• Mån 18 okt 2021 11:55
  1762 visningar
  23 svar
  23
  1762

  Är Sex jämnlikt?

  Nutid skrev 2021-06-12 16:31:30 följande:

  Jag befinner mig i ett läge i förhållandet med min fru där det inte fungerar.

  Vi har inte haft sex på över fem år och som ett sista försök går vi nu hos en parterapeft. Jag försöker få fram någon sorts vision över hur vårt förhållande kan bli om vi ska fortsätta attt vara ett par. Jag frågade henne om hur hon upplevede vårt första år tillsamman innan vi fick barn (vi hade sex ca. en gång om dagen).

  Svaret gjorde mig mycket ledsen, nej på det kommer det aldrig att bli det var allt för stor fukus på min (Mannens) njutning. 

  Min följdfråga, men det var nästan alltid du som var drivande och tog intitiativ till sex? (Hon är den dominatnta i vårt förhållande och min upplevelse är att hon kan kan få mig tänd på fem sekunder, medan jag har fått jobbat hårt och knappt vet vad som funkat ju mer jag försökt ju sämre går det)

  Då svar hon: Ja men det gjorde jag för att jag tänkte att det förväntades av mig, genom den samhälliga strukturen där mäns njutning sätts i fokus. Att så tänker oftast yngre kvinnor innan de blir äldre och klokare. Men att hon ändå gjorde det för mig. Och med avslutningen om att sex inte är så viktigt och det lösersig nog när vi mentalt har kommit på rätt våglängd.

  Vad tycker ni?

  Själv mår jag inte bra inombords, jag har under en lång tid ranskat mig själv och kommit fram till att Sex är skitviktigt och att jag inte kan stanna kvar i äktenskapet om det forsätter så här. Därför hade jag önskat svar Ja det klart att jag vill ha det som i början av förhållandet när allt fungerade bra mellan oss. Alternativt nej jag känner att sex inte alls är viktigt och hon tycker att vi i princip inte vill ha sex mer.

  Då hade mitt val varit enkelt, nu vet jag inte.


  Sex ska och kan vara jämlikt. Det innebär både att fokusera på bådas njutning och att ingen har sex mot sin vilja eller för att "ställa upp".

  Omröstningen går inte att svara på då det är väldigt beroende från sex till sex/par till par.
Svar på tråden Är Sex jämnlikt?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.