Inlägg från: Anonym (framtiden) |Visa alla inlägg
  • Anonym (framtiden)

    Apoteksanställda, tror ni att vårt yrke har en framtid?

    Jag tror att framtiden är helt beroende av att ta tillbaka vad vårt yrke handlar om. Jag har varit farmaceut sedan innan privatiseringen och jag har märkt hur det förändrats. Förr var vi en av de yrkesgrupper som folket litade mest på men sen privatiseringen och vinstkravet, kränga grejer kravet, har tilliten sjunkit som en sten. Med all rätt! Det ska inte vara vårt jobb att sälja smink, choklad, te och kommersiella viktnedsgångsalternativ. När vi gör det urholkas även folks tilltro till läkemedeln, och våra kunskaper om de, som ska vara det vi betjänar folk att få tillgång till. Vi ÄR butiksbiträden idag. Det gör att synen på farmaceuter är att vem som hels kan göra det jobbet. Vera, 19 år, direkt från gymnasiet kan sälja smink och choklad, då kan hon sälja läkemedel också, är den allmänna synen, och vad tusan ska vi då med utbilningen till?

    Farmaceuter behöver vägra att sälja saker som hör hemma hos Kicks, Tehuset och CHokladfabriken och framhäva vårt yrkeskunnande och varför det är så viktigt, för det är det. Det är väldigt ofta vi som upptäcker till exempel att äldre har oerhört många, ofta kontraindiktatoriska, mediciner helt i onödan.

  • Anonym (framtiden)
    Citronsaft skrev 2021-07-20 22:01:51 följande:

    Tacka gudarna för näthandel. Jag fullkomligt avskyr apotekspersonal. Mest påträngande folket som finns. Bara låt mig vara - väldigt få människor går väl till ett apotek utan att veta vad dom ska ha och behöver.


    Tyvärr är det direktiv uppifrån. Vi vill inte, inte de flesta av oss i alla fall, men om inte tillräkligt blir sålt från en viss avdelning så blir det hårt tryck och på vissa håll reprissalier eller hot därom.
Svar på tråden Apoteksanställda, tror ni att vårt yrke har en framtid?