Inlägg från: Anonym (neråt!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (neråt!)

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Hejsan, jag är den som skrev under signaturen "fet" i den gamla tråden ... tänkte byta, för det var ju ett tag sedan jag lämnade kategorin adipositas/fetma bakom mig. Dessutom blir det ganska frusterande att läsa att jag är fet, så jag tänkte någonting mer positivt är bättre Glad


    Till nya "deltagare": jag började att gå ner i vikt i februari, började på 96,6kg. Nu står jag på 83,1kg och ska ner MINST till en normal BMI, vilket för mig (är 173cm) motsvarar 74.8kg. Fast helst blir det mindre än det, kanske tom under 70kg, där har jag inte varit sedan jag blev gravid för 17 år sedan.

  • Anonym (neråt!)
    Anonym (rita) skrev 2021-06-30 18:35:56 följande:

    Vad är kutym i den här typen av trådar (var inte med i midsommartråden)? Veckouppdateringar, eller hur fungerar det?


    Det gör du precis hur du vill - du skriver så mycket eller lite och så oftas eller sällan du vill. Vi är här för att stötta och peppa varandra! Skrattande
  • Anonym (neråt!)
    Anonym (rita) skrev 2021-07-02 00:02:17 följande:
    Just nu tänker jag inte jättemycket på hur snabbt det ska gå. Startade den här resan i början av maj och gör allt i samråd med en dietist. Jag hoppas åtminstone på att hamna under 90 någon gång i början av augusti, och sedan får vi se hur snabbt det går efter det! Jag förväntar mig inte att vara vid målvikten förrän någon gång i vår eller till nästa sommar, men har liksom accepterat att det får ta den tiden det tar.

    Det ska bli kul att följa allas framgångar i tråden. Har ingen överviktig i bekantskapskretsen (åtminstone ingen som aktivt försöker gå ner i vikt) så det kan kännas lite ensamt ibland.
    Vad bra du har jobbat, att du redan gick ner så mycket sedan i början av maj! Då klarar du säkert målet att kommer under 90kg snart. Speciellt med användaren "September" som stöd här - hon är den mest peppiga du kan hitta Skrattande
  • Anonym (neråt!)
    Anonym (rita) skrev 2021-07-02 11:57:24 följande:
    Härligt att höra!

    Du ska också vara riktigt nöjd med dina resultat! Jag är f.ö. precis lika lång som du så ca 74.8 är även för mig ett viktigt mål! 
    De där 74.8kg fixar vi! Cool
    September1518 skrev 2021-07-02 12:45:43 följande:
    Åh men tack, vad fin du är! Så himla kul att höra Solig Hoppas jag kan leva upp till berömmet haha
    Berömmet är mer än förtjant! Du vet ju att jag har väldig brottom och färför är missnöjd ungefär varannan tisdag ;) Men dina svar är alltid så peppiga, det hjälpe mig verkligen mycket! Glad
  • Anonym (neråt!)
    Anonym (50) skrev 2021-07-05 13:35:15 följande:
    Planen efter det är att äta vad jag vill på helgen och sen vara strikt måndag-fredag. 

    Vilket bra idé! Jag är redan lite rädd för hur det blir när jag har nått en vikt jag mår bra med, för jag tycker det är ännu svårare att hålla vikten under en lång tid (förhoppningsvis resten av livet) än att egna en relativ kort period till att gå ner i vikt.
    Men din idé att avsätta fasta dagar till onyttig ätande (om man känner för det) l
    åter utmärkt!

  • Anonym (neråt!)

    82,7kg idag, minus 0,4kg sedan förra veckan ... för långsamt för min smak, men okej ...
    Kroppsfettet påstås vara 37,3% idag, efter 36,2% förra veckan och 35,8% för 2 veckor sedan. Låter inte rimligt, jag utgår därför ifrån att det är fel.

  • Anonym (neråt!)
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-07-07 10:43:33 följande:
    Har också en sådan våg hemma men just den delen använder jag inte så mycket men kollade nyss för att jag var nyfiken. Visade idag 34,1 % kroppsfett.

    Kroppsfettet kan variera trots tex samma vikt beroende på muskelmassan. Har man tex tappat lite utav de så går kroppsfettsprocenten upp..

    Ja, visst kan man gå up i fett även när man gå ner i vikt, men det är ändå inte trolig i mitt fall, när jag inte bara akta att ha en kaloriunterskott, men även tränar några gånger i veckan och går raska promenader nästan varje dag. Om % stämmer, har jag gått upp ungefär 0,8kg i fett förra veckan och det tror jag inte att jag har gjort.


