• Anonym (Magica de Hex)

    Mår vansinnigt dåligt, vården hittar inget fel

    Jag mår så vansinnigt dåligt att det är sanslöst. Jag har rasat i vikt seda April, från BMI 24 ner och nosar på BMI 16 nu, jag går mellan att sova 20 timmar om dygnet och att inte sova alls på 3 dygn, fryser när det är 30 grader varm och känner mig överhettad när det är 20. Aptiten är som bortblåst och jag kan inte ta mig för något alls. Min syn går från superskärpa till att se jättesuddigt till att se dubbelt, Dubbelt är ta mig tusan bättre än suddigt, för då ser jag i alla fall vad det står. Mina leder har börjat knäppa i hela kroppen, till och med öronen knäpper, och en dag i våras frös en av mina axlar och jag kunde inte röra den alls. Den är behandlar och jag kan röra den igen men inte som förr eller som den andra axeln. En del rörelser gör ont och den har ingen uthållighet längre. Jag har också fått astorr hud och håret ser dött och trist ut.

    Läkaren håller på och försöker utreda vad som händer men hittar ingenting förutom lite mild vitamin- och mineralbrist, vilket, inte undra på.

    Är det någon som kan gissa ens vilt vad det är som händer? Ge mig något slags uppslag som jag kan ta upp med läkaren? Han kommer väl tro snart att jag är pundare med munchhausens.

  • Svar på tråden Mår vansinnigt dåligt, vården hittar inget fel
  • Anonym (Magica de Hex)
    Anonym (Man50) skrev 2021-07-20 22:51:18 följande:

    Tbe

    Fästingbett ?


    Det började för tidigt för at kunna vara fästingbett. 
  • Anonym (Magica de Hex)
    Anonym skrev 2021-07-20 22:57:12 följande:

    sköldkörteln?


    Enligt läkaren har jag normala värden men jag har hört förut att det är lite si och så med allmänläkares kunskaper i ämnet. Mina egna är lika med noll.
  • Anonym (Magica de Hex)
    Anonym skrev 2021-07-20 23:21:11 följande:

    diabetes?


    Jag tänkte också det men nej enligt läkaren, bodsockret är normalt. 4,1 fastesocker när vi testade det och 5.5 vid sockerbelastning.
  • Anonym (allergiker deluxe)

    Har du haft covid?

    Jag och ett par dussin till minst blev histaminintoleranta, ett viktigt enzym i kroppen har lagt av hos oss. 

    Jag tror inte att du har samma sak men jag tänker att det du upplever också borde ha med metabolismen att göra, att något av enzymen i reaktionskedjan som ger din kropp energi inte fungerar som det ska längre.

    Är du fortfarande på VC eller har du fått komma till specialist? För du kan lätt hinna bli dödligt sjuk innan du får någon vettig hjälp om du harvar runt med vårdcentralens läkare som ofta inte hittar sin egen bakdel om det gäller något annat än halsfluss eller vrickade fötter. BMI 16 skojar man inte bort.

    Det är bara du som kan prioritera ditt liv, vården kommer inte att göra det och jag fick NOLL relevant hjälp när jag inte kunde äta och rasade i vikt. Trots att min VC-läkare ringde tre gånger och bad att få mig prioriterad så fick jag ingen tid hos specialist på tio månader så jag fick ställa min egen diagnos och halvt bota mig själv med hjälp av andra patienter på nätet som fått diagnosen.

    Kräv remiss till endokrinolog NU! Bryt ihop, gråt, svär, vad som helst tills de fattar.

  • bananmilkshake
    Anonym (Magica de Hex) skrev 2021-07-20 23:15:33 följande:
    Det började för tidigt för at kunna vara fästingbett. 
    När började det? Fästingarna vaknar vid 5 plusgrader. 
  • Nótt

    Man kan betala för egna tester också, om man inte tycker läkarna gör tillräckligt! Vad har du för preventivmedel?
    Gjort en håranalys? Väldigt för att se kroppens värden över tid, blodvärden kan växla på en timme och kan ibland vara otillräckliga pga det. 
    Fästingar kan överleva hela året så värt att kolla!
    Ta tester för candida (svamp). Det är en bov till mycket!!

  • Anonym (Borrelia?)
    Anonym (Man50) skrev 2021-07-20 22:51:18 följande:

    Tbe

    Fästingbett ?


    Även obehandlad borrelia kan ju ge väldigt många olika märkliga symptom lång tid efteråt. Tror tom det skulle kunna vara en fästing från i fjol isf.
Svar på tråden Mår vansinnigt dåligt, vården hittar inget fel