• Anonym (rita)
    Wed 30 Jun 2021 18:35
    12216 visningar
    429 svar
    429
    12216

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Jag är gärna med!

    Väger just nu 94,9 kg. (Började på 110.) Kommer att behöva hålla på bra mycket längre än till 1a oktober... Min målvikt är ca 67 kg eller något sådant, det är inte så exakt.

    Vad är kutym i den här typen av trådar (var inte med i midsommartråden)? Veckouppdateringar, eller hur fungerar det?

  • Anonym (rita)
    Fri 2 Jul 2021 00:02
    #17
    September1518 skrev 2021-07-01 23:40:12 följande:
    Det startas säkert en ny tråd efter oktober som du kan haka på till men det kan kännas lättare och mer överkomligt att ta det i 3-månaders etapper :)

    Kan vara smart att ha ett viktspann som känns ok. Hoppas du känner dig nöjd när du kommer i mål! När vill du nå dit?

    Jag uppdaterar vikten varje fredag. Slutade mäta när jag blev gravid. La då även om fokus till att hålla vikten första 12 veckorna och sedan gå upp max 0,5 kg i veckan. Det är målet, får se om kroppen och bebisen spelar med hihi.
    Just nu tänker jag inte jättemycket på hur snabbt det ska gå. Startade den här resan i början av maj och gör allt i samråd med en dietist. Jag hoppas åtminstone på att hamna under 90 någon gång i början av augusti, och sedan får vi se hur snabbt det går efter det! Jag förväntar mig inte att vara vid målvikten förrän någon gång i vår eller till nästa sommar, men har liksom accepterat att det får ta den tiden det tar.

    Det ska bli kul att följa allas framgångar i tråden. Har ingen överviktig i bekantskapskretsen (åtminstone ingen som aktivt försöker gå ner i vikt) så det kan kännas lite ensamt ibland.
  • Anonym (rita)
    Fri 2 Jul 2021 11:57
    #20
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-02 10:45:10 följande:
    Vad bra du har jobbat, att du redan gick ner så mycket sedan i början av maj! Då klarar du säkert målet att kommer under 90kg snart. Speciellt med användaren "September" som stöd här - hon är den mest peppiga du kan hitta Skrattande
    Härligt att höra!

    Du ska också vara riktigt nöjd med dina resultat! Jag är f.ö. precis lika lång som du så ca 74.8 är även för mig ett viktigt mål! 
  • Anonym (rita)
    Fri 2 Jul 2021 13:18
    #31
    September1518 skrev 2021-07-02 12:43:11 följande:
    Jättebra med dietist och du gör helt rätt i att inte ha någon tidsplan, i slutändan måste man ändå köra ända in i mål oavsett om man inte hinner i tid!

    Hur mycket brukar du gå ner i veckan? Det blir ca 5 kg på 5 veckor, gäller att vara fokuserad men jag tror du fixar det om du brukar ligga på cirka den takten! :D
    Sedan jag började har jag gått på lcd-kost. Så det innebär ju en ganska snabb viktminskning men varierar det mycket från vecka till vecka. Ibland står vikten still i två veckor och sedan tappar man plötsligt 4 kg på en vecka. Vem vet, om 5 veckor kanske jag befinner mig mitt i en platå. Men jag tillåter mig själv att hoppas på att jag ska få det resultat jag önskar mig, baserat på hur det gått hittills.

    Om fem veckor ska vi börja - gradvis och långsamt - införa vanlig kost. Det kommer att påverka siffrorna på vågen men det har jag varit medveten om sedan jag började. Kommer såklart fortsätta ligga på ett kaloriunderskott även när jag äter vanlig mat så jag känner mig optimistisk. Det är första gången jag faktiskt tror att jag kommer att nå mina mål.

    Men det känns så jäkla bra att ha gjort mig av med de otroliga ohälsosamma vanorna som jag levt med i flera år. Det var egentligen hela poängen med lcd-kosten, snarare än snabb viktnedgång. Nu har jag helt andra förutsättningar att bygga upp nya och hälsosamma vanor. 