    Jag har bara börjat använda funktionen för ungefär 4 veckor sedan för att se om det verka rimligt, så jag ska fortsätta ett tag till. Om jag inte tycker att det stämmer, struntar jag i det. Det var en ganska billig våg och jag köpte den bara för att den kostade lika mycket som en "vanlig" kroppsvåg utan den funktion, därför förvänta jag mig inte mcket av den. De sista veckorna har den även visad fel BMI, och den behöver man ju inte mäta, den räknas ju enbart ut, så jag litar inte så mycket på vad den säger Flört

  • Anonym (neråt!)
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-05 21:40:54 följande:

    Imponerad av er som lyckats gå ner en massa kilo i vikt! Häng i så kommer ni att nå era mål!

    Jag hamnade för något år sedan på en vikt som jag aldrig varit uppe i, och magen ser ut som vid en ganska långt gången aktivitet. Bestämde mig vid årsskiftet för att gå ner till det som tidigare var min normalvikt. Gick ganska bra, men när jag nästan nått målet såg jag fortfarande gravid ut, tappade motivationen och gick upp ett kilo igen. 

    Nu skulle jag behöva lite stöd i att
    - åtminstone gå ner 2 kg till normalvikt
    - träna magmuskler (bra tips, någon?)
    - helst gå ner ett par kilo ytterligare


    Tyvärr kan man inte punktförbränna fet, så det är nog bara att fortsätta gå ner i vikt och hoppas att det smälter på rätt ställe.
    När det gäller träning är det viktigt att du inte tränar för ensidig, allts
    å samm muskler hela tiden, då detta kan leder till allvarliga problem. Tänk alltså på att alltid gör olika övningar i samma kroppsregion, för att träna olika muskler ... tänk speciellt på att träna runt om hela kroppen, dvs. även musklerna på sidan och - extra viktigt! - ryggen! Du kan få problem med ryggen om du enbart träna magmusklerna.
    Jag tränar hemma med fitnessblender.com jag tycker de är utmärkt.

    Förutom detta kan du ser till att f
    å in mycket vardagsaktivitet - gå, cykla, tar trappor osv.

  • Anonym (neråt!)
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-09 11:35:22 följande:
    Stort tack för detta! Glad Ska kolla in fitnessblender!
    Ett tipps till gällande Fitnessblender: när du söker efter träningspass, använd deras hemsida istället för youtube! På hemsidan har de massvis med smidiga filter man kan använda för att hitta ett pass som passar en.
    September1518 skrev 2021-07-09 15:30:43 följande:
    Du vet ju vad jag kommer skriva haha men jag tycker du är jätteduktig!! :D Du håller en superbra tack även om jag vet att du skulle vilja gå ner snabbare. När du når ditt mål kommer du vara så jädra nöjd och då kommer de här segveckorna inte spela någon roll :D
    Haha, ja, jag vet Flört Jo, det var ju ändå 14kg på 21 veckor, inte alls dålig, men när man hoppas på MINST 1kg i veckan .... Min förhoppning var att komma under 80kg under de 4 veckor jag körde med 3 icke-ät-dagar var och första veckan var ju perfekt (då gick jag ner 1,4kg och jag hade behövt precis 1,4kg per vecka), men andra veckorna var ju inte så bra. Nu hoppas jag att nå en normal BMI till min födelsedag som är i slutet av Augusti. Det är också ganska ambitionerad, för då behöver jag gå ner nästan 1kg/vecka, nu när jag tom får äta sötsaker ibland, men vi ska se. 
    September1518 skrev 2021-07-09 15:30:43 följande:
    Ja det låter som att din våg inte är särskilt korrekt alls. Om du tränar bör du bygga eller åtminstone behålla muskelmassa. Sen kan det såklart diffa från vecka till vecka. Tänker om du tappar massa vätska en vecka så går fettprocenten upp. Det betyder inte att du lagt på dig fett men att fett% tar större plats eftersom du tappade vätska, blir ju så med procent.
    Nej, denna funktion är nog inte bra, men det har jag inte förväntad mig heller. Jag tror jag fortsätta att skriva upp kroppsfettet i en månad till och om det ser rimligt ut på det store struntar jag i det.
    Men jo, enligt vågen har jag lagt till med fett - denna veckan var det 37,3% på 82,7kg, vilket motsvarar 30,85kg fett. Förra veckar var det 36,2% på 83,1kg -> 30,08kg fett.
    September1518 skrev 2021-07-09 15:42:58 följande:

    Imorse vägde jag 64,1 kg, tänk att jag lyckades hålla mig till målet 63,9 exakt så länge som jag satt som minimum alltså till gravidvecka 12. Jättenöjd men hade gärna fortsatt hålla vikten längre. Däremot har jag verkligen blivit bättre med kosten, äter mest knäckebröd istället för mjukt bröd och har inget godis hemma längre. Så jag äter bättre och börjar gå upp, då är det vad kroppen behöver så då är jag glad för att jag går upp. Känns som en frisk graviditet :D


    Men vad bra! Visst det hade varit kul att hålla vikten ännu längre, men som du har sagt: det är nog okej som det är, eftersom du äter bra. Och ditt mål hade ju även varit att gå ner max 0,5kg i veckan efter vecka 12, eller hur? Nu är du bara 0,2kg över "gränsen", så det är ju utmärkt!



