Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Minska på matkostnaderna, hur då?

    Ät (mer) vegetariskt.

    Planera för rester så att ni inte slänger mat.

    Laga mer av billigare råvaror och använd dyrare mer som smaksättning eller en liten bit.

    Köp frukt och grönsaker som är i säsong.

    Se över frukost och snacks. Gröt eller fil är billigare än mackor och billiga pålägg gör stor skillnad.

    Undvik färdiglagade rätter och dyrare halvfabrikat. Även om bönor på burk är en billig proteinkälla så är det ännu billigare att använda torra.

    Drick vatten.

    Fundera vad som funkar bäst för er: storhandla med god planering eller bara handla för ett fåtal dagar. Det är inte självklart vilket som passar just er bäst. Minimera att slänga mat tex, eller att ni inte är bra på att ta hand om rester kan göra att det blir billigare att bara köpa precis det ni behöver för en kortare tid. Har ni stor frys eller bara ett litet frysfack?

    Portionen under tian har många goda billiga rätter och tips.

  • Anonym (Jenny)
    Anonym (Vi då) skrev 2021-07-23 19:15:25 följande:
    Usch? Så du tycker det är okey att slänga mat?! Usch för såna som dig säger jag bara. Miljoner som svälter världen över, västvärlden får typ 80% av all mat och tonvis av det slängs! Är det verkligen okey?! 
    Det är en väldigt svår balans med tanke på den epidemi av övervikt vi samtidigt slåss mot. Jag vill lära mina barn att både lyssna på sina kroppar OCH vara medvetna om att inte slösa med resurser.
Svar på tråden Minska på matkostnaderna, hur då?