Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Äggröra som på hotell? Hjälp?

    Sön 11 jul 13:48 Läst 36 gånger Totalt 7 svar
    Sön 11 jul 13:48

    Alltså åh åt en så god äggröra på ett hotell, så gott och smakade typ bara grädde? Knappt ägg? Så god och krämig var den. Inte mycket peppar, inte mycket salt.

    Hur görs ens dessa?? Inte heller torr.. har ni recept förslag?

  • Anonym (Mums)
    Visa endast
    Sön 11 jul 13:55 #1

    Jag brukar blanda i grädde i äggröran, då blir den riktigt god och krämig.

  • Anonym (F)
    Visa endast
    Sön 11 jul 16:38 #2

    Grädde är tricket.

  • Sön 11 jul 21:14 #3

    Grädde. Mycket grädde. Äkta, inte någon lättvariant. Minst 40%. Typ 2 msk per ägg. Och låg temp på stekpannan och fortfarande nästan rinniga när de är klara.


    -Are you the prey? -No, we are the hunters!
  • Anonym (Också nyfike­n)
    Visa endast
    Sön 11 jul 21:22 #4
    Aniiee skrev 2021-07-11 21:14:00 följande:

    Grädde. Mycket grädde. Äkta, inte någon lättvariant. Minst 40%. Typ 2 msk per ägg. Och låg temp på stekpannan och fortfarande nästan rinniga när de är klara.


    Bra tips :) tack. Gillar när det är exakt haha. Men behövs det verkligen inte mer än 2 msk per ägg?
  • Anonym (Gordo­n)
    Visa endast
    Sön 11 jul 21:22 #5

    Jag brukar göra Gordon Ramseys äggröra och den är gudomligt god.

    Den innehåller inte grädde men smör och creme fraishe istället. Finns en video på hur man gör den på Youtube. Jag har aldrig ätit en så god äggröra innan. Den slår till och med hotellröror.

  • Sön 11 jul 21:34 #6
    Anonym (Också nyfiken) skrev 2021-07-11 21:22:35 följande:
    Bra tips :) tack. Gillar när det är exakt haha. Men behövs det verkligen inte mer än 2 msk per ägg?
    Nej, det behövs inte mer, men mest för att jag glömde en ingrediens.... smör. massor med smör. 15-20 gram per ägg massor med smör. Men det smöret ligger liksom redan i stekpannan så jag tänkte inte på att ta med den.

    Två matskedar per ägg, förresten, det är mer än en halv deciliter på två ägg.
    -Are you the prey? -No, we are the hunters!
  • Anonym (Också nyfike­n)
    Visa endast
    Mån 12 jul 04:11 #7
    Aniiee skrev 2021-07-11 21:34:11 följande:

    Nej, det behövs inte mer, men mest för att jag glömde en ingrediens.... smör. massor med smör. 15-20 gram per ägg massor med smör. Men det smöret ligger liksom redan i stekpannan så jag tänkte inte på att ta med den.

    Två matskedar per ägg, förresten, det är mer än en halv deciliter på två ägg.


    Okej tack för svar :) ska prova ikväll
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll