• Anonym (Stegr­äknare­n)
    Fri 2 Jul 2021 20:45
    12211 visningar
    429 svar
    429
    12211

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Jag hänger med lite till, men det får nog bli omstart på semestern om en vecka. 

    Jag har ju inte kunnat äta normalt alls efter corona men nu börjar det ge sig och det är så gott med mat som man inte har kunna äta på 9 månader...

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Fri 2 Jul 2021 21:03
    #39
    Anonym (59) skrev 2021-07-02 21:02:10 följande:

    Hakar på här med. Var med litegrann i förra tråden med. Började på 68 kg och ligger nu på 61,5 kg. Trots all mat och godis på midsommar gick jag ner, jag trodde jag skulle ha gått upp när jag ställde mig på vågen i veckan! Tacksam att jag inte gjorde det.

    Målet är 59 kg. Använder mig av Lifesum för att hålla koll på kalorierna in. Hoppas nå mitt mål inom 5 veckor, ca 0,5 kg i veckan.


    Wow, du har varit flitig!
  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Mon 12 Jul 2021 09:48
    #99

    Äntligen semester. Föll ihop och åt allt som inte sprang ifrån mig sista veckorna pga stress. Men nu har jag semester och piskan att i hälsodagboken står mina värden från förra året, och just nu är trenden sämre än då. Det duger ju inte? Flört

    Efter att ha tömt systemet från allt svullande står vågen på 65.5 kg idag och nu ska jag ut på promenad. Jag ser mycket broccoli, linser och melon i min framtid...

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Mon 12 Jul 2021 13:37

    11.5 km och en kaffe senare. Dags för en dusch och sen ett köpcentrarace för ytterligare några km.

    Men jag är nog lite störd, njuter både av att frossa hejdlöst ibland och att späka kroppen ibland. Och kroppen är rätt snäll och hänger med på det, än så länge.

    Fick också motivation igår när vi träffade släkten. Jag blir lite orolig för några av dem i 30-årsåldern, att de redan är så tunga. Det är inte så lätt att leva med många extra kilon, särskilt inte i den här värmen. Om jag själv väger lite till bara så får jag svamp på sommaren och sånt, och roligare kan man ju ha.

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Tue 13 Jul 2021 13:01

    Broccoli, färska hallon från trädgården och ett glas mjölk till lunch.
    Det är inget problem alls att äta lite medan det är varmt, det är kvällarna som är farliga! Tungan ute

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Tue 13 Jul 2021 16:57

    Jahapp, 10 000 steg för idag då. Och lite melon. 

    Ikväll blir det färsk rödspätta med potatis.

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Wed 14 Jul 2021 17:29
    Anonym (50) skrev 2021-07-14 15:35:10 följande:

    Här är motivationen jättelåg efter att bara ha gått ner 0.2kg förra veckan. De sista 1.5kg känns liksom extremt långt borta om det ska gå så här långsamt nu mot slutet så pratar vi ju om 7 veckor till och jag VILL INTE mer. Tycker bara jättesynd om mig själv haha.

    Min plan är ju att när jag har nått mitt mål (som jag som sagt är 1.5kg ifrån) så ska jag äta vad jag vill på helgen och fortsätta dieten under veckan. Men nu har jag semester nästa vecka och jag känner liksom att jag inte orkar mer : (


    Men är det inte bara vätska och månadscykel som spökar då? Ge inte upp, håll ut till semestern och ge dig själv en galen ätardag då bara?

    Idag har jag gjort en vanlig sommartrekk för mig, 20 km i värmen och sen en dubbel kaffe med mjölk på det (stället har ingen stor latte) och liten mängd salta nötter samt melon. Ikväll ska jag riskera mitt gynnsamma streak med tacos vilket innebär att vågen kommer att gå upp imorron men det får gå.

    Det räcker ju egentligen att äta en sockerbit mindre om dan än sitt behov för att gå ner, men de flesta är inte nöjda med den takten bara.
  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Fri 6 Aug 2021 17:16

    Gjort en vecka på jobbet. Misär.

    Måste jobba på måndag fast jag skulle ha semester nästa v. också. Misär.

