• Anonym (B)

    Hur lever ni som är färdig vaccinerade!

    Jadu. Jag och mina kollegor får inte arbeta på kontoret, trots att vi alla är vaccinerade sedan länge. Samtidigt är det helt okej för ovaccinerade att ha hemma fester. Helt sjukt är det.

  • Anonym (B)
    Anonym (Enkelt) skrev 2021-07-12 11:50:30 följande:

    Vaccinerad eller inte så gäller SAMMA regler och restriktioner fortfarande! Skillnaden är att man minskar risken för att bli allvarligt sjuk om man blir smittad.


    Man minskar även risken att bli lindrigt sjuk.. Och det skyddar väldigt bra mot allvarlig sjukdom, inte bara minskar risken. 
  • Anonym (B)
    Anonym (Enkelt) skrev 2021-07-12 12:04:28 följande:
    Du missade poängen.
    Det är dock så att många blir sjuka psykiskt av isoleringen. Och nu är smittspridningen mkt låg, och väldigt många är vaccinerade. Så det finns en gräns mellan skada och nytta, och den har passerat.
  • Anonym (B)
    Anonym (Enkelt) skrev 2021-07-12 12:09:45 följande:
    Så det är upp till var och en att bryta mot rekommendationerna om man känner att man tröttnat på isoleringen...? Inte konstigt att vi har en pandemi som fortfarande härjar i landet, och den kommer hålla i sig med det tänkandet!
    Jag tänker dock på de som inte FÅR gå till sin arbetsplats. Och inte har någon familj eller vänner. De som tex har autism eller andra sociala svårigheter. Det finns väldigt många som har arbetsplatsen som sin enda sociala plats.
  • Anonym (B)
    njae87 skrev 2021-07-12 12:45:10 följande:
    Många har varit sjuka av olika skäl innan corona, det är inget skäl till att bryta mot regler eller rekommendationer. (ser inte heller att många som nu ylar om det brydde sig innan corona över alla som mådde dåligt eller som varit isolerade tidigare av olika skäl, det är först när dom själva drabbats som man använder det som svepskäl)

    Att man mår dåligt är inget godtagbart skäl för att utsätta andra för potentiell livsfara och det finns inte heller undantag utan alla bör följa rekommendationerna
    Det finns folk som alltid är isolerade, det enda de hade var sitt jobb. Nu får de inte ens gå dit. De bryter inga restriktioner. De lider. De har sociala svårigheter som tex autism. Tänk steget längre.
  • Anonym (B)
    Anonym (-----) skrev 2021-07-12 13:03:09 följande:
    Dom får följa rekommendationer och regler som andra, jobbigt för individen jag men om alla ska ha individuella regler fungerar det såklart inte. Vi är i en pandemi, skitjobbigt ja och jobbigare för en del men det förändrar inte faktum, vi har ju rekommendationer av en anledning.
    Jobbigt om de tar livet av sig. Då blir det mkt fler dödsfall. Liv och hälsa ska prioriteras oavsett sjukdom, så är det inte nu.
Svar på tråden Hur lever ni som är färdig vaccinerade!