• Anonym (Ann)
    Fri 2 Jul 2021 19:58
    4154 visningar
    111 svar
    111
    4154

    7 årig dotter förstör familjen

    Konsekvensker kan man inte ge. Konsekvenser är något som uppstår natrligt. Då menar straff! HElt förkastligt, inte undra på att hon blir mer jobbig.

  • Anonym (Ann)
    Fri 2 Jul 2021 22:44
    #19
    -1
    Anonym (Mamma) skrev 2021-07-02 21:19:17 följande:

    Hon måste få ett eget rum!! Hon kan inte dela med brorsan när hon är så stor! I värsta fall får ni föräldrar sova i vardagsrummet, nöden har ingen lag. Och 3-åringen kan sova hos er.

    Och sen undrar jag över om ni verkligen sätter gränser och håller på dem? Hur mycket hon än tjatar och skriker? Tar ni bort henne ur rummet om hon skriker och blir otrevlig? Nolltolerans mot sånt.

    Du skrev förut: "Om du inte slutar skrika går vi in", varför ska ni alla gå in? Ni ska inte straffas för att hon inte kan bete sig! HON får gå in! Resten kan vara kvar ute och roa sig.


    Varför ska hon straffas föratt hon inte KAN bete sig? Om hon slåss får de andra backa undan och vänta tills hon lugnar ner sig. Sedan lugnt fråga vad det som gjorde henne arg. Försöka lära henne strategier och förebygga att det händer igen. 


    Ditt försklag kommer bar att göra att situationen esklaerar. Det fattar vem som helst som har erfarenhet av barn - om man tänker efter.

  • Anonym (Ann)
    Fri 2 Jul 2021 22:57
    #21
    Anonym skrev 2021-07-02 22:47:35 följande:
    Hon MÅSTE lära sig att bete sig. Det kommer hon aldrig att göra om man tassar på tå och jamsar med.

    Och jag har erfarenhet av barn, med råge.

    Det handlar inte om att tassa på tå. Det leder ingen vart att bli arg på barn, de lär sig INGET av det Tvärtom det blir bara ännu värre utbrott. Jag vet av erfarenhet.


     

  • Anonym (Ann)
    Fri 2 Jul 2021 23:00
    #23
    Anonym skrev 2021-07-02 22:47:35 följande:
    Hon MÅSTE lära sig att bete sig. Det kommer hon aldrig att göra om man tassar på tå och jamsar med.

    Och jag har erfarenhet av barn, med råge.
    När barn får utbrott beror det på att kraven och stressen är högre än vad de mäktar med. Det förstår tom min åttaåring.
  • Anonym (Ann)
    Fri 2 Jul 2021 23:02
    #25
    Anonym skrev 2021-07-02 22:58:41 följande:
    Då är ju frågan vems erfarenhet som väger tyngst.
    Skulle tippa på min.
    Du får ursäkta. Din taktik är dömd att misslyckas.
    Tvärtom. Det är vad barnpsykologer och BUP rekomnderar. 
  • Anonym (Ann)
    Fri 2 Jul 2021 23:42
    #35
    Anonym skrev 2021-07-02 23:14:10 följande:
    Nej, men att jamsa kommer bara att reslutera i en än värre tonåring och senare en vuxen som inte klarar att anpassa sig till verkligheten.

    Mitt barn vill samarbeta och göra rätt-. Är noga med göra rätt för sig- Ljuga och fuska är inte hennes grej tex. 


    Men är jag stressad eller irriterad blir det lätt att hon får mindre utbrott. Då är det bara att backa och inse att kraven blev för höga.


    Under en tid var det skrikutbrott varje dag efter skolan.   MIddagen blev försenad för det tog timmar att få henne lugn. Efter kontakt med BUP så hade vi möte med skolan om att de måste minska stressen och kraven och hjälpa till att hålla ordning på hennes saker mm.. Och det gav resultat! Även om det fortfarande kan bli mindre utbrott efter skolan.


    Nu är vi lediga och det är så lugnt och skönt, bara jag ligger steget före och inte ställer för höga krav. En ledig dag kan hon hänga upp jackan själv tex. Efter en skoldag är det ett för högt krav.


    Det handlar inte om att aldrig säga nej. Jag säger  inte ja till allt hon vill, men jag säger nej och tar mig tid och bekräftar käslorna.


