Inlägg från: Anonym (Kravlös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kravlös)

    Personer som varit otrogna se hit!

    Alltid bekräftelse.

  • Anonym (Kravlös)
    QueenInTheDark skrev 2021-06-19 20:14:20 följande:

    Misstänker att det är för att vi människor vill känna oss sedda, omtyckta, poppis, attraktiva.
    Egentligen är det bara bekräftelse men av någon anledning hamnar den även i säng med någon som inte är partner trots att det borde stanna långt innan kläderna åker av


    Borde? Jag tror inte människan är skapt för monogami. Märkligt att man moraliskt försöker framhärda det även i en upplyst, något så när jämställd och hyfsat liberal värld. 


    Egot och bekräftelsebehovet kommer alltid att segra. 

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-06-21 11:03:24 följande:
    Med tanke på att större delen av dessa personer som springer omkring och är otrogna självas aldrig skulle acceptera att deras partner skulle göra likadant och är betydligt mer svartsjuka än personer som inte är otrogna så verkar det inte vara monogamin som är problemet utan snarare att dessa personer lider av kronisk egoism och dubbelmoral där de anser sig själva ha rätt att göra saker som deras partner absolut inte får.

    Märkligt att du inte kan skilja på egoism och monogami. 

    Människor är egoistiska. Och drivna av dubbelmoral. Eftersom "moral" går mot den mänskliga naturen i mångt och mycket. Monogami av den typen man utlovar funkar inte av just den anledningen. 


    Nej, jag förväntar mig inte att en partner inte ska vara det. Varför påstår du det? Och vad bygger du uttalandet "större delen" på? Du får nog köra dina bittra halmgubbar och generaliseringar på någon annan. Kan ju inte bli bättre av att du försöker lägga skuld på mig för att du inte räcker till för dina partners? Det enda du kan förändra är din egen inställning till verkligheten, knappast omgivningen och de mänskliga drifterna.

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-06-21 16:46:04 följande:
    Ännu en klassisk ursäkt.

    Nej alla människor är inte omoraliska, alla går ju inte bakom ryggen på andra, sviker, bedrar och manipulerar. Statistiskt sett är det "bara" 30-40 procent som gör så vilket betyder att 60-70% inte beter sig så. Däremot vill omoraliska människor gärna tro att alla är lika omoraliska som dem för att normalisera sitt beteende.

    Dessutom vill ju de flesta omoraliska människor inte alls att andra ska agera lika omoraliskt mot dem. Dvs de vill kunna agera omoraliskt mot andra men andra ska agera moraliskt mot dem... mao tycker även de att moral är viktigt när det gäller hur andra agerar mot dem. Däremot verkar de trycka att de har rätt att bete sig omoraliskt mot andra... dvs egoism.

    Uttalandet "större delen" bygger på en undersökning som gjort som visar att otrogna människor själva oftast inte alls vill att deras partner gör likadant.

    www.expressen.se/halsoliv/sex--relationer/nej-otrogna-personer-ar-inte-mer-forlatande/

    Och på att människor som själva lever i VERKLIGA öppna förhållande inte heller har mycket till övers för otrohet eftersom ärlighet och tillit är minst lika viktig i öppna förhållanden som monogama.

    Blanda inte ihop otrohet, omoral och dubbelmoral, tack. 


    Du får framställa det hur du vill. Folk är otrogna och förhållanden under monogama premisser håller inte. Då får man förhålla sig till det hur man vill. Bli bitter och försöka ändra alla som inte håller sig till det du är bekväm med eller anpassa sig till hur verkligheten ser ut? 


    Den där studien verkar inte så tillförlitlig. Självrapportering är sällan det. Andelen otrogna är sannolikt mycket högre, liksom svartsjuka. Lägg till andelen korttidsmonogama och andra konstellationer om man nu ska hålla sig till partnersvek och bilden blir lite mer komplett. 


    Jag ser inga konstigheter i att man litar mindre på sin partner om man själv inte kan hålla sig i skinnet, det är ju tvärtom känslomässigt logiskt. De flesta utgår från sig själva, som bekant. 

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-06-21 18:15:10 följande:
    Blanda inte ihop egoism, dubbelmoral med pollyamori tack

    Att folk beter sig som idioter ibland är jag väl medveten om men de gör det för att de helt enkelt är egoister och har inte ett dugg men pollyamori att göra oavsett hur mycket de försöker använda det som en ursäkt för sin egoism.

    Ja egoistiska människor ser aldrig några konstigheter med vad de gör men ändå håller det allt i smyg.. jag menar om allt nu är så oskyldigt och helt korrekt så borde det inte finnas anledning att smyga som de gör... men ändå gör man de...  ganska lustigt det där Drömmer

    Gör ett enkelt experiment, dra bolla alla dina argument med din partner så får du svart på vitt om de håller eller inte.

    Vad har polyamori med otrohet att göra? Jag är inte polyamorös för att jag ligger med någon annan än min dåvarande partner, eller flörtar, eller hånglar eller var du nu tycker att gränsen ska gå?


    Svek, lögner, dubbelmoral och annat kommer ju mängder med former, inte bara det du ser som otrohet mot en partner. Så andelen svikare, som går bakom ryggen som du uttrycker det, är ju långt mycket större. För att det är människans sanna natur. Det är ingen ursäkt, det är ett nyktert konstaterande som jag ser det. 


    Jag förväntar mig inget annat av min partner. Om jag inte klarar av att tillgodose dennes behov på olika plan ser jag inte problemet i att denne söker det på annat håll. Oavsett vilket det är eller med vem. Jag är medveten om att ingen människa på egen hand är mogen den uppgiften och fokuserar inte på mina tillkortakommanden på valfritt område utan på att ge bästa möjliga. Räcker inte det till är det min förskyllan, inte partnerns. 


     

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-06-24 15:33:33 följande:
    Jag hoppas du inser hur oerhört patetiska dina ursäkter är va?

    Tror du din partner skulle svälja dina "argument"?

    Jag bedrog dig för att jag inte vill störa dig med obekväma frågor för det är förbjudet enligt lag serru... Drömmer

    Kom igen nu, finns ju inte en jävel (utom möjligen du själv) som kommer gå på det där skitsnacket. Varför inte vara ärligt för en gång skull? Vem vet det kanske är uppfriskade och nyttigt för dig att prova nåt nytt.

    Jag tolkar ditt BS som att din partner inte vet om att du knullar runt och ja då är du otrogen.
    TS har uttryckligen bett att slippa allt kackel. Både i trådstarten och själva tråden. Du har ju tusentals andra trådar att fläka ut dina åsikter och klanka på dem som inte tänker som du gör. På tal om respekt och allt annat du påstår dig besitta.
  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-06-24 18:01:58 följande:
    Givetvis har jag (och visar) all respekt för de som blir bedragna.

    De som själva bedrar andra ser jag ingen som helst anledning att visa respekt för, varför ska man visa respekt för människor som själva inte respekterar andra?

    Fast nu har ju inte TS påstått sig vara otrogen? 


    Och även om hen varit det förändrar det inte netiketten. Troll.

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (Nyfiken) skrev 2021-06-21 21:47:23 följande:

    Jag ville bara ha svar på varför, era åsikter om otrohet kan ni hålla för er själva eller skapa en egen tråd om. Håll er till frågan eller skapa ett nytt forum för era åsikter om otrohet. Tyckte jag var ganska tydlig med det i början av tråden.


    Exakt så här är TS önskan. Som hen var tvungen att skriva eftersom trådstartens "Inga dömande kommentarer tack, tråden handlar om varför inte om det är rätt eller fel!"  inte var tydligt nog för dig.


    Som bör respekteras så att frågeställningen får fokus, inte spammande från maniska moralister. 


