• Anonym (k)
    Sun 4 Jul 2021 11:08
    983 visningar
    18 svar
    18
    983

    Skriver ni om era barns diagnoser?

    Att skriva om barnens könsdysfori, självmordstankar är givetvis kränkande hur fint man än skrivet. Men bara för att det står på FB betyder inte att hela vänlistan kan se. Funktionen där man begränsar vem som ska se funkar bra.


    Men skriv anonymt eller som personen en bit upp i tråden som skriver så få detaljer som möjligt i slutna grupper och sedan raderar. Vissa 14åringar är väldigt öppna med sin diagnos och då får man moderera men ändå tillåta att det delas och då är det ju ok som förälder att skriva några inlägg som ungdomen godkänner.

  • Anonym (k)
    Sun 4 Jul 2021 14:03
    #16
    Anonym (TS) skrev 2021-07-04 13:25:22 följande:
    Jo, det är klart att man kan begränsa, men vad är då poängen med att lägga ut inlägg för att synliggöra och öka acceptans om man bara skriver för närmsta familj och vänner? De borde ju veta om situationen. Och man ser ju folk som svarar på andras inlägg och berättar om sina barn, och då har man ju rätt dålig koll på spridningen.

    Även om de är närstående så behöver de inte ha koll på vad diagnoserna innebär. Vissa behöver mycket förklaring :P Nämen det är inte optimalt alls.


    Jag har NPF men där fick jag diagnos som vuxen och föräldrarna är inte involverade så denna situation är inte riktigt för mig. Men jag har en annan diagnos där jag ser detta som ett stort problem ( kan inte ge problem med framtida jobb på samma sätt som en offentlig NPF men kan förstöra det rejält socialt om folk vet) när mammor håller på att dela med allt möjligt. Utan att kolla om de skriver i en mer offentlig grupp eller en stängd. Eller... postar extremt många bilder från när en 12åring låg inne för operation. "Vi har inget att dölja". Nej, men man vill ju inte alltid att saker ska finnas kvar ändå...

Svar på tråden Skriver ni om era barns diagnoser?