    Längtar bara tills gymmet öppnar igen efter renovering 16 augusti så jag kan springa igen på mitt lilla hamsterband! Gråter

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Fri 6 Aug 2021 19:26
    Anonym (rita) skrev 2021-08-06 10:45:36 följande:

    Pratade med min dietist nyss. Vi snackade om det ena och det andra och så sa han att "du har ju gått ner i vikt ganska långsamt". Han menade såklart inget illa ("det betyder bara att dina förfäder var duktiga på att överleva utan mycket mat och det är ju en bra sak") men av någon anledning blev jag jätteledsen. Jag visste inte att min viktnedgång hittills räknas som långsam. Jag trodde att jag hade gjort ganska bra ifrån mig. Det kändes lite som att få underkänt på ett prov eller något. Så är det ju inte, jag är bara jättelöjlig just nu, men det är ändå så det känns.

    Så det blev lite deppigt. Nu är alltså långa lcd-perioden över och jag trodde jag skulle känna mig lite gladare än jag gör just nu. 


    Jag måste säga att din dietist är lite av ett pucko.

    Du har gått ner så fort som expertisen rekommenderar, mer än det riskerar bara att ställa till det på andra sätt och det är inte "långsamt". Men han kanske menade att det finns de som går ner fortare med den speciella diet du hållit bara?

    Var superstolt över det du har gjort, verkligen, och "känn in" hur maten nu behöver vara för att bevara detta fina resultat och stärka din hälsa.
  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Sat 7 Aug 2021 14:25
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-07 14:12:39 följande:

    Jag har varit så glad att jag kom under 80kg i tisdags, men nu är jag verkligen rädd inför nästa vägning imorgon. Jag åt såååå mycket denna veckan. I tisdags blev det en stor middag ... det är okej, för tisdag kväll är alltid den dag där tonåringen och jag äter en stor onyttig middag (typ pizza eller stort portioner hämtmat osv.). Men denna veckan bakade vi pizza i förrgår och då brukar jag äta jättemycket. Sedan blir det mycket kvar så det blev mer pizza igår och på kvällen blev det en påse chips. Jag var så sugen, jag kunde inte avstå Rynkar på näsan 
    Nu hoppas jag att mina två dagar där jag fastar (onsdag och idag) och min motion kan jämna ut det, man jag är väldig orolig. Jag vill vara över 80kg igen Gråter


    Men kan ni inte frysa resterna i lagom slices och äta en annan dag med sallad  istället? Det blir ju som du säger så mycket när man bakar och gör själv.

    En liten bit gott och en liten bit nyttigt ihop blir mer balanserat.

    Jag kan gå ner i vikt på att äta i princip allt utom "5p"- pannkakor, paj, pasta och pizza. Och "poklad"! Tungan ute
  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Sat 7 Aug 2021 15:29
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-07 14:39:48 följande:
    Visst KAN vi göra det. Vi KAN även göra mindre deg och därmed mindre pizza. Men VILL vi det? Nope Flört
    Visst, jag bara tycker att det hjälper mig att stoppa saker i frysen ibland och "glömma dem" ett tag.
  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Sun 8 Aug 2021 19:27

    Ny 2-milarunda idag, tre regnskurar på vägen men hann torka sista timmen för då var det sol.

    Firade med en Budapestbakelse, de är min svaghet. Tungan ute

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Mon 16 Aug 2021 18:31

    Jag tvingas konstatera att jag är heeeelt jäkla hopplös på att gå ner i vikt just nu.
    Jag har inte kunnat äta en massa saker på så länge, och nu kan jag. 

    Gör jag det då? Jaaa...SkämsSkämsSkäms

    Hur hittar man motivationen igen att bete sig som en vuxen?

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Wed 18 Aug 2021 19:40

    Gymmet har nu öppnat igen efter renovering. Så idag var jag där.

    Det var kaos i receptionen, incheckningssystemet låg nere.
    Jag hade fått med mig två vänsterlöpsockar, en fluga självdog på bänken bredvid mig medan jag bytte om. Fast jag har duschat idag.

    Löpbanden stod plötsligt och glodde in i en grå vägg istället för som innan ut över maskingolvet. Jag joggade en femma och dog bara tre gånger typ.

    Det var helt jämförbart med "masturbating with a cheese grinder- slightly amusing but mostly painful"... Men jag gjorde det!

    Och ja, jag jobbar med nästan enbart män om någon undrar. 

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Fri 20 Aug 2021 19:41

    Har nu lyckats ta tag i mitt ätande igen.

