Inlägg från: Anonym (nytt försök) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nytt försök)

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Imponerad av er som lyckats gå ner en massa kilo i vikt! Häng i så kommer ni att nå era mål!

    Jag hamnade för något år sedan på en vikt som jag aldrig varit uppe i, och magen ser ut som vid en ganska långt gången aktivitet. Bestämde mig vid årsskiftet för att gå ner till det som tidigare var min normalvikt. Gick ganska bra, men när jag nästan nått målet såg jag fortfarande gravid ut, tappade motivationen och gick upp ett kilo igen. 

    Nu skulle jag behöva lite stöd i att
    - åtminstone gå ner 2 kg till normalvikt
    - träna magmuskler (bra tips, någon?)
    - helst gå ner ett par kilo ytterligare

  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (Jojo) skrev 2021-07-08 17:44:04 följande:
    Har du koll på hemmaträning och videos på Youtube? Finns många övningar för magen där! Säg till om du vill ha tips :)
    Tack så mycket för svar, jag tar gärna emot tips! Glad
  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-08 19:58:42 följande:

    Tyvärr kan man inte punktförbränna fet, så det är nog bara att fortsätta gå ner i vikt och hoppas att det smälter på rätt ställe.
    När det gäller träning är det viktigt att du inte tränar för ensidig, alltså samm muskler hela tiden, då detta kan leder till allvarliga problem. Tänk alltså på att alltid gör olika övningar i samma kroppsregion, för att träna olika muskler ... tänk speciellt på att träna runt om hela kroppen, dvs. även musklerna på sidan och - extra viktigt! - ryggen! Du kan få problem med ryggen om du enbart träna magmusklerna.
    Jag tränar hemma med fitnessblender.com jag tycker de är utmärkt.

    Förutom detta kan du ser till att få in mycket vardagsaktivitet - gå, cykla, tar trappor osv.


    Stort tack för detta! Glad Ska kolla in fitnessblender!
  • Anonym (nytt försök)
    September1518 skrev 2021-07-09 15:19:17 följande:
    Usch tråkigt att det blev så! Så lätt att tappa motivationen när man inte får det resultat man förväntat sig.

    Yes 2 kg låter helt överkomligt! Vad är din plan, hur gick du tillväga förra gången?

    Plankpositioner är väldigt bra och skonsamt för magen, ingen hängbro bara! Visst går det inte att punktförbränna men alla har väl hört om kycklingben, klart om du bara tränar magen är det främst där du bygger muskler, sen måste fettet över ändå bort. Ska fundera om jag kommer på några specifika tips. Men bli av med dom extra kilona låter som ett bra steg ett.
    Tack för fråga, det hjälper mig att komma igång!

    När jag gick ner i vikt lät jag bli att småäta, åt sötsaker bara på helgen, hoppade över kvällsmackan och tänkte efter en extra gång innan jag tog mer mat. Men så började jag småäta igen, och då får jag svårt att sluta. Nu har vi en massa besök inplanerade där det säker blir efterrätter och / eller eftermiddagsfika. Tror jag börjar med att nöja mig med att inte öka i vikt ytterligare och att komma igång med träning.

    Mål för veckan:
    - Inget småätande mellan måltiderna (inklusive när jag lagar mat, då jag kan få i mig en halv måltid)
    - Sötsaker bara tillsammans med andra

    - Minst en halvtimmes promenad varje dag (gärna en timme eller mer)
    - Simma 500 meter minst en gång i veckan (gärna två eller tre)
    - Komma igång med någon typ av träning som omfattar mage och rygg. Ska kolla de tips jag fått.
  • Anonym (nytt försök)
    September1518 skrev 2021-07-10 20:44:25 följande:
    Oj jäklar! 14 kg på 21 veckor, eller 14 kg överhuvudtaget är helt otroligt! Grymt bra kämpat, hör du inte själv hur mycket det är!? Jäklar!! :D Hur mycket har du kvar till din målvikt nu?

    Första veckan droppade nog en del vätska, första veckan är alltid mest vikttapp i sånt där. När jag har kört nutrilettdiet har jag tappat massa första veckan och sen knappt ett kilo kommande veckor, fett ovärt tycker man då. Men når man i mål var det så värt det!