    Jag förstod ärligt talat inte helt vad din plan är. Handlar det alltså om att kontrollera viktuppgången under graviditeten så att den inte rusar i väg? Det låter ju i så fall väldigt smart (så länge man följer rekommendationerna dvs). 
  • Anonym (rita)
    Fri 2 Jul 2021 16:25
    #34
    Anonym (99.6) skrev 2021-07-02 16:09:43 följande:
    Hur många kalorier ligger du på om dagen med lcd? Dricker du shakes eller äter du riktig mat? Det är strongt av dig att ha gått ner så mycket på så kort tid!
    Tack!

    Mellan 800 och 850 kcal/dag.

    Jag upptäckte att det finns så mycket mer att välja på när man köper kostersättningen till en lcd-kost jämfört med vlcd, så jag insåg snabbt att det fick bli lcd. Så inga shakes men ändå mat som kommer i påse och är berikad (eller vad man ska kalla det) med allt det man behöver få i sig. Det har gått jättebra hittills och jag har inte varit nära på att bryta den här dieten, men jösses amalia vad jag saknar variation och färska råvaror, haha.

    Började du nu nyligen med din "resa" eller var du med i midsommartråden som flera andra här? 
  • Anonym (rita)
    Fri 2 Jul 2021 16:35
    #36
    Anonym (Jojo) skrev 2021-07-02 16:28:17 följande:

    Jag följer gärna och hänger på utmaningen. Jag började försöka gå ner i vikt för några månader sen, då jag låg som högst på 75 kg. Även om jag gymmat i över ett år så åt jag för mycket helt enkelt. Började använda lifesum för att räkna kalorier och ligger nu på 68 kg. Mitt första mål var 65 men tänker nu att jag gärna skulle gå ner till 62, vi får se. 1 oktober låter som ett bra mål då jag tror att det kommer vara svårare under sommaren att gå ner. Kul att få följa er andra också!


    Jag tror det är ganska svårt att gå ner i vikt genom att träna samtidigt som man inte riktigt tänker på kosten, eftersom träningen gör en hungrigare. Så att hålla lite koll på kalorierna låter som en bra idé. Kanske utvecklar du också med tiden en känsla för vad som är lagom mycket mat efter att ha räknat kalorierna ett tag. :)

    Lycka till!
  • Anonym (rita)
    Mon 5 Jul 2021 11:52
    #57
    Anonym (99.6) skrev 2021-07-03 09:08:49 följande:
    Så lite kalorier hade jag nog inte klarat men alla är olika så det gäller att hitta sitt eget sätt som funkar och man klarar. Jag var inte med i den andra tråden men har kämpat med viktnedgång ett tag och har gått ner ca 6 kilo under ett halvår innan jag började skriva i denna tråd. Nu när jag skärper mig mer hoppas jag kunna gå ner minst 2 kilo i månaden. På måndag eller tisdag blir det vägning igen, jag mäter även med måttband :) 
    Jag vill vara försiktig med att uppmuntra folk till lcd då det inte passar alla, särskilt beroende på ens hälsosituation i övrigt. Dessutom kommer det att krävas en extrem kontroll i samband med införandet av mat och jag kommer att behöva mycket dietisthjälp när det är dags för det. Men det passar mig eftersom mina ohälsosamma vanor satt som sten i mig, så att princip "detoxa" från vanorna i sig känns viktigt.

    Med det sagt så har det verkligen fungerat för mig. Det låter så extremt med 800-850 kcal, men min aptit är i princip icke-existerande nu. Det kräver ingen eftertanke, jag gör bara som jag blir instruerad, och det svåra är egentligen att faktiskt komma ihåg att äta mina fyra kostersättningar varje dag. 

