• Anonym (F)

    Apoteksanställda, tror ni att vårt yrke har en framtid?

    Hur ska Apoteken tjäna pengar på farmaceuternas kunskap? Det är ju den som är värd något, men det är det många som inte fattar.

    Det vore intressant och se relationen mellan antalet mer komplicerade medicinfall (flera mediciner till en och samma person) eller mycket enkel hantering som min egen Levaxin (min enda medicin). Det näthandlar jag och får hemskickad.

    Har felmedicinering ökat pga privatisering och näthandel? Sker ingen kontroll av hela medicinbollen vid näthandel, bara vid fysiska besök i butik?

    Nej jag jobbar inte på Apotek, eller ens inom vården :)

  • Anonym (F)
    Anonym (framtiden) skrev 2021-07-20 22:10:42 följande:

    Tyvärr är det direktiv uppifrån. Vi vill inte, inte de flesta av oss i alla fall, men om inte tillräkligt blir sålt från en viss avdelning så blir det hårt tryck och på vissa håll reprissalier eller hot därom.


    Det är ju det som är grejen. Alla butiker måste sälja. Det går inte att ta extra betalt för den kunskap ni adderar till produkterna. Men jag fattar inte? apoteken får väl ersättning av staten för att leverera och lagerföra receptbelagd medicin? Eller hur funkar det?
  • Anonym (F)

    Vad är det som är så stor skillnad mot förr då Apoteken levde på receptbelagd medicin? Skillnad för kunden alltså?

    Ogillar kunderna att det säljs ceylon tee och nagellack?

    Frågar de mer sällan om rådgivning? Bara för att apoteken konkurrensutsattes?

    Är det fel med näthandel av receptbelagd medicin och i så fall varför?

  • Anonym (F)
    Drottningen1970 skrev 2021-07-21 14:27:49 följande:

    Tänker att apoteken rent generellt börjar spela ut sin roll. Var och varannan gång finns inte preparatet man vill hämta ut inne och man behöver komma tillbaks en annan gång. Man prioriterar att ha smink och halstabletter i lager istället för läkemedel.

    Jag tycker avregleringen är skit. Visserligen fanns det då färre apotek, men hade man väl tagit sig dit så fanns i alla fall läkemedlet inne.


    Lagersaldon finns onlinespel på flera apotek. Vill du inte beställa online utan hämta i butik kan du iaf kolla innan du åker dit.
Svar på tråden Apoteksanställda, tror ni att vårt yrke har en framtid?