  • Anonym (neråt!)
    September1518 skrev 2021-07-10 20:44:25 följande:
    Oj jäklar! 14 kg på 21 veckor, eller 14 kg överhuvudtaget är helt otroligt! Grymt bra kämpat, hör du inte själv hur mycket det är!? Jäklar!! :D Hur mycket har du kvar till din målvikt nu?

    Första veckan droppade nog en del vätska, första veckan är alltid mest vikttapp i sånt där. När jag har kört nutrilettdiet har jag tappat massa första veckan och sen knappt ett kilo kommande veckor, fett ovärt tycker man då. Men når man i mål var det så värt det!

    Hoppas du når målet till din födelsedag! Annars tycker jag att du ska sänka veckomålet för kommande delmål. Det blir bara en besvikelse om du varje gång misslyckas för att du har för höga krav på dig själv. Säg att ditt mål istället är 0,5 kg i veckan men du tappar 0,7, då kommer du känna dig jätteglad istället att du gick ner mer än planerat :)

    En månad låter rimligt för att utvärdera funktionen, hoppas den får bukt på dig så det visar åt rätt håll. Det är såklart fullkomligt orimligt att du skulle ha lagt på dig så mycket i fettvikt haha så knasvåg!

    Ja precis, att gå upp max 0,5 kg i veckan from vecka 12 så absolut, än så länge är det ingen panik här. Jag håller stenkoll denna gång. 30 kg är inte hälsosamt att gå upp när man ligger på normalvikt redan innan så det kommer inte hända igen. Du är bra på att peppa du med, tack för det! Jäklar vad man är snabb att döma sig själv, men som du säger, jag har nått mitt mål hittills. Sedan satt nytt mål på max +0,5 kg i veckan och håller det också hittills. Finns inget att må dåligt över.
    Ja, det är ju jättebra med 14kg, jag är faktist rätt så stolt - man har man gått upp så jävla mycket måste man ju tyvärr gå ner mycket *suck*
    Jag har ingen fast mål, men jag vill nå minst 74,8kg, vilket motsvarar en BMI på 25, det är 7,9kg kvar till det. Fast jag tror inte att jag kommer att vara nöjd med det, för det finns fortfarande alldeles för mycket fet på min kropp, speciellt runt midjan. För 6 år sedan gick jag ner från 92kg till 72kg, det kändes okej då, så jag sikat mot det. Men jag hoppas tom att jag kan hålla motivationen uppe att kommer under 70kg - det vore så himla kul för där har jag inte varit sedan jag blev gravid med mitt nuvarande gymnasie"barn".

    Jo, du har nog rätt att de flesta av oss är vldig hårda mot sig själv och att vi ställer höga krav på oss. Men jag ser det inte nödvändigvis som negativt - det blir ju såklart negativt om det leder till att man ger up eller känner sig dålig hela tiden, men om man bara är lite besviken när man väger sig och sedan ser det som extra motivation att kämpa på kan det tom vara positivt. Och så har vi ju alla andra här som ger beröm och en mer realistisk perspektiv - åtminstone för mig är den kombinationen super bra.
    Anonym (50) skrev 2021-07-11 01:24:30 följande:

    Gick nästan inte ner något alls den här veckan, 0.2kg bara. Så det var ju tråkigt, men jag är iaf 0.2 kg närmare målet som nu bara är 1.5kg bort!


    Oi, jag förstå att det känns lite frusterande. Men du gick ju när i alla fall och du är så nära nu! Jättebra jobbat!
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-11 09:03:15 följande:
    Ja 14 kg på 21 veckor är otroligt bra! Bra kämpat! Och att gå ner lite långsammare mot slutet kan nog vara en fördel på sikt för att resultatet ska bestå.
    Tack :)
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-11 09:14:20 följande:
    Stress kan säkert ha spelat in, och när jag väl börjat småäta igen blev det för mycket motstånd mot att börja om på nytt. Lyckades nu låta bli småätandet igår, och har börjat testa lite övningar. Jättebra med stödet här!
    Vad bra att du klarade att hålla dig till planen! Oftas är det ju de första dagarna som är svårast, du har alltså redan klarat den viktigaste stegen!



Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)