    Men ska på tjänsteresa från söndag-onsdag så det blir väl ett litet helsicke att hålla igen då när teststressen slår till och det inget finns nåt vettigt jag kan äta på frukosten.

    Ska ta med mig en påse cashew (får inte äta för många), gula tomater, och torra majskakor (får inte heller äta för många).

    Diet suger.

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Sat 21 Aug 2021 09:09
    Anonym (neråt!) skrev 2021-08-20 22:09:06 följande:
    Utmärkt! Det är så svårt när man är gravid, man kan aldrig vara säker om en viktuppgång hände pga bebisen eller fet.
    Anonym (Stegräknaren) skrev 2021-08-20 19:41:29 följande:

    Har nu lyckats ta tag i mitt ätande igen.

    Men ska på tjänsteresa från söndag-onsdag så det blir väl ett litet helsicke att hålla igen då när teststressen slår till och det inget finns nåt vettigt jag kan äta på frukosten.

    Ska ta med mig en påse cashew (får inte äta för många), gula tomater, och torra majskakor (får inte heller äta för många).

    Diet suger.


    Vad bra att du har kommit igång igen! Finns det ingen bra hotellfrukost? HAr du lite tid under dagarna att gå till affären och köpa något lite nyttigare, typ sallad?


    Jag kan bara äta begränsat pga massa allergier och covidkomplikation så min frukost består av hembakat bakpulverbröd och frysta blåbär. Ska ta med bröd till två dagar men tre håller det inte, bara smular sönder och blir ofräscht. Jag har det i frysen hemma och tar fram till varje frukost.

    Jag kan inte äta något av de fyra sädesslagen, inga färdiga köttpålägg pga tillsatser, ingen okänd ost som kan innehålla konserveringsämnen eller är för lagrad, bara begränsade mängder ägg (typ 0.25 ägg per dag), kan bara dricka kaffe var femte dag eller så, kan inte dricka citrusjuice och ingen fruktdryck med tillsatt citronsyra osv osv... Det är aningen krönglitt å va ja.

    Och jag är nästan beroende av mina blåbär nu för det är det enda roliga med att äta frukost, men det får väl gå.
  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Wed 25 Aug 2021 16:06

    Scandic var snälla så jag fick mina stackars blåbär till frukost, yey!

    Men nu vet man att man lever. Vi gjorde tre arbetsdagar på två så det blev inte mycket vilat men inte mycket ätet heller. 15 000 steg om dagen i lånade stålhättor på betonggolv och resten av tiden bara stå rätt upp och ner i 12 timmar+  så är man rätt knäckt, i min ålder.

    I måndags bestod min middag av nödcashewnötter och en liter mjölk för matställena hade stängt köket när vi trillade ut från kateterfabriken kl 21.

    Igår hittade jag den enda veganrätten på en pub, som jag kunde äta, så det vart mager föda då med. 

    Var hemma kl 15 så kompar resten av dagen idag fast jag borde wrappa alltihop och skicka en film och ett klagomål till en underleverantör. Orkar bara inte.
    Ska tamejtusan ut och gå en runda istället, för det är kalasväder här.

    Ska bli spännande att se vad vågen säger imorron!

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Fri 27 Aug 2021 18:24

    Haha, jag säckade ihop igår em, fick gå hem och sova pga början av veckan.  Tant börjar bli gammal! Fast jag misstänker att det var efterdyningen av skum mat på resan, fick ju först öka medicinering och sen dra ner igen.

    Men nu har jag ätit lagom mycket hela veckan och varit på gymmet nyss så det känns heeelt okej inför helgen. 

    Ack så underbart att ha tränat en fredagkväll, när man knappt orkade.
    Men det känns ju så förbannat bra efteråt! Skål

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Mon 30 Aug 2021 17:49

    Gymmet igen igår, 7.5 km på hamsterbandet.

    Var så illa tvungen trots träningskänningar kvar från i fredags, för ikväll har jag annat. Man kämpar...

  • Anonym (Stegr­äknare­n)
    Fri 24 Sep 2021 20:05

    Hrmph...har både tagit tillbaka kontrollen, tappat den igen under PMS-dagarna och sen dessutom stukat foten förra helgen. Rejält.

    Så nu lär det inte bli nåt springa på ett tag.

    Jaja, jag firade det med broccoli och sallad till lunch idag. Obestämd

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)