    PUB bekräftar att mitt förhållningsätt är det rätta. 

  • Anonym (Ann)
    Sat 3 Jul 2021 08:53
    #56
    Anonym (Siv) skrev 2021-07-03 07:46:46 följande:

    Haha. Håller nog med lite här faktiskt. Lite som dagens "önskekost" åt vissa....förr fick alla samma o åt. Eller inte åt o gick hungrig. Simple as that.


    Eller så dog barn med svår arfid i tidig ålder så att du slapp se dem.

    Det heter inte önskenost utan behovskost och är nödvändig för att klara skolgången. Många barn krashar ju totalt när de kommer hem från skolan. Pga av alla ouppnåeliga krav. Hur tror du att blir om de dessutom skå vara utan mat hela dagarna? Det kan vara droppen som gör att de blir hemmasittare

    Min dotter kunde inte öta alls nör hon började försjolan. Åt enbart små smakportioner av viss ljus mat. Mörk mat kräktes hon om det stäldes framför henne. Levde på närinsdryck i flera år.

    Liten och späd var hon redan, Med din metod hade hon inte levt idag
  • Anonym (Ann)
    Sat 3 Jul 2021 16:44
    #85
    Anonym (Flerbarnsförälder) skrev 2021-07-03 11:41:42 följande:

    Den här sjuåringen är otrevlig och våldsam både hemma och i skolan. Har inte skolan reagerat med misstanke om diagnos ligger nog problemet på ett annat plan. Vore jag förälder skulle jag under period bearbeta barnet med uppfostran och samtidigt ha hårdhandskarna liggande i närheten. Beröm för gott uppförande, konsekvenser för dåligt. Inget slirande eller tvekande, det förstör omedelbart.

    Otrevlig mot storebror? Stanna hemma med ena familjen medan de andra åker och badar. Skriker, svär och härjar mot förälder? Får sitta vid köksbordet med händerna på bordet under bevakning tills hon medger sitt otrevliga uppträdande. Osv osv  Ja, det är hårdhandskar enligt de som förespråkar lågaffektivt bemötande. Det bemötandet är kanske det enda som funkar när man har med svårt npf-störda personer att göra. För ett sjuårigt drama queen är det något helt annat som funkar. På den gamla onda tiden var en präktig örfil en markering som satte omedelbart stopp för vedervärdigt barnbeteende. Det ska vi inte ha tillbaka, men lik förbaskat måste en annan typ av straff svida till.


    Fy f*an. Orosaanmälan direkt för en sån som dig.


     


    Sitta med händerna på bordet? Är du på riktigt? Om barnet vägrar och istället försöker skada sig själv? Skriker att hen hatar sig själv och inte vill leva.  Skriker så i timmar till hen tuppar av.  Hur hanterar du det? Straffa ännu mer?


     

  • Anonym (Ann)
    Sat 3 Jul 2021 17:13
    #88
    Ginsinggeng skrev 2021-07-03 17:05:42 följande:

    Avleder . Snälla nån sljuta dalta. Bråkar man blir man av med allt . Inga leksaker ingen tv och man får vackert sitta på sitt rm och stirra in i väggen tills man blir snäll

    Att ursäkta med mass utredningar och annat trams hjälper inte. Ungen behöver kosekvenser


    Om barnet aldrigi blir "snäll" då? Om barnet bara blir självdestruktiv av straff. Bara önskar att få dö.


     

  • Anonym (Ann)
    Sat 3 Jul 2021 19:02
    #96
    Ginsinggeng skrev 2021-07-03 17:25:21 följande:
    Ungen gör ju det för hon har märkt att du ger mamma efter och jag får som jag vill. Uppfostra ungen och sluta vara så lätt manipulerad

    Vad är det jag ger efter och vad är det hon vad är det hon får som hon vill ha?

    Att inte pressa och stressa ett barn är det att ge efter? Att skolan anpassar så hon inte krashar när dagen är slut? Att själv vara lugn och ligga steget före?


    Hon vinner absolut inget på ett utbrott. blir ju bara utmattad av att skrika. Skulle du locka med något roligt i den stunden så är hon inte heller mottaglig, Hon har efteråt sagt att när hon har sagt att hon vill dö så har hon velat det just då, för hon allt är så jobbigt och hon  tycker att hon är dålig. 

Svar på tråden 7 årig dotter förstör familjen