Inlägg från: Anonym (Kinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kinna)

    EU-domstol förbjuder slöja på jobbet!

    Rätt såklart.

    Det är upp till arbetsgivaren att bestämma om personalen har rätt att ha slöja, piercingar, synliga tatueringar, konstigt färgat hår, tuppkam, solglasögon, håliga jeans osv eller inte.

    Vill man inte jobba för denna arbetsgivare så behöver man inte. Jag har själv fått plocka ur piercing och dölja tatuering på arbetstid, inte gnäller jag för det. Isåfall hade jag valt ett annat jobb om det var så viktigt för mig.

  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Maryam) skrev 2021-07-21 11:53:30 följande:

    Fast många verkar störa sig på även oss som verlkligen VILL ha slöja. Och det är konstigt.


    Det är väl inte så konstigt med tanke på vad slöjan står för och visar att männen har makt över kvinnan.

    Den står för allt som vi här i Sverige kämpar med att jobba bort. Ni gömmer er bakom att det är en religiös symbol när den i själva verket bara är en symbol för ett förtryck.

    Sedan behöver du inte känna att det är ett förtryck, alla gör givetvis inte det. Men du bor i Sverige där du HAR valet. Du VILL och du KAN. Men tänk alla de som inte vill och inte får välja bort? Det är lätt att bara se till sig själv, men öppna ögonen till en större värld.
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Maryam) skrev 2021-07-21 11:59:48 följande:

    Håller med om att slöjor på riktigt små  barn kan va tragiskt ja, och att DET nog är eett värre problem ja. MEN, samtidgt inte okej heller att tvinga barn till att inte ha slöja, för det om något handlarr ju om att tvinga, såå sånaa id+éer är fortfarande bara grymt taskiga och hänsynslösa. :(


    Varför är det inte ok att inte låta sitt barn ha slöja? Det finns ju mycket man inte låter sina barn göra för att det inte är bra för dem. Som att färga håret, äta godis varje dag, sminka sig, ha string, dricka alkohol, spela våldsamma tv-spel, sola osv.
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (X) skrev 2021-07-21 14:20:54 följande:

    För att slöjan är en sexualiseringssymbol. Dvs att det är en KVINNA, och att sexualisera barn är lika illa som att de ska springa runt med bikini och smink.

    Det är något fel i huvudet på män som ser små barn som sexsymboler istället för att de får vara barn.


    Jag skrev ju varför är det inte ok att INTE låta sina barn ha slöja. Dvs svarade på en person som tyckte det var fel att tvinga barn att inte ha på sig slöjan. Jag tycker alltså slöja på barn är fel.
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Max) skrev 2021-07-21 14:30:55 följande:

    I Sverige väljer allt fler kvinnor som gifter sig i kyrkan att strida för sin rätt att få betraktas som en egendom som lämnas över från en man (pappa) till en annan. Många blir mäkta upprörda när prästen säger nej och kräver att få byta präst till någon som godkänner brudöverlämning.

    Till och med vår kronprinsessa, som skall bli rikets statschef, anser att hon är sin mans egendom eftersom hon ville (men inte fick igenom för prästen) att hennes pappa skulle överlämna henne framför altaret.

    Dessa kvinnor tänker heller inte på dem som inte vill och inte får välja bort.


    Ja, vi i väst är ju inte heller perfekta, det var ju därför jag skrev att vi kämpar med att jobba bort förtryck. Jobbet är ju långtifrån klart och det kommer alltid komma de som motarbetar och inte alls ser problemen i det de själva gör.

    Sedan tycker jag väl att det finns en viss skillnad i en händelse som varar i 5 minuter 1 gång i livet, mot en slöja som man har på sig varje dag och varje minut när man sticker näsan utanför dörren.
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Livia) skrev 2021-07-21 18:02:13 följande:

    Fast nu blir det ju att de som gör lagarna får makt över kvinnan och vad hon ska ha på sig och inte. Blir det mer rätt, känner du? Varför ska inte kvinnan själv få välja vad hon vill ha på sig eller inte? Känns ärligt talat helt sjukt att sätta in ett förbud mot slöja. Som svensk känns det inte som en "feministisk vinst" att folk nu kan tvinga kvinnor ta av sig något de faktiskt vill bära. 


    Lagarna har ju makt över alla. Och inte speciellt kvinnan i detta fall, utan religiösa symboler. Att det mest är ivinnan som drabbas visar ju hur snedvridet det är, att kvinnan ska underkasta sig religionens nycker mer än mannen. Varför blir inte han drabbad? Jo - för att han inte har ett religiöst tvång att bära slöjan.

    Dessutom är det ju inte ett förbud, det kommer alltid finnas arbetsplatser där religiösa symboler inte spelar någon roll.
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Livia) skrev 2021-07-21 18:02:13 följande:

    Fast nu blir det ju att de som gör lagarna får makt över kvinnan och vad hon ska ha på sig och inte. Blir det mer rätt, känner du? Varför ska inte kvinnan själv få välja vad hon vill ha på sig eller inte? Känns ärligt talat helt sjukt att sätta in ett förbud mot slöja. Som svensk känns det inte som en "feministisk vinst" att folk nu kan tvinga kvinnor ta av sig något de faktiskt vill bära. 


