Inlägg från: nytt eller gammalt |Visa alla inlägg
  • nytt eller gammalt

    9åring som bara klagar

    Min svärmor som har många barn, sa att hon satte på sig "gnällfillter" och bara ignorerade gnället. Ett av hennes barn var rätt gnälligt som barn, tror jag. 

    När nåt barnbarn visade lite gnälltendenser så skrattade hon bara och sa att nu är det dags för gnällfilter och så var hon helt glad och trevlig som vanligt och brydde sig inte om gnället. Men om barnet sa nåt annat än gnäll så var hon uppmärksam och bekräftande. 

    Jag tror att det är ett smart sätt att bemöta gnäll långsiktigt. Att ignorera gnäll och ge uppmärksamhet och bekräftelse när barnet söker kontakt på ett bättre sätt än genom gnäll.

    Jag gissar på att tjejen fastnat i ett dåligt mönster bara, hon behöver hjälp att ta sig ur det och det funkar inte genom att diskutera och prata och att hon själv ska ändra det. Hon behöver vuxnas hjälp att styras mot att annat beteende genom att positivt beteende blir belönat och gnället ignorerat. 

    Under en övergångsperiod blir det säkerligen en massa gnäll som man måste ignorera och det kommer säkert bli superjobbigt.

Svar på tråden 9åring som bara klagar