Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Hej!


    Är 36 och försöker få till ett syskon till vårt troll. Har försökt sedan i augusti/ september förra året så allt börjar kännas rätt hopplöst nu. Varit gravid 2 gånger under tiden med 1 tidigt mf och ett sent avbrytande pga grava missbildnigar. så har trots allt varit gravid i nästan 6 månader under året men vad hjälper det när man är tillbaka på noll igen? 


    Förlåt för negativ energi :( Men hade så hoppats på att det skulle ha tagit sig denna månaden så kom mensen och då blir jag alltid extra ledsen och ser det mesta i svart. Bim 30/7.

  • Anonym (Babymakeing)
    Rårakan skrev 2021-07-07 16:30:36 följande:
    Känner igen mig i det du skriver om att vara tillbaka på ruta 1. Av den totala tiden vi försökt bli med barn har jag varit gravid typ hälften. Fick mf i v 13 och det var en chock. Man tror ju att det ska vara lite safe då. Hade sett hjärtat slå i v 8. Men men?

    Tror vi kan ta lite negativ energi, är säkert fler som känner igen sig. Min upplevelse efter missfallet är att det är väldigt tyst runtomkring, dvs få som frågar hur det är eller hör av sig, så då kan ju det vara skönt att få skriva hur man känner här på FL.

    Ja det är riktigt tufft när man fått upp förhoppningen. När och om så kommer jag nog gå som på nålar fram tills minst v 12-13 när jag varit på kub. Det va då avvikelsen, som de så fint kallade det, upptäcktes. sen tog det till v 17 innan vi hade tillräckligt med information för att kunna fatta ett beslut och en dryg vecka senare kom han till världen.


    Tack för stöttning <3 


    Ja det är det. I början hade jag många som ville veta hur det va med mig och fanns där men då va jag inte redo att prata om det muntligt bara i skrift. Nu när jag känner mig redo att prata om det så känns det som att folk bara vrider på sig och tycker det är jobbigt när jag nämner honom. 


    Och ja precis samma med mf, det är först när jag själv tagit upp det eller hur vi kämpade med att få nummer ett som folk öppnar sig och berättar om sina egna resor. Man går där och är lite avundsjuk när det känns som alla andra lyckas så lätt och sen visar det sig att de kanske haft liknande, eller kanske till och med tuffare resa än man själv. 

  • Anonym (Babymakeing)
    ZTE skrev 2021-07-14 15:31:13 följande:

    Hej!

    Har inte skrivit på länge men har varit lite upp och ner i livet men börjar bli bättre och snart är det semester och med det vill jag berätta att jag plussade idag för några timmar sedan :D

    Har testat med rfsu stickor som visade svaga streck så vågade inte tro på det förrän jag tog ett test från CB som visade ett tydligt + direkt :) så nu jagar jag en bra gravid app, någon som har tips på en bra?

    Håller tummar o tår för er som kämpar, ge inte upp hoppet <3


    Jag gillar Preglife :) men Preggers också för att den jämför med frukter varje vecka (dock lite märkliga jämförelser emellanåt).


    Stort Grattis! =D

  • Anonym (Babymakeing)

    Haf haft full sjuksktuga i över en vecka. Först hade trollet hög feber, sen va det sambons tur att bli sängliggande och nu har jag tagit över stafettpinnen. Skönt att vi är sjuka i omgångar iaf så det finns en vuxen med tillräcklig ork att hålla ett öga på vår lilla nattsuddare. 


    Vet att det kom nån fråga i början om hur gammal ens partner va, min är 39. 


    Fick blinkande gubbe på cb äl-test idag. Ska testa ikväll igen så får vi se när den ger fast sken. Gissar att jag kommer ha själva ägglossningen till helgen. Håller tummrna bara att vi båda är såpass friska att vi pallar med tillverkningsprocessen då. 

