Svar på tråden Ingen hjälp av soc nekad ersättning m.m.
 • Ons 14 jul 2021 07:25
  495 visningar
  27 svar
  Inlägg från gråfågel Visa alla inlägg
  27
  495

  Ingen hjälp av soc nekad ersättning m.m.

  Han kanske borde gå till en annan läkare. Om han mår psykiskt dåligt, varför hör han inte till öppenvårdspsyk. Är det väldigt illa kan han försöka bli inlagd en period på psyk, de skriver sjukintyg också.

  Sen ska han gå in o be om akuta pengar till hyra och mat. Han har rätt till ca 54 kr per dag i matpengar.

 • Tor 15 jul 2021 12:17
  #16
  moaguuun skrev 2021-07-14 10:57:53 följande:
  Man behöver ha ganska svår psykisk ohälsa för att tillhöra öppenpsyk. De tar bara sådana som vårdcentralen ej kan hjälpa. 
  Jag skulle tro att han lider av en ganska svår psykisk ohälsa för att fungera så dåligt som han gör, och de betalat hyra osv åt honom istället för att ge honom en utbetalning som han själv får sköta. Det är iaf värt att be om en remiss hos en ny läkare än den han gick hos sist. Arbetar själv inom psyk.

  Det kan även vara värt att försöka få prata med boendenheten om det finns hos hans socialtjänst, för att undvika en vräkning. 
 • Lör 7 aug 2021 18:23
  #20
  +1
  Tom Araya skrev 2021-08-07 15:32:26 följande:
  Jag vet vad de gör och jag vet vad lagen säger, dessa två är långt ifrån alltid samma. Man får vara beredd på att kriga för att få stöd.
  Jag har dock aldrig varit med om att någon nekats pengar till hyra och mat när de bevisligen inte har några pengar till det. Däremot kommer de omedelbart att ställa krav.
  Hyra känner jag som blivit nekade. viktigt då att ta kontakt med en annan del av soc som har hand om förebyggande mot vräkningar (om det finns i ens kommun, men de är i alla fall väldigt bra där jag bor. ) De kan prata med ekonomiskt bistånds handläggare och besluten kan då ändras om man är ute i tid och om man har barn.

  Mat däremot känner jag ingen som nekats den lägsta summan, typ en femtiolapp om dagen. Ibland har de dock fått vänta några dagar.
 • Lör 7 aug 2021 18:36
  #22
  +1
  Tom Araya skrev 2021-08-07 18:26:38 följande:
  Problemet är ofta att de säger nej utan att ens ha tagit emot en ansökan eller så har de fått en ansökan men inte utrett behoven ordentligt.
  Jo, men det är då det kan vara bra att tala med någon utanför ekonomiskt bistånd, som har enbart som jobb att barnfamiljer inte ska bli vräkta, tex. Tyvärr lyssnar de hellre på kollegor i många fall.
Svar på tråden Ingen hjälp av soc nekad ersättning m.m.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...