Inlägg från: Anonym (50) |Visa alla inlägg
  • Anonym (50)

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Anonym (Trött och tung) skrev 2021-07-05 12:35:56 följande:

    Tack för dina uppmuntrande ord!

    Bristen på sömn beror på att den yngste sover dåligt. Vi har nu börjat alternera lite mer vem som tar hand om honom på nätterna så jag har en viss förhoppning om att det ska blir bättre.

    Jag vägde mig idag: 97,2 kg och sen gick jag ut på en liten morgonpromenad!

    Det där med att hålla saker superstrikt fungerar dåligt för mig. Jag blir så arg på mig själv när jag hör avsteg då (t ex om man är bortbjuden eller liknande) och känner att det är kört. Jag måste hitta en vardag som är rimlig, utan att det behöver vara hela världen ifall jag äter en giffel. Mitt största problem är att det aldrig blir bara en, jag äter hela påsen?


    Tycker också att det är supersvårt att veta vad man ska göra. Om man är för strikt så blir det lätt bakslag och jättesvårt att komma tillbaka på banan. Vad som funkar för mig är att vara väldigt strikt men att ha inplanerade tillfällen då man får lov att äta vad man vill. Nu har jag varit väldigt strikt sen i mitten av april. Men jag var bortrest en helg då jag åt vad jag ville och jag gjorde samma sak midsommarhelgen. Så de två veckorna stod ju nedgången ganska stilla men eftersom jag hade det inplanerat så blev det inte ångestskapande. Och jag är fortfarande med på banan, senaste vikten var 51.7 och målet är 50! Planen efter det är att äta vad jag vill på helgen och sen vara strikt måndag-fredag. Förhoppningsvis räcker det för att hålla vikten där jag vill ha den. Jag hoppas det iaf för det har varit tre jobbiga månader!
  • Anonym (50)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-05 21:56:23 följande:

    Vilket bra idé! Jag är redan lite rädd för hur det blir när jag har nått en vikt jag mår bra med, för jag tycker det är ännu svårare att hålla vikten under en lång tid (förhoppningsvis resten av livet) än att egna en relativ kort period till att gå ner i vikt.

    Men din idé att avsätta fasta dagar till onyttig ätande (om man känner för det) låter utmärkt!


    Det krävs ju disciplin för att göra det också men man måste hitta någon typ av balans om det ska gå att hålla, ingen kan ju banta hela livet!
  • Anonym (50)

    Gick nästan inte ner något alls den här veckan, 0.2kg bara. Så det var ju tråkigt, men jag är iaf 0.2 kg närmare målet som nu bara är 1.5kg bort!

  • Anonym (50)

    Här är motivationen jättelåg efter att bara ha gått ner 0.2kg förra veckan. De sista 1.5kg känns liksom extremt långt borta om det ska gå så här långsamt nu mot slutet så pratar vi ju om 7 veckor till och jag VILL INTE mer. Tycker bara jättesynd om mig själv haha.

    Min plan är ju att när jag har nått mitt mål (som jag som sagt är 1.5kg ifrån) så ska jag äta vad jag vill på helgen och fortsätta dieten under veckan. Men nu har jag semester nästa vecka och jag känner liksom att jag inte orkar mer : (

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)