  • Anonym (Babymakeing)
    mamma8212 skrev 2021-07-19 07:41:08 följande:

    Idag fick jag positivt äl-test, nån dag tidigare än jag brukar. Undrar om det beror inositol som jag provar denna månaden? Haft äl-flytning i förrgår och dagen innan det, lite öm i magen igår och även idag. Så jag hoppas ägget släpper nu..


     Hoppas =) Jag fick äntligen positivt igår kväll på äl men sambon jobbade igår kväll och dottern vaknade tidigt i morse. Håller tummarna att det inte är försent ikväll. Hoppas vi får plus snart! :)
  • Anonym (Babymakeing)
    mamma8212 skrev 2021-07-26 09:34:12 följande:

    Någon mer som väntat på bim? Positivt äl test för en veckan sen.. tredje försöket nu, vågar inte hoppas något.


    Ja, 30/1 så det börjar närma sig men känns som en evighet bort. Jag hoppas så att det tog sig denna gången. 
  • Anonym (Babymakeing)
    Daisy83 skrev 2021-07-19 20:14:25 följande:

    Jag och min kille har just börjat försöka få barn. Jag hade ägglossning för exakt två veckor sedan (tempar och tog ägglossningstest). Min mens har ännu inte kommit.. har pcos ska tilläggas? tagit graviditetstest men fått negativt.. men fattar inte riktigt vad som händer, men är ju bara att vänta. Någon mer med erfarenhet kring detta? När plussade ni?


    Har inte pcos men hänt att jag inte plussat förräns flera dagar efter bim. Du kanske har längre lutealfas än du trott också så då dröjer ju mensen också.

    Hur har det gått sen den 19?
  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2021-08-16 22:15:43 följande:

    Men va kul, stort grattis!! :)

    Jag fick mens idag, två dagar för tidigt. Kan man få mer pms med åren? Aldrig känt såhär mycket och långt innan mens.


    Inte omöjligt? Själv har jag fått mer och mer pms för varje graviditet.
  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2021-08-16 23:11:44 följande:

    Ok. Jag har aldrig haft särskilt mycket varken före eller efter jag födde barn. Kanske va nåt knas denna månad bara, haha!


    Lyxigt ändå :) hoppas att det va en tillfällighet att det blev så nu då.

    Innan första graviditeten hade jag knappt ingen pms alls. Blev lite när mensen kom igång igen, fick ett mf i v 6 och sen en förlossning i v 18 och efter den sista så får jag samma symptom varje månad som jag bara hade vid graviditet förut. Hoppas verkligen att det tar sig snart så man blir av med mensen ett tag igen.
  • Anonym (Babymakeing)
    Pandy13 skrev 2021-08-17 00:26:28 följande:

    Ja, jag brukar känna av ägglossning mer än mens, haha. Sitter och hoppas på att det är en kraftig nidblödning och att jag plussar sent (testade negativt idag). Hjärnan vill verkligen inte släppa tanken på en graviditet :/ Efter alla symtom trodde jag verkligen att jag kunde vara gravid.

    Men fy vad jobbigt :( Hoppas verkligen det tar sig för dig snart och att det går vägen! Är risken för missfall större när man är lite äldre eller är den alltid den samma?


    Tänkte samma själv nu vid senaste mensen. Tog sista gravtestet samma dag som jag började få stegring på ältesterna. Mensen va sen och varade bara i två dagar. Tror det kan ha berott på vaccinationen.

    Men håller tummarna att det ändå är positivt för dig nu. Har mensen fortsatt?

    Risken för mf är ju alltid rätt stor men äggen blir ju inte yngre så åldern kan säkert påverka. Förlossningen i v 18 va för att han hade fått en allvarlig missbildning som drabbar 1/300 000 så det va ren otur. Inget som är ärftligt utan beror på att något gått snett vid celldelningen några veckor in. Medan mitt mf i v 6 vet jag inte vad det berodde på.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida