• Magica­l
    Thu 22 Jul 2021 08:27
    1508 visningar
    8 svar
    8
    1508

    9åring som bara klagar

    När man redan åkt iväg någonstans och ett barn gnäller och man då avbryter och åker hem blir nog inte så bra. Dels visar man de andra barnen att detta barn "bestämmer" och de barnen kanske inte alls var redo att åka hem. Dessutom lär sig detta barn att hon gör just rätt saker för att få bestämma och åka hem. 

    För varje gång ni avbryter pga hennes gnäll "vinner" hon så att säga. Jag tror det spär på hennes beteende, tyvärr. 
    Jag har dock förståelse för att man som förälder kan välja att göra så men ni behöver nog försöka stärka varann här, att ni fullföljer planen, inte minst för de andra barnens skull. 

    Jag undrar över om det är något med detta barn annars, eftersom du skriver att du noga förklarat hur allt ska gå till innan. Så gör man ofta med barn som har NPF. Finns det några sådana funderingar runt barnet?  (jag menar alltså inte att gnället har med något sådant att göra, men varför du betonar att ni förbereder så noga) 

    Om 9-åringen är en fullt normal, vettig 9-åring, så ska hon nog klara att ni sätter er ner utan de andra barnen och förklarar att det inte duger att man klagar på det viset som hon gör. Men ni behöver ge henne redskap att hantera det på annat sätt. Givetvis ska man få uttrycka sin trötthet, frustration osv, men att gnälla så att alla bara åker hem blir som sagt inte bra. 
    Snart är hon stor nog att inte följa med på allting, det kan också vara en lösning emellanåt. 

Svar på tråden 9åring som bara klagar