• Wed 14 Jul 2021 20:00
    928 visningar
    13 svar
    13
    928

    Brukar ni tillrättavisa folk som pratar dålig svenska med flit?

    Är själv uppvuxen i orten och bor fortfarande här, barn till invandrade föräldrar och har dom senaste åren försökt lära mig uttrycka mig på...ja mer rikssvenska. En av anledningarna jag hänger på FL är just för att förbättra mitt språk och jag tycker jag gjort framsteg. Men jag har aldrig pratat dålig svenska med flit som TS säger utan helt enkelt snackat som omgivningen gjorde.

    Sen sabbades min skolgång mycket av kaozande grabbar och mobbing så jag knappt gått ut 9:an. Asså jag ville verkligen lära mig saker, jag gillade skolan men allt det där fuckades upp totalt av att somliga konstant tjafsade och bråkade. Det påverkade också mina kunskaper i bla. svenska. :/

    Orten är fan ingen bra miljö växa upp i och så snart jag kan ska jag dra härifrån. Mina framtida barn ska deffo inte växa upp så här. Dom ska bo i Sverige.

  • Wed 14 Jul 2021 20:03
    #7

    Just det, glömde det kanske viktigaste att nope, jag har inte blivit tillrättavisad. Never ever hänt. Fast här på FL har jag däremot fått lite förklaringar hur språket funkar efter att jag frågat om det.

  • Thu 15 Jul 2021 19:43
    #13
    Anonym (Anno Nym) skrev 2021-07-14 23:09:04 följande:

    Din förklaring av orten var rätt bra.

    Tror du att prata babbesvenska innebär en nackdel när man söker jobb tex om det skiner igenon att man kan prata korrekt om man vill?


    Ok, det va min ärliga syn på orten.

    Jag vet faktiskt inte hur det uppfattas av arbetsgivare om man på intervjun snackar mer rikssvenska men det skiner igenom att man kan prata korrekt om man vill. Det får du nog fråga arbetsgivare om.

    I mitt fall och bland mina polare är det så att miljonsvenskan vart vårat sätt att snacka och att vi inte kunnat slå om till nåt annat. Det va aldrig nåt tillgjort från min sida utan så dom runt omkring mig snackade. Nu är mitt språk lite annorlunda och mer neutralt även om det säkert hörs var jag kommer ifrån (och det är väl ok imho).

    Tycker det känns bra kunna prata och skriva mer vårdat och med bättre ordförråd och det tror jag kommer öka mina chanser få ett bättre liv.
Svar på tråden Brukar ni tillrättavisa folk som pratar dålig svenska med flit?