälliga strukturen där mäns njutning sätts i fokus. Att så tänker oftast yngre kvinnor innan de blir äldre och klokare. Men att hon ändå gjorde det för mig. Och med avslutningen om att sex inte är så viktigt och det lösersig nog när vi mentalt har kommit på rätt våglängd.

  Vad tycker ni?

  Själv mår jag inte bra inombords, jag har under en lång tid ranskat mig själv och kommit fram till att Sex är skitviktigt och att jag inte kan stanna kvar i äktenskapet om det forsätter så här. Därför hade jag önskat svar Ja det klart att jag vill ha det som i början av förhållandet när allt fungerade bra mellan oss. Alternativt nej jag känner att sex inte alls är viktigt och hon tycker att vi i princip inte vill ha sex mer.

  Då hade mitt val varit enkelt, nu vet jag inte.


  Det är givetvis trist för er båda, men jag lite så här tänker jag:

  1. Hur kommer det sig att du inte frågat om detta tidigare? (det kanske du har min din text låter som om du inte gjort det)
  2. Hur mycket har du själv läst på om sexualitet (både mäns och kvinnors) när du insåg att det var strul därhemma?  Du skriver själv: jag har fått jobbat hårt och knappt vet vad som funkat ju mer jag försökt ju sämre går det). 
  Borde inte det varit en rimlig signal till dig att förändra för ett par år sen?
  3. Varför är det viktigt att ha sex "som i början" ? Ni är inte i början av relationen nu, däremot kan man givetvis a sex, men om du förväntar dig på det sättet så förstår jag att du blir besviken. 
  Ska ni fortsätta ihop behöver ni hjälp med att hitta till ett "nytt" sexliv, men du verkar inte vara intresserad av det, för du vill att det ska vara som i början. 

  Jag förstår att det är svårt att skriva allt här, men det sättet du skriver på, får mig att gissa att du är en man som (tyvärr) inte reflekterat så mycket över hur svårt det kan vara för kvinnor när sexet inte blir så bra. Givetvis är man två om saken och er kommunikation på området har väl inte varit den bästa. 
 • Lör 12 jun 2021 16:55
  #2

  Jag förstår förresten inte vad du ska ha omröstningen till? Hoppas du att svaren ska bli så att du kan visa din fru och säga att hon har fel? 

Svar på tråden Är Sex jämnlikt?
Logga in
Bli medlem