Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    depression/minnesproblematik

    Hej! Din uppväxt låter mycket traumatisk och jobbig. Beklagar verkligen.

    Båda mina föräldrar har gått bort, pappa när jag var 7 och mamma efter jag fyllde 20, och mycket traumatiska händelser däremellan. Är 28 idag. När min mamma gick bort rann det över, kan man säga. Fick mycket mediciner, men som för dig så fick jag i övrigt ingen hjälp med terapi. Jag började tappa minnet något år efter mammas bortgång. Trodde det berodde på medicinerna, kombinerade en del antidepp. Men läkaren trodde inte det hade med dem att göra. Jag kom inte ihåg vad jag gjorde dagen innan, eller veckan innan. Allt var bara som lera i huvudet när det gällde mitt minne. Det är fortfarande inte helt bra men klart bättre än för några år sedan.

    Jag har pratat med läkare om det och de tror att jag har haft fullt upp att bearbeta allt jag varit med om, trauman osv, så minnesbiten fallit bort. Hjärnan har inte orkat.

    Det kan ju ha med din medicin att göra, men tycker inte det känns konstigt om det bara är så att din hjärna har stängt av för att orka med andra bitar än just minnesbiten.

    Lite rörigt meddelande det här men jag hoppas du förstår hur jag menar :)

    Jag hoppas du kan få hjälp genom terapi för det låter det verkligen som att du skulle behöva. Det har jag försökt få i flera år men där jag bor verkar det vara väldigt svårt att få samtalskontakt via psykiatrin.

    Men tror absolut att ditt minne blir bättre med tiden, och fortare bättre genom hjälp med terapi. Ta hand om dig!

Svar på tråden depression/minnesproblematik