Inlägg från: Anonym (Dahlia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dahlia)

    Minska på matkostnaderna, hur då?

    Det dyra är vanligen kött om man inte ägnar sig åt orgier i organiskt/eko och recept med massor av ingredienser.

    Inför en soppdag i veckan då ni äter t.ex. potatis/purjosoppa, pumpasoppa, sötpotatissoppa med morot och ingefära, svampsoppa, ärtsoppa, soppa på röda linser, klassisk klar grönsakssoppa beroende på säsong. Den som är hungrig gör en varm macka till med en skiva pålägg, mycket billigare än en hel köttmiddag till alla.

    Ha också en annan vegetarisk dag i veckan då ni anstränger er för att hitta nya recept som är nyttiga och billiga.

    Lämna en lucka i veckans måltider. Fråga om familjen behöver varm middag varje dag- har alla ätit bra på lunchen kan man klara sig med mackor och grönsaker på kvällen. Se till att av era planerade måltider 1-2 ligger i frysen/baseras på hållbara torrvaror så att ni kan välja att spara dem.

    Acceptera inte att köttrester kastas. Bestäm er- antingen äter vi rester imorgon/som matlåda eller så tärnar man och ner i frysen, så får det bli pytt eller kött att lägga i grönsakssoppan. Och sen kollar man hela tiden av vad man har i frysen och planerar in det innan det blir för gammalt och isigt.

  • Anonym (Dahlia)
    city cat skrev 2021-07-22 13:16:57 följande:
    En fråga: vad ingår i posten 'hushåll' enligt din mening?
    Fryspåsar, folie, soppåsar/ekopåsar, servetter, matlådor och husgeråd/köksredskap, typ?

    Saker man inte kan äta som ändå behövs i hushållet, tänker jag.

    Om man lägger hur mycket som helst på färgglada servetter, slarvar bort matlådor i dussintal och byter kaffemaskin varje år så behöver man göra något åt det också för att bättra sin budget.
Svar på tråden Minska på matkostnaderna, hur då?