• Fjäril kär

    Minska på matkostnaderna, hur då?

    Jag tror att ni måste börja med att reflektera över vad ni faktiskt handlar och vad det kostar er. Spara kvittona på en vecka och titta igenom hur verkligheten ser ut. Oftast är det frukosten och "något att tugga på" som kostar en del pengar. Dvs 6-7 olika dyra pålägg som fylls på flera gånger i veckan, juicer, dyra yougurtar och flingor, färdiga smoothies och energibars/drycker, lagrade ostar, ölkorvar, snacks, fredagsmys, läsk, smågodis, färdiga röror över disk, butiksbakat,

    Sen är nästa dyra post allt extra som inte är mat men som alltid hamnar i kundvagnen samtidigt och på regelbunden basis : lyxiga magsin/tidningar, hårfärg, skönhetsprodukter, frisörschampo, krukväxter, äkta rakhyvlar, djurmat, nån teknikpryl, nån kökspryl, nån form av heminredning, något klädesplagg, nån form av present, säsongsbetonade prylar, pocketböcker, etc etc och 3-4 prylar per gång ni handlar kan bli en tusenlapp bara där..

  • Fjäril kär

    En bra fråga att ställa är hur mycket av maten ni handlar äts verkligen upp?

    Hur mycket mat får ni slänga? Rester respektive oöppnat?

    Blir maten gammal innan den ens äts?

    Handlar ni mat ni tror att ni ska äta men som oftast slängs?

    Hur mycket mat är bara hyllvärmare och som egentligen aldrig äts? (hyllvärmare är flingor, sylt, konserver, kryddor, saft, extrapriser, fyndvaror, såser, creme fraiche, grädde, ädelost, tacosås etc, varor man köper på sig i flera exemplar för att man tror att det tagit slut fast sällan nån använder det och så blir 3 flingpaket ståendes och slängs för att det 4:e fortfarande inte är slut)..

    Här har ni tusentals kronor att spara

Svar på tråden Minska på matkostnaderna, hur då?