Inlägg från: Anonym (oooo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (oooo)

    Skriver ni om era barns diagnoser?

    Mina barn är numera vuxna och det har hänt att jag skrivit något mycket kortfattat utan att nämna namn (alla fattar förstås att det är något av mina barn), men tex att den ena började på folkhögskola (underförstått för att det inte fungerade på gymnasiet) på min facebooksida. Den sortens saker har jag skrivit, mer som en positiv sak att ungdomen lyckats ta sig ett steg vidare i livet. 

    Jag är med i en del slutna grupper på Facebook på temat NPF/problematisk skolfrånvaro/särbegåvning, och där är man ju inte anonym i själva gruppen, även om inga andra kan se gruppen. Där försöker jag mest svara på frågor från föräldrar som har yngre barn och som är i den där jobbiga tidiga fasen när hela ens liv ställs på ände när man inser att barnet har svårigheter som man kanske inte vara beredd på. Vi har kommit igenom hela det och jag kan bidra med hur vi gjorde och hur det faktiskt är så mycket bättre idag, att tonåren var jobbigaste perioden både för ungdomen och oss föräldrar tex. 

    Jag har sett att det finns en del bloggar där föräldrar skriver om tex NPF, svårigheter i vardagen och så är det fullt med foton på barnet i fråga också. Där måste (hoppas jag) föräldrarna ha noga tänkt innan de startade. 

Svar på tråden Skriver ni om era barns diagnoser?