    2 kg i månaden låter smart och är väl mig veterligen efter "konstens alla regler". Det är verkligen inget race. Nu när man är vuxen går ju tiden också så himla snabbt så helt plötsligt är man där man vill vara viktmässigt, föreställer jag mig. :) 
  • Anonym (rita)
    Mon 5 Jul 2021 11:58
    #58
    September1518 skrev 2021-07-04 20:13:26 följande:
    Låter väldigt bra det där! Hejar på dig nu att du når ditt delmål till augusti! :D Ja då kan det säkert bli en liten platå men sen när kroppen vant sig kommer det nog igång igen. Det låter verkligen som att du kommer att nå dina mål, häng kvar i tråden så stöttar vi dig!

    Ja ibland behöver man bryta helt för att bli av med dåliga vanor.

    Haha förstår det, men precis så. Jag kan såklart inte gå ner i vikt eftersom jag är lyckligt gravid och inte är överviktig. Däremot har jag läst på en del och förstått att man behöver inte börja gå upp i vikt förrän vecka 12 tidigast, alltså kroppen eller bebisen behöver inte det. Men det är väldigt lätt att göra det ändå. Särskilt för mig som gick upp ca 30 kg under min förra graviditet, hua! Så denna tänker jag inte låta mig gå upp så mycket. Målet nu första 12 gravidveckorna har därför varit att stå still på den vikten jag startade, ca 63 kg, satte då en maxvikt på 63,9 kg att hålla mig under fram tom vecka 12 som alltså är nu! :D

    Däremot lyssnar jag på kroppen. Problemet är att pga illamående slarvar jag mycket med kosten, äter mycket mackor och godis. Därför går jag upp! Skulle jag fortsätta äta hälsosamt och regelbundet skulle vikten inte skena iväg och jag skulle troligtvis må bättre i längden. Det är bara svårt att tänka så när illamåendet pockar på och vill ha en chokladbit eller ostmacka istället för riktig mat eller frukt.
    Smart att tänka på det i samband med graviditet. Det måste vara så vanligt - t.o.m. bland människor som aldrig varit överviktiga förut - att gå upp allt för mycket när de är gravida och sedan behöva kämpa rejält med att återgå till normalvikt efteråt. 

    Jag hoppas på att bli gravid någon gång de närmaste par åren. Men efter att jag nått min målvikt. Och jag vet redan nu att jag kommer att ta emot all hjälp jag får för att inte gå upp för mycket. Nu när jag har vana av dietisthjälp kommer jag definitivt att efterfråga det igen när jag väl (förhoppningsvis) befinner mig i den situationen. 
  • Anonym (rita)
    Mon 5 Jul 2021 12:04
    #59

    Jag vägde mig imorse och vikten stod på 94.1. I onsdags vägde jag 94.9 så det är -0.8 mindre. Men förra måndagen vägde jag 95.7 så det är -1.6 sedan dess, haha.

    Jag har ingen särskild dag då jag väger mig. Brukar bli sisådär tre gånger i veckan (oftast måndagar, onsdagar och fredagar). Jag gjorde misstaget en bit in i min diet att bara väga mig en gång i veckan. Det är ju det som brukar rekommenderas. Problemet var att jag två veckor i rad gick ner nästan ingenting (-0.4 totalt vilket är ganska lite när man är på en så extrem diet som jag) och chocken när jag ställde mig på vågen var så stor. Jag var inte mentalt förberedd och blev vansinnigt deppig. (Och veckan därpå tappade jag plötsligt 3.8 och deppigheten gick över.) Så jag har insett att jag behöver hålla lite koll under veckans gång, så att jag inte går runt och tror att det går skitbra och sedan slås av en enorm besvikelse när jag väl väger mig.

  • Anonym (rita)
    Mon 12 Jul 2021 14:55

    Väger 93.1 idag, det är 1 kg mindre än för en vecka sedan. Har varit sjuk hela den här veckan och har bara legat i sängen i princip dygnet runt. Så jag har dels varit uttråkad, dels haft ont i kroppen och dessutom varit helt stillasittande. Det är rätt jobbigt för jag hade precis börjat komma igång lite med träningen och nu känns det som att jag kommer att få börja om från noll igen. Men vad ska man göra. Är ändå glad att det blev 1 kg trots att jag varit så oerhört passiv.

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)