    Hoppas du når målet till din födelsedag! Annars tycker jag att du ska sänka veckomålet för kommande delmål. Det blir bara en besvikelse om du varje gång misslyckas för att du har för höga krav på dig själv. Säg att ditt mål istället är 0,5 kg i veckan men du tappar 0,7, då kommer du känna dig jätteglad istället att du gick ner mer än planerat :)

    En månad låter rimligt för att utvärdera funktionen, hoppas den får bukt på dig så det visar åt rätt håll. Det är såklart fullkomligt orimligt att du skulle ha lagt på dig så mycket i fettvikt haha så knasvåg!

    Ja precis, att gå upp max 0,5 kg i veckan from vecka 12 så absolut, än så länge är det ingen panik här. Jag håller stenkoll denna gång. 30 kg är inte hälsosamt att gå upp när man ligger på normalvikt redan innan så det kommer inte hända igen. Du är bra på att peppa du med, tack för det! Jäklar vad man är snabb att döma sig själv, men som du säger, jag har nått mitt mål hittills. Sedan satt nytt mål på max +0,5 kg i veckan och håller det också hittills. Finns inget att må dåligt över.
    Ja 14 kg på 21 veckor är otroligt bra! Bra kämpat! Och att gå ner lite långsammare mot slutet kan nog vara en fördel på sikt för att resultatet ska bestå.
  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (50) skrev 2021-07-11 01:24:30 följande:

    Gick nästan inte ner något alls den här veckan, 0.2kg bara. Så det var ju tråkigt, men jag är iaf 0.2 kg närmare målet som nu bara är 1.5kg bort!


    Ge inte upp - det går ju fortsatt neråt. Snart är du vid målet!
  • Anonym (nytt försök)
    September1518 skrev 2021-07-10 20:37:04 följande:
    Wow låter som att du hade väldigt bra disciplin då! Vet du varför du började småäta igen? Stress på jobbet, åt för lite när du väl åt, ökade träningen?

    Typiskt sommar! Då är det nästan bättre att sätta som mål att hålla vikten så det i alla fall känns rimligt att nå sitt mål, sen till hösten lägger du upp en ny plan. Fördelen är att det är lätt att röra på sig på sommaren! Promenader, löpning, utegym, simtur i sjön osv, finns massa att göra! :D

    Haha samma här, samma med en smörgås, äter nog tre gånger så mycket ost medan jag göra mackan än vad jag har på den, hehe inte bra.

    Du har riktigt bra mål, hoppas du fixar dom denna vecka! Annars får du sänka kraven lite till nästa men ge det allt du har för att fixa det så kommer du känna dig så jäkla stolt över dig själv! :D
    Stress kan säkert ha spelat in, och när jag väl börjat småäta igen blev det för mycket motstånd mot att börja om på nytt. Lyckades nu låta bli småätandet igår, och har börjat testa lite övningar. Jättebra med stödet här!
  • Anonym (nytt försök)
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-12 08:42:36 följande:

    Igår har jag bestämmt att höja min träning lite - förutom mina raska promenader på ca. 6km/dag, nästan varja dag (förutom dagar där jag i badet en stor del av dagen) och träninspassen 3 gånger/veckan ska jag nu träna med hula hoop framför TVn varje kväll i ca. 20 minuter. Det ska ju förbränna en massa kalorier (ungefär 7 per minut) och tränar midjan.

    @"nytt försök": kanske en bra idé även för dig? Då träner du alla muskler rund midjan - magen, sidan, ryggen - samtidigt!


    Tack så mycket för tipset. Ska kolla in :)
  • Anonym (nytt försök)
    September1518 skrev 2021-07-12 16:18:39 följande:
    Ja visst är det så att när man väl ger efter är det nästintill omöjligt att skärpa sig igen. Då behövs en riktig omstart, som nu. Jättebra jobbat! Kul att det går åt rätt håll :D
    Tack :)
  • Anonym (nytt försök)
    September1518 skrev 2021-07-13 10:59:21 följande:

    Har inte kunnat hålla mig från att smygväga mig lite eftersom jag hade gått upp till 64,1 senast. Väldigt kul att se att sen invägning i fredags har jag legat stadigt mellan 63,8-63,9. Så har sjunkit tillbaka till målvikten haha hoppas det håller ett tag till. Vi får se på fredag!

    Hoppas det går bra för alla att hålla sig till sina planer i veckan! :D


    Bra jobbat!
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)