    Jag förstår att du blir kåt på att läsa dina egna tirader om hur moraliskt överlägsen du är andra som tänker annorlunda och att det kliar i fingrarna att få racka ner på alla untermenschen, men det finns redan hundratals trådar du huserar i. 

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-01 15:51:36 följande:
    För att jag vill det och det är en öppen tråd kanske?
    Anonym (inget ovanligt, mera normalt) skrev 2021-07-01 15:41:50 följande:
    Varför går du till personangrepp mot mig?
    Intressant att påpeka någons omoraliska handlingar är "personangrepp" men att bedra sin partner är helt okJag håller mig till trådens ämne, tråden handlar om otrohet och varför vissa är otrogna. Jag råkar bara inte hålla med om vissa personers "förklaringar" och påpekar det.

    Att vissa sen inte verkar tåla att andra inte håller med dem om deras  "förklaringar" är knappast mitt fel Oskyldig

    Som sagt. Var finns egoismen, narcissismen som projiceras i alla riktningar?


    Samma person som kallar andra barnsliga kör "luften är fri"-argument. 

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-06 13:54:16 följande:
    Nejdå, det är betydligt enklare än så, diskussionerna blossar upp för att människor som agerar omoraliskt helt enkel aldrig gillar att bli kritiserade för sitt agerande.... och jag ska förklara varför...

    Du skriver att "diskussionerna blossar upp för att människor utgår ifrån sig själva när de tycker och tänker ".... men det är fel... de som kritiserar otrohet tänker på den som blir bedragen, INTE på sig själv, det har alltså med empati för den som bli bedragen att göra. De allra flesta människor med en normalt fungerande förmåga till empati ogillar när någon blir illa behandlad av en annan. Den som försvarar sin otrohet tänker däremot enbart på sig själv.

    Att påstå att en person som är otrogen inte tänker på någon annan än sig själv är givetvis ett sant påstående eftersom personen som är otrogen vet mycket väl vad det innebär för sin partner men väljer medvetet att göra det ändå...sen är det säkert så att personen som är otrogen anser sig ha en anledning, och dessa anledningar varierar kraftigt från person till person beroende på vad man söker (bekräftelse, spänning, etc, etc) men det förtar liksom inte att handlingen i sig är väldigt egoistisk och att man är fullt medveten om vad det innebär för sin partner. Så visst, varje persons anledning till otrohet är säkert unik men handlingen i sig och vilka konsekvenser det får för den drabbade är inte unikt på något sätt.

    "Visst finns det egoistiska svin men".... säger ju alla, ingen vill ju någonsin klassa sig själv som ett egoistiskt svin, det är alltid någon annan som är det, själv anser man sig alltid ha en "bra anledning". Så vad utmärker ett egoistiskt svin? Vad är det som skiljer en sån person från andra? All kan bete sig egoistiskt ibland, men inom vissa ramar, det finns gränser som vissa inte passerar men som andra passerar utan problem. Det finns 2 parametrar som jag tycker utmärker ett egoistiskt svin.

    1) Frekvens och tid (hur ofta och hur länge man agerar egoistiskt)
    2) Ånger (om man ångrar sitt agerande eller om man rättfärdigar det)

    Jag skulle vilja påstå att människor som är människor som är otrogna repeterade ggr och/eller under lång tid och inte ångrar ett dugg absolut kan klassas som ett egoistiskt svin. Personen har haft många chanser på sig att tänka om men valt att fortsätta, personen känner ingen ånger för det hen gör utan rättfärdigar istället sitt agerande. 

