• mamma8212

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag har tre barn sen innan, försöker få ett fjärde. Fyller 39 i år, min minsta blir snart 4. Är inne på tredje försöket med bim i augusti :) Jag fick komplikationer vid min senaste förlossning som kan göra att det är svårare denna gången.. Innan har jag blivit gravid väldigt lätt.

    Vore kul om vi var fler!

  • Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida
  • mamma8212
    ZTE skrev 2021-07-07 08:28:30 följande:

    Hej!

    Jag är 35 o vill gärna ha ett tredje barn.

    Jag o min sambo är inne på femte försöket att bli med barn. Har också haft lätt att bli gravid med mina andra två men känns som att det kommer ta tid för en tredje!

    Jag hade äl den 2/7 så väntar ivrigt på att få testa men vill inte testa för tidigt denna gången.

    Hur länge har ni försökt bli gravida?


    Det blir tredje riktiga försöket denna månaden, fick precis mens. :) Så jag har bim i början av augusti nästa gång!
  • mamma8212
    ZTE skrev 2021-07-07 13:16:51 följande:

    Håller tummarna att det snart tar för er :)

    Hade du några gravtecken de sista graviditeterna?

    Jag har aldrig haft några tecken utan alltid utebliven mens men denna gången känner man riktigt efter om det skulle kunna vara en liten i magen.

    Väntan är så dryg innan man kan ta gravtest.

    Får jag fråga hur gamla dina barn är?

    Mina är 13 o 5.


    Nej, inga symtom alls. Så jag har aldrig känt på mig att jag är gravid, jag har bara testat på bim :) Mina stora är 11 (tvillingar) och lillebror fyller snart 4. Alla blev till på andra försöket, så tankarna kommer ju att ngt är fel nu.. fast jag vet att tre ggr egentligen inte är nånting. Men jag blir stressad.
  • mamma8212
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-07-07 14:38:00 följande:

    Hej!

    Är 36 och försöker få till ett syskon till vårt troll. Har försökt sedan i augusti/ september förra året så allt börjar kännas rätt hopplöst nu. Varit gravid 2 gånger under tiden med 1 tidigt mf och ett sent avbrytande pga grava missbildnigar. så har trots allt varit gravid i nästan 6 månader under året men vad hjälper det när man är tillbaka på noll igen? 

    Förlåt för negativ energi :( Men hade så hoppats på att det skulle ha tagit sig denna månaden så kom mensen och då blir jag alltid extra ledsen och ser det mesta i svart. Bim 30/7.


    Åh så jobbigt, du har all rätt att känna dig och vara negativ.

    Ibland måste man få vara det. Jag blir nedslagen efter två minus på stickan.. Men känns verkligen som att inte kommer hända ngt denna gången.
  • mamma8212

    Vi är jämngamla min man och jag, fyller 39 detta året.

    Jag har börjat med inositol denna cykeln, har läst en del om att det ska gynna ägglossningen. Just nu gör jag typ allt för att det ska ta sig, haha..

  • mamma8212
    Anonym (Louise) skrev 2021-07-09 22:12:01 följande:

    Vad spännande! Har tänkt testa inositol och köpte min första burk idag. Berätta gärna hur det går!


    Ja! Det kan ju inte göra någon skada av jag har läst, börjar med två kapslar om dagen denna månaden (1000mg), och tänkte öka till nästa om det inte tar sig :)

    Vad har dom sagt om dina äggstockar? Hur gammal är du?
  • mamma8212
    Mini700 skrev 2021-07-10 16:19:20 följande:

    Klokt! Jag tänkte också dubbla dosen, testa och se..

    Jag är 39.

    Gyn såg några folliklar, men de var små :(

    Eg är jag redan utdömd... mitt FSH ligger på över 60 och gyn sa att jag har hamnat i klimakteriet :(

    Kört alltså... Men hälsan kan man alltid försöka att kämpa med


    Har ni försökt länge? Eller när sökte ni hjälp? Jag fyller också 39 om några månader och är rädd att jag går åt samma håll..
  • mamma8212
    Mini700 skrev 2021-07-11 09:34:45 följande:

    Vi har inte försökt så länge egentligen.. Men jag tyckte att det var läge att kolla nu när min mens hade uteblivit ett bra tag..

    Hur länge har ni försökt? Har du genomgått UL och blodprover?


    Nej, detta blir tredje månaden vi försöker. Jag har regelbunden mens och jag får utslag på äl-tester. Men jag känner inte mina äl lika tydligt längre, förra månaden ingenting.. Så jag är rädd att jag inte har ägglossning trots positivt test. Ska ge det någon månad eller två till innan jag söker hjälp för att kolla upp mig.
  • mamma8212
    lottizm skrev 2021-07-11 13:12:38 följande:

    Jag har tvärtom, jättetydliga känningar men får inga positiva tester :( vi har försökt ett tag nu så imorgon ska jag lämna blodprov för att kolla amh och progesteron, blir nervös väntan på svaren.


    Oj, så olika det kan vara. Så du vet inte om du har äl? Dom säger ju att man inte behöver få positiva test, har man flytningar osv så ska det vara ett tecken..
  • mamma8212
    ZTE skrev 2021-07-14 15:31:13 följande:

    Hej!

    Har inte skrivit på länge men har varit lite upp och ner i livet men börjar bli bättre och snart är det semester och med det vill jag berätta att jag plussade idag för några timmar sedan :D

    Har testat med rfsu stickor som visade svaga streck så vågade inte tro på det förrän jag tog ett test från CB som visade ett tydligt + direkt :) så nu jagar jag en bra gravid app, någon som har tips på en bra?

    Håller tummar o tår för er som kämpar, ge inte upp hoppet <3


    Åh grattis! :) Har inget tips, minns inte vad jag använde senast men det är ju 4 år sen så det lär har kommit många fler, haha.
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida