Svar på tråden Ingen hjälp av soc nekad ersättning m.m.
 • Ons 14 jul 2021 08:09
  498 visningar
  27 svar
  Inlägg från Mandel Visa alla inlägg
  27
  498

  Ingen hjälp av soc nekad ersättning m.m.

  Tom Araya skrev 2021-07-13 23:25:18 följande:
  De kan aldrig neka till mat och hyra. Däremot kan han inte få fullt försörjningsstöd utan att uppfylla villkoren.

  Det gör de.
  Gör man inte allt man kan för att klara sin egen försörjning, så får man inget bidrag.
  En kollega har en sådan parasit boende hos sig. Fråga mig inte varför han inte slänger ut honom, men det är något sentimentalt knasigt förvridet gammalt känsloband. Den killen blev utkastad från arbetsförmedlingen/a-kassan för att han inte kom på möten eller sökte jobb. När ekonomin var slut lämnade han bara sin lägenhet och började sova hos kollegan. Vad som hänt med lägenheten och hans prylar är ingen som vet...
  Kollegan försörjer alltså honom sedan drygt 2 år tillbaka och kollegan har kört sin ekonomi i botten delvis pga detta...

  Efter drygt  ett halvår kom polisen och knackade på kollegans dörr för då hade systern m fl till parasiten försökt få tag på honom, men inte lyckats. Parasiten följde snällt med polisen till psyk för det är så klart något allvarligt fel på människan, men han fick komma hem igen samma dag eller dagen därpå.


  I alla fall så lyckades de ta kontakt med socialen efter något år, men eftersom parasiten inte ens var inskriven på arbetsförmedlingen eller sjukpensionär (eller vad det heter idag) så hade han ingen rätt till ersättning/bidrag. 
  Sedan kom det lilla problemet att hans legitimation passerat giltighetstiden och utan giltig legitimation kan man inte skriva in sig på arbetsförmedlingen. Och för att få ny legitimation måste man ha med sig en nära anhörig som kan intyga att du är den du är och då måste man ju kontakta sina anhöriga och det tog väl ytterligare något år innan de kom till skott med det, men de har ännu inte kommit iväg för att skaffa någon ny legitimation.


  Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Ingen hjälp av soc nekad ersättning m.m.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...