    En motfråga: tycker du att en arbetsgivare ska kunna kräva att den anställde plockar ur sin piercing, inte har grönt hår, eller döljer en tatuering? Eller är det också att sätta makt över människans egna val vad någon vill bära?
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Livia) skrev 2021-07-21 23:05:24 följande:

    Nej, jag tycker faktiskt inte att en AG ska kunna kräva det, förutom om det är en ren hygien- eller säkerhetsfråga. En läkare blir ju inte mindre kapabel att göra sitt jobb bara för att hen har grönt hår liksom. Man måste ju respektera en människas integritet och bara för att någon är anställd är ju hen inte arbetsgivarens livegna slav. 


    Man är inte livegen nej, men man är tex ett företags ansikte utåt. Man kan inte bara förvänta sig att få respekt utan att ge respekt. Du har heller ingen rättighet att få vilket jobb du vill, och den sökande som bäst motsvarar arbetsgivarens krav kommer att få jobbet. Om arbetsgivaren kräver en viss klädkod och du söker jobbet så får du ju också acceptera klädkoden eller söka ett annat jobb.
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Maryam) skrev 2021-07-23 03:42:36 följande:

    Men hahah va? Om vi nuu ska tänka så så kan ju lika gärna säga att tillexempel dem som klär sig i korta kjolar, bikini och liknande ska se till fler än dem sjlv och fdärför tänka på att vissa i världen kanske är typ tvungna till att prostituera sig, arbeta som strippor ocj liknande för sitt levebröd och därför ju är typ tvungna till att visa sig lättklädda inför människor de egenltilgen inte vill. Alltså man kan ju då nästan inte göra npt alls om hela tiden ska tänka att vissa kanskw är tvingade till att göra den saken.


    Ingen är tvingad att bära kort kjol och bikini. De som tvingas prostitutera sig är givetvis jättebeklagligt men det har inget med deras kläder att göra utan har återigen med männens makt att göra, de vill utnyttja kvinnans kropp.

    Slöja är en symbol för männens makt. Jag förstår att du inte kan se det, eftersom du försöker jämföra med saker som är något helt annat. För ja, det finns även massa problem med prostitution. Ser du slöjan som en slags prostitution eftersom du jämför med det? Att du är tvingad att dölja dig för män?
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Maryam) skrev 2021-07-23 03:52:37 följande:

    Menade inte föräldrar som inte lät "sitt barn" ha slöja. 

    Menade mer ifall skola, kommun och samhälle i övrigt skulle förbjuda att barn har slöja, verkar nämligen som många tycker att det är en bra id+é och det tyckker hjag är väldigt sjukt. Sen så självklartt kan dessa förbjuda  de andra du räknar upp, men det är helt annorlunda saker. Är liksom total skillnad agt förbjuda nån att ha på sig ett klädesplagg som personen vill ha på sig, och då alltså tvinga henne till tt visa delar av sin kropp som inte vill visa, det är helt sjukt, och helt galet att ska va så svårt att fatta, vem som helst borde ärligt talat fatta det.


    Givetvis är det en väldigt bra idé att förbjuda barn bära slöja!

    Varför ska ett BARN bära slöja?
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Totalt) skrev 2021-07-23 11:25:12 följande:

    Varför ska någon överhuvudtaget tvingas bära det? Av fri vilja i så fall.


    Ingen ska tvingas, givetvis.
  • Anonym (Kinna)
    Anonym (Livia) skrev 2021-07-23 12:51:28 följande:

    Fast det är inte heller respektlöst att ha en religion och vilja följa den på ett väldigt enkelt och diskret sätt. Om slöjan inte hindrar en från att utföra ens arbetsuppgifter finns det ingen anledning att hindra någon från att bära den. Självklart förväntar jag mig att en arbetsgivare respekterar mig från start, just för att jag är en egen person och inte underordnad till den grad att jag måste kräla på golvet för att få minsta lilla tillbaka. 

    Vill man inte riskera att anställa människor bör man kanske inte vara en arbetsgivare? Människor kommer ha trosuppfattningar eller kanske skaffa barn och behöva vara borta från jobbet under perioder och det är sånt en arbetsgivare helt enkelt får acceptera. 


    Ingen har pratat om att man inte får ha en religion.

    Men som anställd är du ibland ett företags ansikte utåt och de har numera rätt att förbjuda religiösa symboler på sina anställda. Vad är det för fel med det?

    Jag fattade tillochmed när jag var 18 och fick mitt första extrajobb när de sa åt oss att plocka ur synliga piercingar, det var ingen som gnällde över det trots att de då var viktiga uttryck för våra personer. Vi tog ur dem under arbetet och satte tillbaka dem på fritiden.

    Gör som du vill på fritiden men på arbetet bestämmer arbetsgivaren vad du ska ha på dig. Just nu kräver mitt arbete en speciell uniform, den är inte snygg och inte behaglig på sommaren, men inte sjutton skulle jag få för mig att protestera och försöka få det till att jag är min arbetsgivares slav. Passar det inte mig får jag söka annat jobb, helt enkelt.
Svar på tråden EU-domstol förbjuder slöja på jobbet!