Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Återfall I spelmissbruk, sambon lämnar mig

    Min man är spelmissbrukare. Jag förstod inte hur illa det var förrän banken ringde mig och berättade att pengarna var slut, jag visste inte ens att han spelade på nätterna. Casinospel var inget som jag ens reflekterat över innan det drabbade mig och mina barn, nu vet jag mer...

    Vi hade fått låna pengar till husrenovering, 400 000 som fanns att tillgå, där man bara betalar ränta för det man lånar, därför hade jag ingen koll på att det försvann pengar, efteråt kom det fram att han också tagit ett extralån på 40 000.

    Nu, 7-8 senare känner jag mig skapligt lugn, jag tittar inte längre varje morgon på bankkontot. Maken har anmält sig till spelstopp så fort det gick att göra, han berättade för sin familj vad han gjort och vi pratar om det ganska ofta men det har satt otroliga spår på mig. Jag är inte säker på att jag skulle stanna om han sjönk ner i träsket igen eftersom det drabbar resten av familjen så otroligt mycket.

    Jag valde att stanna då, barnen var små och han var helt knäckt och skamfylld, det framgick verkligen att det är en sjukdom. Han agerade helt som jag ville, totalt gemensam ekonomi och öppenhet men oron och magonda fanns i många år, han fick också några smååterfall (detta var innan spelstopp fanns) som gjorde att jag blev galen.

    Jag tycker din fru gör rätt. Du har inte förstått vidden av ditt missbruk och har uppenbarligen inte fått rätt hjälp att bli frisk, nu kanske det är motivation nog att ta tag i allt.

Svar på tråden Återfall I spelmissbruk, sambon lämnar mig