    Den komplexitet du pratar om gäller enbart vilka anledningar den som är otrogen anser sig ha, men för den drabbade spelar det ingen som helst roll vad den som var otrogen ansåg sig ha för anledning, det ENDA som räknas är ATT personen svek och ljög. Ur ett moraliskt perspektiv är det inte komplext alls, att svika och ljuga för människor som litar på dig ÄR fel, punkt slut. Det finns inga men, kanske eller "allt är inte svart eller vitt" (PS! Allt är inte svart eller vitt betyder inte att allt är grått, det betyder att vissa saker inte är svart eller vitt men att andra faktiskt är det)

    Ja de flesta är nog medvetna om att de är otrogna, vore konstig om de inte skulle vara medvetna om vad de gjort med sin kropp. Dock är det lång ifrån alla som är medvetna om att deras otrohet är fel, eller rättare sagt medvetna om det är de eftersom de gör allt för att deras partner inte ska få veta sanningen, men erkänna för sig själva att deras agerande är fel är det långt ifrån alla som klarar av. Tvärtom verkar de flesta göra allt för att rättfärdiga sitt agerande för både sig själv och andra.

    Tar man bort de moraliska aspekterna så kan man rättfärdiga vilken handling som helst, svek, lögner, manipulation, utnyttjande, mord, pedofili.... allt. Och visst är det fullt logiskt att människor som agerar omoraliskt gärna vill ta bort de moraliska aspekterna ur sitt agerande och få det att framstå som neutralt, som vilket val som helst, bedra eller inte bedra...bedra, smakfråga och precis lika acceptabelt. Det är det inte. Det är aldrig acceptabelt att behandla andra människor illa och därför är det oerhört naivt att tro att man kan diskutera dessa frågor som om det handlade om recept för bullar. Bakom varje inlägg på en sån här tråd finns det människor som blir svikna, manipulerade och förnedrade och det koller ALLTID väcka empati för den drabbade och kritik mot den som agerar så, speciellt när personen rättfärdigar sitt agerande.

    Diskussionerna blossar upp för att du helt maniskt startar dem. I trådar där de inte hör hemma till och med. 
    Jag är på det här forumet väldigt sporadiskt och har endast läst under några år. Det finns ett fåtal konstanter under dessa år. En är att du repeterar din världsbild under ett gäng nick i alla trådar som ens kan tänkas tangera ämnet. Ett fåtal orkar försöka resonera eller debattera i någon tråd. Eftersom ditt resonemang är simplistiskt och ihåligt och inte har utvecklats ett uns under de år jag sett det orkar få med det i längden. Jag får intrycket av att du på något skevt vis tror att du har rätt när människor slutar argumentera av ren utmattning?


    Vad någon än skriver vrider du på det så att det går in i din förklaringsmodell. 
    "de som kritiserar otrohet tänker på den som blir bedragen, INTE på sig själv, det har alltså med empati för den som bli bedragen att göra."


    Hur är detta motsatsförhållande? Om man har blivit bedragen och kritiserar otrohet tänker man ju på sig själv. Det är ju uppenbarligen där du befinner dig. Identifierar dig med den bedragne och utgår från att andra måste känna och reagera som du. Det handlar ju inte om empati, utan just baserat på ditt ego.


    Själv har jag både bedragit och blivit bedragen. Och hur jag reagerat är ju personligt, inte enligt din fastställda mall.  Min upplevelse av hur motparterna reagerat likaså. För att inte tala i egen sak kan jag konstatera att de som bedragit mig haft skäl till det. Enligt min definition är ingen av dem egoistiska svin för att valde sin eget väl istället för att dras ned av mig endast på grund av någon lojalitet jag inte vill avkräva dem. Jag förstår deras handlingar. Och i just det här fallet menar jag att man haft en affär men det finns ju lika många definitioner av vad som är otrohet som det finns människor. 

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (Dåliga ursäkter) skrev 2021-07-07 15:21:35 följande:

    Vilka dåliga ursäkter många kommer med!!

    ?Fått för lite sex?

    ?Dåligt med uppmärksamhet?

    Mm

    Detta är tyvärr inte accepterat vet ni?

    Om man är missnöjd så skiljer man sig å sedan kan man göra vad man vill, men inte samtidigt som man är inne i en relation.

    Så det bästa är att erkänna att ni är omoraliska.


    Inte accepterat av vem? Och är det verkligen på/av i alla situationer? 
  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-07 15:49:21 följande:
    Det är inte MIN förklaringsmodell, normen i världen är INTE att det är ok att svika och ljuga. Att ni är så djupt inne i er rationaliseringsbubbla att ni inte fattar det är snarare ert problem. Och om du inte vill tro mig kan du lätt bekräfta det genom att fråga din partner om det det du gör är ok.

    Du kallar att påstå att otrohet alltid är fel för "simplistiskt". Men bara det faktum att varenda en av er som försöker påstå att era sk anledningar är gilltiga anledningar att svika och ljuga gör allt för att er partner inte ska få veta något säger ju allt.

    Så vad är poängen med att sitta och ljuga för er själva och varandra när ni VET att ingen av era ursäkter kommer accepteras av eran partner?
    Fast jag VET ju att både jag som bedragen och andra bedragna accepterat orsaker och ursäkter. Att det finns många förhållanden som lever vidare och till och med stärks efter olika typer av otrohet. Så ja, det är din förklaringsmodell. Som är fyrkantig, svartvit och förutsätter att andra är samma typ av snowflake som dig. Och den blir varken mer nyanserad eller rätt för att du upprepar den in absurdum och misstolkar andras argument. 
  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-07 16:45:06 följande:
    Fråga din partner... men det vill du inte nä... hmmm undrar vad det beror på... och ändå hävdar du att jag har fel Tomte

    Såna här trådar är bara så bisarra....
    Agree. Det är bisarrt att någon dragit ännu en tråd långt från topic. 
    Har du annars tänkt på att det finns en gemensam nämnare i att trådar du är inblandad i upplevs som bisarra av dig?
  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-07 17:08:35 följande:
    Att du accepterat det för att du inte vill skiljas med allt vad det innebär betyder inte att du tycker det var helt ok. Om hade du fått välja tror jag knappast du hade valt att bli sviken och ljugen för.

    Bara för att man har en anledning till det man gör så betyder det inte att det är ok. ALLA har alltid en anledning till att göra saker, ingen gör saker bara av ren reflex...men det betyder inte att det man gjort är ok bara för att nånting försegick i huvudet innan man gjorde det. En handling blir inte ok bara för att man anser sig ha en anledning. Det blir inte ok att sno din plånbok bara för att jag tyckte jag behövde pengar och ja rätt och fel är väldigt fyrkantigt.

    Du blandar ihop saker, anledningar till varför man gör saker är självklart varierande, om det man gjort är rätt eller fel är absolut inte varierande utan väldigt fyrkantigt. Och nej att försöka hävda att en omoralisk handling helt plötsligt blir moralisk bara för att man hade en sk anledning är på inget sätt "nyanserat" det är ren rationalisering.

    För du menar väl inte på allvar att de totalt irrationella sakerna som vissa i denna tråd kläckt ur sig som tex... "det är ok att vara otrogen för människor är inte monogama" eller... "det är ok att vara otrogen för min partner vill inte ha sex"... eller "det är ok att vara otrogen för jag vill inte störa min partner" är "nyanserat"?

    Jösses. Du talar om för mig varför jag tänkt och känt saker? 
    Nej, jag kände empati för mina partners och insåg varför det som blev som det blev. Jag erkände mina egna tillkortakommanden gällande andra saker som jag anser viktigare i ett förhållande än det. Jag är inte så självcentrerad att jag begär att en partner ska sätta mitt välbefinnande över sitt eget. 


    Öh. Jo. En handling blir ok av just det skälet. Och nej. Rätt och fel är inte fyrkantigt. Bara för din del. I just det här avseendet som upptar all din vakna tid verkar det som? 


    Det är mycket bakvänt att hävda att du tar strid i det här med sådan hetta och påstår att det är av empati med andra samtidigt som du påvisar total avsaknad av empati för andra eller att de inte delar din rigida världsbild. 


    Jo, jag tycker att det finns anledningar att tillfredsställa basala behov vid sidan av  om partnern inte kan det. Vilket sträcker sig över ett stort spann. Och "otrohet" är fortfarande olika för olika människor, vilket man lätt kan läsa sig till på det här forumet om inte annat. Antar att du läst det mesta när man märker din besatthet. 


    Över tid ändras mycket i ett förhållande. Värderingar och gränser byter skepnad. Bägge parter utvecklas förhoppningsvis både i och utanför förhållandet. Något man noterar och kanske accepterar även om man inte diskuterar allt i sak. Jag har känt och senare fått bekräftat att det är ok att flirta runt lite eller ha en affär. Handlingen är densamma. Moralfilosofin skiljer sig. 
    "Att sköta det snyggt" är en önskan om att "gå bakom ryggen" och blir då inte ett svek , snarare motsatsen. 

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-07 18:46:20 följande:
    Näjdå, en omoralisk handling blir inte ok för att man anser sig ha en anledning till det. Det blir tex inte ok för din man att spöa upp dig för att han blev irriterad, att spöa någon är fel ovasett anledning. 

    Sen kan man säkert förstå VARFÖR personen blev irriterad men det betyder inte på något sätt att personens agerande var ok. Du blandar ihop förklaringar till handlingar och handligen i sig.

    Du sitter här och argumenterar lika mycket som jag och är i så fall precis lika "besatt" som jag. 

    Ha ha ha. Kungen av projiceringar ha än en gång talat. Du har skrivit tusentals inlägg på forumet under flera år. Jag har skrivit ett fåtal i den här tråden. 


    Det är ju fortfarande DIN definition av otrohet och moral du försöker stoppa in mina värderingar i. Hela poängen är ju att jag och många andra inte delar din snäva definition. Alltså blir hela följdresonemanget lidande. Att någon har en affär är inte omoraliskt för mig beroende på olika parametrar. 


    En man har rätt att spöa på sin kvinna i stora delar av världen, han till och med förväntas göra det. Det är moraliskt att göra det beroende på hur. Imamer lär ut bästa sättet att tukta sina hustrur. För mig är det otänkbart. Det skulle strida mot mina egna moraliska värderingar att göra det. 

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-07 18:55:37 följande:
    Över tid förändras mycket i ett förhållande men en sak är konstant i ALLA förhållanden... förtroende. INGEN vill ha ett förhållande med någon som svikler och ljuger. Människor kan acceptera att deras partner har sex med andra (öppna förhållanden) men de accepterar absolut inte att deras partner ljuger för dem och går bakom deras rygg.

    Och det tror jag inte att du heller gjort, för du hade väl inte stannat kvar med din man om du trodde att han skulle fortsätta bedra dig och ljuga för dig?

    Att BÅDA är överens om att det är ok att flirta och knulla andra är INTE samma sak som att den ene gör det mot den andras vilja och utan den andras vetskap. Så nej det förändras inte alls med tid.

    Nej. Först ska vi definiera hur folk upplever otrohet och om det innebär ett "svek" för alla. Nej, det gör det inte. 


    Sedan kan vi konstatera att väldigt många förhållanden som fortsätter och till och med blir starkare av något som skakar om det på ett eller annat vis. Alltså accepterar väldigt många det och även det argumentet faller. 


    Att en partner bedragit mig innebär ju inte heller att den kommer att göra det fortsättningsvis. Nästa tankevurpa från din sida. 


    Och jo, vad man anser och värderar ändras med tid. Både parternas värderingar enskilt och de gemensamma i förhållandet. Inget är konstant. 

