Minska på matkostnaderna, hur då?
Ät (mer) vegetariskt.
Planera för rester så att ni inte slänger mat.
Laga mer av billigare råvaror och använd dyrare mer som smaksättning eller en liten bit.
Köp frukt och grönsaker som är i säsong.
Se över frukost och snacks. Gröt eller fil är billigare än mackor och billiga pålägg gör stor skillnad.
Undvik färdiglagade rätter och dyrare halvfabrikat. Även om bönor på burk är en billig proteinkälla så är det ännu billigare att använda torra.
Drick vatten.
Fundera vad som funkar bäst för er: storhandla med god planering eller bara handla för ett fåtal dagar. Det är inte självklart vilket som passar just er bäst. Minimera att slänga mat tex, eller att ni inte är bra på att ta hand om rester kan göra att det blir billigare att bara köpa precis det ni behöver för en kortare tid. Har ni stor frys eller bara ett litet frysfack?
Portionen under tian har många goda billiga rätter och tips.