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-07 19:19:49 följande:
    Och kungen av osakligt skitsnack kär med ditt vanliga BS 

    Tja om du tycker att spöa upp frun är ok så är du nog sjukare än vad jag trodde. Sök hjälp!
    Du är ju för go. Jag skrev uttryckligen att det inte var ok för mig. Trots att det är det i stora delar av världen. Din argumentationsteknik är verkligen bedrövlig.
  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-07 19:39:23 följande:
    Jaha, så folk gillar att människor de litar på ljuger för dem... ja där ser man. Och det är säkert jätte jättevanligt.
    Anonym (Kravlös) skrev 2021-07-07 19:14:13 följande:

     


    Sedan kan vi konstatera att väldigt många förhållanden som fortsätter och till och med blir starkare av något som skakar om det på ett eller annat vis. Alltså accepterar väldigt många det och även det argumentet faller. 


    Sedan kan man konstatera att de allra flesta INTE bedrar sin partner och av de som gör det och blir påkomna så är det bara drygt hälften som förlåter och av de som förlåtit är det bara en liten brådel som fortfaande ihop efter några år, och av de som fortfarande är ihop är det väldigt väldigt få som upplever att förhållandet blivit bättre, de allra flesta är kvar för barnens skull och mår skit.Absolut inte en tankevurpa, jag skrev att även du inte vill leva med en lögnare och det bekräftar ju du nu genom att skriva som du gör för om du förlät honom i utbyte mot att han INTE skulle fortsätta bedra dig så gillar ju inte du heller att man går bakom din rygg och ljuger för dig..... alltså en tankevurpa från DIN sida.
    Anonym (Kravlös) skrev 2021-07-07 19:14:13 följande:

     


    Och jo, vad man anser och värderar ändras med tid. Både parternas värderingar enskilt och de gemensamma i förhållandet. Inget är konstant. 


    Om man förstätter vara ihop i utbyte mot att ens partner slutar gå bakom din rygg så har ju inte värderingarna förändras man vill ju fortfarande inte att personen ska svika och ljuga, man har bara förlåtit att personen gjort det förut. Och för att förlåta någon fär ett misstag så måste det ju betyda att det personen gjorde var fel, annars kan det ju inte vara ett misstag.

    Jo att förtroende är en grundpelare för alla slags förhållande ÄR en konstant. Och ärlighet är det som gör ett förtroende möjligt, så även det är en konstant.

    Dina argument haltar och du motsäger dig själv,

    Väldigt få förhållanden håller. Oavsett otrohet. Att du då använder otrohet som en parameter för att de inte gör det blir helt skevt. Om de flesta förhållanden inte innehåller otrohet och ändå inte håller blir det ju en parameter med samma logik. 


    Fet: Nej, du väljer att missuppfatta igen. Jag skrev inte så. Den här gången heller.


    Alltså finns det inga motsägelser i det jag skrivit, endast i dina medvetna misstolkningar. Inte ens med ditt körsbärsplockande bland stycken och ord kommer du någon vart. Vore spännande om du bemötte ett argument en gång istället för att argumentera med dina egna tolkningar av andras.


     

  • Anonym (Kravlös)
    Anonym (jaha) skrev 2021-07-07 20:04:41 följande:
    Ok, så om det inte är ok att spöa upp folk varför tar du öht upp att man gör så i vissa delar av världen? Det är ju inte ok avsett eller?

    Din förmåga att trassla in dig i lånsökta och irrationella argument är enastående.

    Du tog upp det i en relativisering när vi diskuterar något helt annat(ett av dina uppenbara argumentationsfel du matar på med) Påstod att det alltid är fel för alla. Min poäng är att din definition av rätt och fel, moral och etik är inte den absoluta sanningen. Det som är fel för dig, och i det här fallet för mig, är rätt för andra. Det är varken en sanning eller en konstant. Då faller resten av ditt resonemang. 


    Ditt svar var lika väntat som banalt. Att påstå att jag skrev den exakta motsatsen. 


    Varför tror du att hela den här debatten gått i stå för dig i flera år, oavsett vem du diskuterar det med?


    Du får inte mer av min  energi i alla fall. Lycka till.

Svar på tråden Personer som varit otrogna se hit!